Onko BMW M4 hyvä auto?

Onko BMW M4 hyvä auto?

BMW M4 on suorituskykyinen urheilukupee, jossa on paljon erinomaisia ominaisuuksia. Siinä on tehokas moottori, ketterä muotoilu, edistykselliset ominaisuudet ja mukavat sisätilat. Onko BMW M4 kuitenkin hyvä auto?

Kuten useimmat urheiluautot, myös BMW M4:n lähtökustannukset ovat korkeat. Sen ylläpito on myös kallista, mikä ei ehkä houkuttele joitakin ihmisiä. Lisäksi siihen liittyy useita ongelmia, joiden kanssa omistajien on oltava valmiita kamppailemaan. Siitä huolimatta auto on tyylikäs, tasainen ajettava ja helposti käsiteltävä. Se on myös ylellinen ja edistyksellinen.

BMW M4:n historia

BMW M4 on BMW 4-sarjan suorituskykyinen muunnelma. Tämä malli on ollut tuotannossa vuodesta 2014 tähän päivään asti. Ennen kuin BMW erotti BMW 3-sarjan coupen ja avoauton 4-sarjaan, M4 oli osa 3-sarjaa.

Kun BMW muutti 3-sarjan coupe- ja avoautot 4-sarjaksi, se teki useita päivityksiä, kuten moottoriin, jousitukseen, jarruihin, pakojärjestelmään ja painonpudotukseen. Lisäksi M4 toimii joko takavetoisena tai nelivetona.

Lisäksi sen voimanlähteenä on 3,0-litrainen S55 twin-turbo inline-6 -moottori, jossa on vaihtoehtoina 6-vaihteinen ZF-manuaalivaihteisto tai 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto.

BMW M4:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW M4 on hyvin muotoiltu, mutta se ei yllä luokkansa parhaaseen ulkonäköön. Kilpailijat, kuten Audi RS5, näyttävät paremmilta kuin M4. Siitä huolimatta autossa on paljon houkuttelevia ulko- ja sisäominaisuuksia, jotka jättävät katsojat ymmälleen ja haluavat lisää.

Merkittäviä BMW M4:n ominaisuuksia ovat muun muassa 18- tai 19-tuumaiset M-Double spoke orbit harmaat vanteet. Siinä on myös Shadowline-ulkoverhoilu, ainutlaatuinen ja ihastuttava kidney-säleikkö sekä aerodynaamisesti optimoidut sivupeilit. Sisätiloissa siinä on muun muassa nahkaverhoilu ja paljon hiilikuitukoristeiden paloja.

  BMW X5 M Luotettavuus

Suorituskyky

BMW M4:stä on saatavana neljä varustevaihtoehtoa: coupe, competition coupe, competition cabrio ja CSL. CSL on tehokkain ja kallein versio. CSL-versio tuottaa maksimissaan 543 hv ja 479 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on 191 km/h, ja se kiihtyy 0-100 vain 3,6 sekunnissa.

Kaiken lisäksi BMW M4 on helppo käsitellä, ja se tarjoaa tehokkaan mutta pehmeän ajon.

Mukavuus ja tavaratila

BMW M4 voi olla urheilullinen coupé, mutta se tarjoaa myös mukavuutta matkustajille. Tilavan takaistuimen ansiosta. Siitä huolimatta etuistuin ei ole yhtä tilava, mutta silti hyvä. Yksi M4:n sisätilojen erinomaisista ominaisuuksista ovat valinnaiset, erittäin siistit hiilikuituiset etuistuimet.

Tavaratila tai tavaratila on hyvä, mutta ei ihanteellinen henkilöille, jotka aikovat kuljettaa paljon matkatavaroita tai matkalaukkuja kyydissä. Siinä on yhteensä 14,4 kuutiometriä vauhtia.

Turvallisuus

BMW on ylpeä siitä, että se luo joitakin markkinoiden turvallisimmista autoista. BMW M4 ei ole poikkeus, sillä se on täynnä luokkansa edistyksellisimpiä turvallisuusominaisuuksia. Joitakin tähän autoon sisältyviä turvallisuusominaisuuksia ovat vakiovarusteena oleva kaistavahti, kuolleen kulman valvonta, mukautuva vakionopeudensäädin, kaistanpitoavustin ja takimmaisen poikittaisliikenteen varoitus.

Polttoainetehokkuus

Kuten odotettua, BMW M4 on myös polttoainesyöppö, sillä useimmat BMW:t ja luksusautot yleensä kuluttavat paljon polttoainetta niiden kehittyneiden ja edistyneiden ominaisuuksien vuoksi. M4:n EPA-luokitus on 16 mpg kaupungissa, 23 mpg maantiellä ja yhdistetty 18 mpg. Tämä on melkoisen tehotonta verrattuna useimpiin sen kilpailijoihin.

  BMW X5 VS BMW X6 - kumpi on parempi?

Hinta

BMW M4 -urheilukupee ei ole halpa auto. Vuoden 2023 BMW M4:n perushinta on noin 74 000 dollaria. Kun tätä vertaa sen lähimpään kilpailijaan, Audi RS5:een, huomaa, että Audi on melko kallis, mutta muut kilpailijat, kuten Cadillac CT4-V Blackwing, ovat melko edullisia. Kaiken kaikkiaan se on mukava hinta alkuun.

FAQ

Kannattaako BMW M4 ostaa?

BMW M4:ään kannattaa investoida, jos haluat tyylikkään, ylellisen, suorituskykyisen ja mukavan urheilukupeen. Toisaalta sinun kannattaa pysyä kaukana tästä autosta, jos haluat luotettavan, tehokkaan ja vähän huoltoa vaativan urheiluauton. Sillä on myös korkeat aloituskustannukset, jotka ovat paljon korkeammat kuin useimmilla sen kilpailijoilla.

Mitkä ovat BMW M4:n yleiset ongelmat?

Ennen kuin investoit BMW M4 -malliin, sinun kannattaa selvittää joitakin yleisiä ongelmia, joihin törmäät omistamisen aikana. BMW M4:n yleisiä ongelmia ovat venttiilikannen ja venttiilikannen tiivisteen vuodot, öljypohjan tiivisteen vuodot, kampiakselin navan ongelmat, jarrujen ongelmat, termostaatin vikaantuminen ja paljon muuta.

Kuinka nopea BMW M4 on?

BMW M4 on yksi markkinoiden nopeimmista urheiluautoista. Kiitos tehokkaan 3,0-litraisen rivi-6-moottorin, joka tuottaa jopa 543 hv ja 479 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 191 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 kilometriin tunnissa 3,6 sekunnissa.

Pitääkö BMW M4 arvonsa?

Useimmilla BMW-malleilla on korkea arvonalennusaste, mikä tekee niistä halpoja jälleenmyyntimarkkinoilla. BMW M4 pitää kuitenkin arvonsa paremmin kuin useimmat BMW-mallit, sillä sen viiden vuoden poistoaste on 46 %. Jos siis ostat uuden BMW M4:n tänään noin 87 000 dollarilla, sen arvo laskee noin 51 000 dollariin.

  Missä BMW:ssä on v8-moottori

Vaikka tämä poistoaste on parempi kuin useimpien BMW:iden, BMW M4:n arvo laskee silti paljon verrattuna markkinoiden keskiarvoon.

Kuinka kauan BMW M4 kestää?

Jos pidät hyvää huolta BMW M4:stä noudattamalla BMW:n suosittelemia määräaikaishuoltoja, BMW:si ajaa yli 200 000 kilometriä tai jopa enemmän. S55-moottorilla varustettu BMW M4 on yksi markkinoiden luotettavimmista BMW-malleista. Oikealla huollolla ja hyvillä ajotavoilla voit ajaa jopa yli 250 000 kilometriä.

Johtopäätös

BMW M4 on hyvä auto niille, jotka haluavat hyvännäköisen, ylellisen, hienostuneen, mukavan, tehokkaan ja nopean urheilukupeen. Mutta jos etsit luotettavaa, polttoainetaloudellista, vähän huoltoa vaativaa ja edullista urheiluautoa, tämä ei ole sinun autosi.

Kuten useimmat urheilucoupet, tämä auto on melko kallis hankkia ja kallis ylläpitää. Lisäksi siinä on muutamia ongelmia, joihin kiinnostuneiden ostajien on syytä tutustua. Tämän lisäksi se on mukava auto, jolla on erinomainen käsiteltävyys ja mukavat takaistuimet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z