Onko BMW M3 hyvä auto?

BMW M3

BMW M3 on ollut markkinoilla yli 35 vuotta. Se on yksi hauskimmista BMW 3-sarjan autoista ajettavaksi, mutta sen ylläpito on myös melko kallista. Onko BMW M3 kuitenkin hyvä auto?

BMW M3 on hyvä niille, jotka etsivät suorituskykyistä, ylellistä ja mukavaa urheiluautoa, kun taas se ei sovellu niille, jotka etsivät vähän huoltoa vaativaa ja korkean jälleenmyyntiarvon omaavaa autoa. Kaiken kaikkiaan se suoriutuu erinomaisesti, ja se on yksi parhaista BMW-urheiluautoista. Sitä kutsuttiin aikoinaan harrastajien autojen unelmaksi.

BMW M3:n historia

BMW M3:a valmistaa BMW:n Motorsport GmbH, joka perustettiin aikoinaan vuonna 1972. Tämä BMW:n osasto perustettiin perustamaan BMW:n kilpaohjelma, ja siitä tuli suosittu 70- ja 80-luvuilla. Siitä huolimatta BMW M3:a valmistettiin ensimmäisen kerran vuonna 1986, ja ensimmäinen malli oli E30 M3.

Lisäksi BMW M3 on suorituskykyinen versio BMW 3-sarjasta, joka on BMW:n myydyin sarja. M3 esiteltiin aluksi coupe-korimallina, ja avoauton kori otettiin käyttöön muutamaa vuotta myöhemmin. M3:sta oli kuitenkin myös sedan-versiot E36- ja E90-versioina.

Vuodesta 2014 lähtien M3:sta on valmistettu vain sedan-versioita, sillä coupe- ja avoautoversiot nimettiin uudelleen BMW 4-sarjan mallistoksi. Tämän seurauksena M4 on suorituskykyinen versio.

BMW M3:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Suorituskykyisenä urheiluautona BMW M3 on hyvännäköinen ja urheilullisen näköinen. Siinä on suuri pystysuora munuaisritilä, joka parantaa ilmavirtausta ja jäähdytystä mutta antaa autolle myös ainutlaatuisen ilmeen. Muita erinomaisia ominaisuuksia ovat LED-ajovalot, hiilikuitukatto, M-kohtaiset peilien suojukset ja 18-tuumaiset vanteet.

  Paras BMW pitkille kuljettajille

BMW M3:n akseliväli on 112,5 tuumaa, pituus 189,1 tuumaa, leveys 74,3 tuumaa ja korkeus 6,5 tuumaa.

Suorituskyky

Suorituskyvyltään BMW M3 on peto maantiellä. Siinä on kolme varustetasoa, mukaan lukien perus sedan, kilpailusedan ja kilpailusedan xDrive. Perus sedanissa ja competition sedanissa on takavetojärjestelmä, kun taas competition xDrive sedanissa on AWD-järjestelmä.

Kaikissa kolmessa varustetyypissä on 3,0-litrainen twin-turbo-sisävaihemoottori, joka tuottaa maksimissaan 473 hv ja 406 lb-ft vääntöä. Kilpailuversio on kuitenkin hieman tehokkaampi, sillä se tuottaa maksimissaan 503 hv ja 479 lb-ft vääntöä.

Mukavuus ja tavaratila

BMW M3 tarjoaa kunnon matkustamon ja tavaratilan. Lisäksi siihen mahtuu viisi henkilöä, ja se on tilava edessä, mutta toisen rivin istuimet eivät ole kovin mukavat, varsinkaan keskimmäinen istuin. Tavaratilaa on yhteensä 13 kuutiometriä, mikä on varsin hyvä, mutta ei luokkansa tilavin tila.

Polttoainetehokas

Mitä tulee tehokkuuteen, BMW M3 kuuluu markkinoiden vähiten tehokkaisiin BMW-sedaneihin. Tämä johtuu siitä, että sen EPA-luokitus on 16 mpg kaupungissa, 23 mpg maantiellä ja yhdistetty 19 mpg. Lisäksi mitä kehittyneempi varustelu on, sitä tehottomampi auto on.

Hinta

Koska BMW M3 on suorituskykyinen auto, se on kalliimpi kuin keskimääräinen BMW-sedan. Uusi BMW M3 maksaa vähintään 71 000 dollaria. Jos kuitenkin haluat laadukkaan käytetyn BMW M3 -mallin, hinnat vaihtelevat mallivuoden mukaan. Joistakin BMW M3-malleista on tullut ikonisia, ja ne maksavat yli 120 000 dollaria. Jotkut taas maksavat vain 1 000 dollaria.

  Pitäisikö minun ruostesuojata BMW:ni?

FAQ

Kuinka nopea BMW M3 on?

BMW M3 on yksi markkinoiden nopeimmista suorituskykyisistä autoista. Sen huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy 0-100 vain 3,4 sekunnissa. Ilman rajoitinta tämä auto voi kuitenkin saavuttaa nopeuden jopa 190 km/h, mikä on yksi luokkansa parhaista.

Jos haluat nopean BMW M3 -mallin, harkitse BMW M3 Competition xDrive -varustelun hankkimista.

Ovatko käytetyt BMW M3 luotettavia?

Se riippuu mallivuodesta ja auton kunnosta. Esimerkiksi käytetty BMW M3-malli vuosimallia 2017 tai 2006 on luotettavampi kuin käytetty vuosimallia 2008 tai 2002. Lisäksi on ratkaisevan tärkeää ostaa auto, jota on huollettu hyvin, jotta vältytään ongelmilta. Jos kuitenkin ostat käytetyn BMW M3:n, jota ei ole huollettu kunnolla, se on epäluotettava.

Kaiken kaikkiaan käytetyn BMW M3:n ostaminen on kallista, sillä korjaus- ja huoltokustannukset ovat melko korkeat.

Mitkä ovat BMW M3:n yleiset ongelmat?

BMW M3 saattaa olla suorituskykyinen auto, mutta siinä on myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Joitakin niistä ovat viallinen jäähdytin, öljyvuoto, meluisa moottori, moottorivika, viallinen vaihteisto, tyhjäkäynnin säätöventtiilin vika, kaasuläpän toimilaitteiden vika, viallinen jäähdytin ja paljon muuta.

Mikä on luotettavin BMW M3?

Luotettavimman BMW M3 -mallin tittelin saa vuoden 2017 BMW M3. Sitä seuraa tiiviisti vuoden 2006 BMW M3. Nämä kaksi autoa eivät ole ainoastaan luotettavia, vaan ne ovat myös M3-malliston hienoimpia automalleja. Sisätilat ovat huippuluokkaa ja suorituskyky on poikkeuksellinen.

  Parhaat BMW Hybridiautot

Kuinka kauan BMW M3 kestää?

BMW M3 kuuluu markkinoiden vähiten luotettaviin BMW-malleihin. Siitä huolimatta tämä auto voi kestää yli pitkän ajan, jos sitä huolletaan hyvin. Useimmiten nämä autot kestävät 150 000-250 000 kilometriä. Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin kertoneet ajaneensa yli 280 000 kilometriä.

Johtopäätös

BMW M3 on poikkeuksellisen suorituskykyinen auto, ja sitä on hauska ajaa. Se on myös ylellinen, tyylikäs ja erittäin nopea. Sen jälleenmyyntiarvo on kuitenkin alhainen, ja sen korjaaminen on melko kallista. Joitakin yleisiä ongelmia, joita BMW M3:n käyttäjien pitäisi olla valmiita käsittelemään, ovat viallinen jäähdytin, öljyvuoto, moottoriongelmat, moottorin meluisa ääni ja viallinen vaihteisto.

Yleisesti ottaen BMW M3 on mukava auto, jossa on huippuluokan ominaisuuksia ja erinomainen suorituskyky. Se on kuitenkin myös epäluotettava, mutta oikein huollettuna pitkäikäinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z