Onko BMW M5 hyvä auto?

BMW M5

BMW M5 on yksi markkinoiden tehokkaimmista sedaneista. Se on myös tyylikkäästi rakennettu, ja sen sisätilat ovat mukavat ja ylelliset. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, ja sen ylläpito on kallista. Onko BMW M5 siis hyvä auto?

Kyllä, BMW M5 on hyvä auto, mutta siinä on myös useita puutteita. Joitakin BMW M5:ssä erottuvia asioita ovat sen poikkeuksellinen suorituskyky, siisti kyyti, upea ulkonäkö, turvallisuus ja tehokkaat moottorit. Sen haittapuolina ovat sen sijaan korkeat huoltokustannukset, vähäinen luotettavuus ja korkeat alkukustannukset.

BMW M5:n historia

BMW M5 on osa BMW GmbH:ta eli BMW M:ää, joka on BMW:n suorituskykyosasto. Se on myös osa BMW 5-sarjaa, jossa on useita poikkeuksellisia ylellisiä keskikokoisia autoja. Suurin osa M5-malleista on sedan-korityyppisiä, kun taas muutama on estate-korityyppinen.

Ensimmäinen BMW M5 valmistettiin käsityönä vuonna 1985 E28 535i -alustalla, jossa oli M1:stä parannettu moottori. Valmistuttuaan se oli markkinoiden nopein sedan. Vuodesta 1984 vuoteen 2016 BMW M5 oli varustettu takavetojärjestelmällä, kun taas vuodesta 2017 tähän päivään tämä vaihtui nelivetojärjestelmään.

BMW M5:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäön osalta BMW M5 on yksi markkinoiden komeimmista BMW-sedaneista. Tässä autossa on tyylikäs ulkopuoli ja siisti ja ylellinen sisätila. Joitakin ominaisuuksia, jotka erottuvat edukseen, ovat muun muassa suuremmat munuaisritilät, päiväajovalot, LED-ajovalot ja 19-tuumaiset kaksoispiikkaiset kaksiväriset M-vanteet.

Uusimman BMW M5:n sisätilat ovat vanhan BMW 7-sarjan kokoiset. Sen lisäksi siinä on ihanat, sähkösäätöiset etuistuimet ja muut BMW:n perusominaisuudet. M5:n akseliväli on 117,4 tuumaa, pituus 196,4 tuumaa, leveys 74,9 tuumaa ja korkeus 57,8 tuumaa.

  BMW Z4 VS Mercedes SLK - kumpi on parempi?

Suorituskyky

Jos nopeus ja suorituskyky ovat prioriteettejasi, BMW M5 on täydellinen auto sinulle. Tästä autosta on saatavana kaksi varusteversiota, jotka ovat sekä nopeita että suorituskykyisiä. Perusversio on BMW M5 sedan, jossa on 4,4-litrainen twin-turbo V8-moottori, AWD ja 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Myös kilpaversiossa on sama moottori, vaihteisto ja voimansiirto.

BMW M5:n perusversiossa moottori tuottaa jopa 600 hv ja 553 lb-ft vääntöä, kun taas Competition-versiossa moottori tuottaa jopa 627 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Competition-versio on myös nopea, sillä se kiihtyy 0-100 vain 3,1 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 190 km/h. Lisäksi se on myös nopea.

Mukavuus ja tavaratila

BMW M5:ssä on mukava ja ylellinen matkustamo. Se on myös tilava, sillä siihen mahtuu mukavasti jopa viisi henkilöä. Lisäksi siinä on runsaasti tavaratilaa, johon mahtuu paljon matkatavaroita, joten se on mukava auto viikonlopun piknikille tai vaellukselle.

Polttoainetehokkuus

Kuten useimmilla ylellisillä sedaneilla, BMW M5:llä on huono polttoainetehokkuus, sillä se kuluttaa paljon polttoainetta. Tämän auton EPA-luokitus on 15 mpg kaupungissa, 21 mpg maantiellä ja yhdistetty 17 mpg. Tämä on melko alhainen luku verrattuna useimpiin kilpailijoihin. Jos siis haluat ostaa tämän auton, sinun on oltava valmis käyttämään polttoaineeseen enemmän rahaa kuin keskimääräiseen autoon.

  BMW VS Camaro luotettavuus - kumpi on parempi?

Hinta

BMW M5 on yksi markkinoiden kalleimmista keskikokoluokan luksussedaneista. Sen perushinta on noin 103 700 dollaria, ja kilpaversio maksaa yli 140 000 dollaria. Mutta jos etsit laadukasta käytettyä M5:tä, saat sen noin 40 000 dollarilla, riippuen vuosimallista ja kunnosta.

FAQ

Kuinka nopea BMW M5 on?

BMW M5 on yksi markkinoiden nopeimmista BMW-sedaneista. Sen kilpailuversio on nopeampi kuin perusversio, sillä se kiihtyy 3,1 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h. Lisäksi sen huippunopeus on 190 kilometriä tunnissa. Perusversio kiihtyy 3,2 sekunnissa nopeudesta 0-100, ja sen huippunopeus on 155 km/h.

Mikä on vähiten luotettava BMW M5 -mallivuosi?

Luotettavin BMW M5 -mallivuosi on 2012 BMW M5. Tässä autossa oli useita ongelmia, ja BMW joutui jopa antamaan joitakin takaisinkutsuja. Vuoden 2012 BMW M5:n ärsyttävin ongelma on epäonnistunut alipainepumppu. Voitelun puuttumisen vuoksi alipainepumppu meni huonoon kuntoon useiden kilometrien ajamisen jälkeen.

Vuoden 2012 BMW M5:n lisäksi on myös muita mallivuosia, joissa oli vakavia ongelmia, ja niihin kuuluvat BMW M5 -mallivuodet 2013, 2014 ja 2019.

Kuinka kauan BMW M5 kestää?

BMW M5 kuuluu markkinoiden epäluotettavimpiin BMW-malleihin. Kun useimmat BMW-mallit tai -sarjat ajavat yli 250 000 kilometriä, BMW M5 kestää yleensä enintään 200 000 kilometriä. Keskimäärin useimmat BMW M5 -mallit kestävät 150 000-200 000 kilometriä. Oikealla hoidolla ja kunnossapidolla BMW M5 voi kuitenkin kestää yli 200 000 kilometriä.

  2022 BMW X5 VS Audi Q7 - kumpi on parempi?

Mitkä ovat BMW M5:n yleiset ongelmat?

Ennen kuin investoit BMW M5:een, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita joudut käsittelemään auton omistuksen aikana. BMW M5:n yleisiä ongelmia ovat sähköistuimen pettäminen, liiallinen öljynkulutus, sähköongelmat, moottoriongelmat, takaluukun ikkunan rikkoutuminen, moottorin huono tyhjäkäynti ja vaihteisto-ongelmat.

Kumpi auto on parempi – BMW M5 vai Audi RS7?

BMW M5 ja Audi RS7 Sportback ovat markkinoiden merkittävimpiä luksusluokan urheilusedaneita. Siitä huolimatta BMW M5 on parempi auto henkilöille, jotka etsivät suorituskykyistä ja nopeampaa autoa. Toisaalta Audi RS7 tarjoaa enemmän ylellisyyttä, matkustamotilaa ja tavaratilaa.

Bottom line

Yleisesti ottaen BMW M5 on urheiluautojen harrastajien unelma-auto. Se on nopea, ylellinen, tyylikäs, edistyksellinen, turvallinen ja tilava. Sillä on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka käyttäjien on hyvä tietää, kuten suuri öljynkulutus, moottori- ja vaihteisto-ongelmat, sähköiset haasteet ja heikko luotettavuus.

Huolimatta useista ongelmista BMW M5 on poikkeuksellinen auto, jossa on poikkeuksellisen suorituskykyisiä lisävarusteita. Se on kuitenkin kallis ylläpitää, eikä se kestä yhtä kauan kuin useimmat kilpailijansa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z