Onko BMW M440i hyvä auto?

Onko BMW M440i hyvä auto?

BMW M440i:ssä on pehmeä ja tehokas turboahdettu 6-sydänmoottori, joka tuottaa paljon tehoa. Lisäksi tämä coupe on nopea, ylellinen, mukava ja helppo ajaa. Mutta onko BMW M440i hyvä auto?

BMW M440i on hyvä auto, jos etsit nopeaa, mukavaa, ylellistä ja suorituskykyistä coupea. Toisaalta MM40i ei ole hyvä, jos haluat edullisen, polttoainetaloudellisen, luotettavan ja käytännöllisen auton.

BMW M440i:n historiaa

BMW M440i on osa BMW 4-sarjaa. Tämä sarja on ollut olemassa vuodesta 2013 lähtien, jolloin BMW päätti erottaa kaksioviset coupénsa BMW 3-sarjasta. Lisäksi sarja on tällä hetkellä toisessa sukupolvessa, ja BMW M440i aloitti tuotannon vuonna 2016.

Vaikka BMW M440i on saatavana coupe- ja gran coupe -versiona, muut BMW 4-sarjan mallit ovat saatavilla coupe-, avoauto- ja 5-ovisena liftback-korimallina. Toisin kuin ensimmäisen sukupolven BMW 4-sarjassa, jossa oli useita moottorivaihtoehtoja, BMW M440i:n bensiiniversiossa on B58-moottori ja dieselvaihtoehdossa B57-moottori.

BMW M440i:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW M440i ei ehkä ole luokkansa parhaimman näköinen luksuscoupé, mutta se on silti mahtava. Audi A5 Sportback on yksi tämän luokan komeimmista autoista. Siitä huolimatta M440i on tyylikäs ja ylellisesti rakennettu. Joitakin erottuvia ominaisuuksia ovat maalit, aksentit, valot, Shadowline-ulkoverhoilu, 18-tuumaiset vanteet, SensaTec-verhoilu, BMW:n iDrive 7 -tietoviihdeohjelmisto ja alumiiniset tetragon-sisäkoristeet.

Suorituskyky

M440i on suorituskykyinen coupe, joka on varustettu 3,0-litraisella turboahdetulla inline-6 B58 -moottorilla, jossa on 48 voltin sähkömoottori. Lisäksi siinä on 8-vaihteinen automaattivaihteisto, jossa on vaihtoehtoina takaveto ja neliveto.

  Paras jäähdytysneste BMW:lle

Tehokas moottori tuottaa jopa 382 hv ja 369 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on 157 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 3,8 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Monet eivät ehkä huomaa eroja 3-sarjan ja BMW M440i:n ohjaamojen välillä. 3-sarjassa on kuitenkin enemmän tilaa, sillä M440i:ssä on matalampi kattolinja. Lisäksi sen tavaratila on jonkin verran pienempi BMW 3-sarjaan verrattuna.

Tästä huolimatta BMW M440i:n matkustamo on tilava ja ylellinen, ja siinä on paljon erinomaisia ominaisuuksia. Siihen mahtuu jopa neljä henkilöä, ja tavaratilan tilavuus on 12 kuutiometriä. Huomaa, että BMW M440i coupe tarjoaa enemmän matkustamotilaa kuin BMW M440i avoauto.

Turvallisuusominaisuudet

BMW M440i on erittäin edistyksellinen auto, jossa on paljon huipputurvallisuusominaisuuksia. Näin ollen se on hyvä auto perheelle, sillä se on turvallinen. Eräitä poikkeuksellisia turvallisuusominaisuuksia, joita tässä autossa on vakiona, ovat kaistavahti kaistanpitoavustimella, automaattinen hätäjarrutus ja mukautuva vakionopeudensäädin puoliautonomisella ajotilalla.

Polttoainetehokkuus

Huolimatta siitä, että BMW M440i yhdistää 3,0-litraisen turboahdetun rivimoottorin ja 48 voltin sähkömoottorin, se ei ole Audi A4 Sportbackia tai Mercedes-Benz C-luokkaa polttoainetehokkaampi. BMW M440i:n EPA-luokitus on 22 mpg kaupungissa, 31 mpg maantiellä ja 25 mpg yhdistettynä.

Toisaalta Audi A5 Sportbackin EPA-luokitus on 26 mpg kaupungissa, 34 mpg maantiellä ja yhdistetty 29 mpg. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Mercedes-Benz C-luokan EPA-luokitus on 25 mpg kaupungissa, 35 mpg maantiellä ja yhdistetty 29 mpg.

  BMW 225xe - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Hinta

BMW M440i on melko kallis, sillä sen perushinta on noin 58 700 dollaria. BMW M440i avoauto on vielä kalliimpi. Kun tätä hintaa verrataan useimpiin Audin ja Mercedes-Benzin kilpailijoihin, se on paljon kalliimpi. Sitä vastoin sekä Mercedes että Audi tarjoavat kiistatta parhaat sisätilat ja mukavuusominaisuudet.

FAQ

Onko BMW M440i ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat suorituskykyisen, mukavan ja ylellisen coupén, BMW M440i on sinusta houkutteleva. Mutta jos olet pienellä budjetilla tai haluat luotettavamman ja tehokkaamman coupén, katso muualle. Kaiken kaikkiaan M440i on hyvä, mutta sen lähtöhinta on korkea.

Mitkä ovat BMW M440i:n yleiset ongelmat?

Ennen kuin investoit näin kalliiseen coupeen, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita saatat kohdata. Joitakin yleisimpiä ongelmia, joita BMW M440i -käyttäjien tulisi odottaa kohtaavansa, ovat viallinen venttiilikannen tiiviste, jäähdytysnesteen häviäminen, moottoriongelmat, VANOS-solenoidien ongelmat ja viallinen öljynsuodatin.

BMW M440i:ssä on B58-moottori, jossa on 48 voltin sähkömoottori. Huolimatta siitä, että tässä moottorissa on ongelmia, se rekisteröi vähemmän ongelmia kuin N54- ja N55-moottorit. Se on kuitenkin vielä uusi, ja ongelmia voi ilmaantua myöhemmin lisää.

Pitääkö BMW M440i arvonsa?

Ei, BMW M440i ei pidä jälleenmyyntiarvoaan, mikä on yleistä BMW-malleille. Tärkein syy siihen, että se ei pidä arvoaan, ovat korkeat huolto- ja varaosakustannukset. On arvioitu, että BMW M440i menettää arvonsa noin 56 % 5 vuoden omistusajan jälkeen. Tämä on yksi luokkansa huonoimmista arvonalennuksista.

  2022 BMW X6 vs. Mercedes GLE

Kuinka kauan BMW M440i kestää?

Jos tätä luksuscoupea huolletaan hyvin, se voi kestää yli 200 000 kilometriä. Tämän auton ylläpito ei kuitenkaan ole halpaa, sillä sen osat ja huollot ovat melko kalliita. Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin raportoineet pienistä ongelmista jo 50 000 mailin kohdalla, mutta vakavat ongelmat alkavat, kun auto on ajanut yli 100 000 mailia.

Kuinka nopea BMW M440I on?

BMW M440i on yksi markkinoiden nopeimmista BMW-kupeista. Se on kuitenkin edelleen hitaampi kuin BMW M4, joka on BMW 4-sarjan suorituskykyinen versio. M440i:n huippunopeus on 157 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 kilometriin tunnissa 3,8 sekunnissa.

Johtopäätös

BMW M440i on sekä hyvä että huono. Se on hyvä sen erinomaisen suorituskyvyn, mukavuuden, ylellisyyden, huipputurvallisuusominaisuuksien ja erittäin kehittyneen tekniikan ansiosta. Toisaalta tämä auto on huono, koska se kuluttaa paljon polttoainetta, sen ylläpito on kallista ja sen lähtöhinta on korkea. Tämän vuoksi se on eksklusiivinen auto, johon vain harvoilla on varaa.

Video: Vuoden 2021 BMW M440i arvostelu – Näin hyvä se on!

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z