Onko BMW M550i hyvä auto?

Onko BMW M550i hyvä auto?

BMW on suosittu siitä, että se valmistaa joitakin markkinoiden parhaista moottoreista, jotka tuottavat upeaa iskua ja suorituskykyä. Yksi BMW:n jännittävimmistä ajettavista malleista on BMW M55i. Se on tehokas ja toimii poikkeuksellisen hyvin. Mutta onko BMW M550i hyvä auto?

Joillekin se on hyvä auto ja toisille huono. Se sopii hyvin henkilöille, jotka etsivät tilavaa, ylellistä, edistyksellistä, turvallista ja suorituskykyistä autoa. Päinvastoin, se on huono auto niille, jotka haluavat luotettavamman, polttoainetaloudellisemman ja edullisemman luksussedanin.

BMW M550i:n historiaa

BMW M550i kuuluu BMW 5-sarjan seitsemänteen sukupolveen. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2016 tähän päivään asti. BMW 5-sarjan seitsemäs sukupolvi tulee kahdella korimallilla; sedan-versio, joka tunnetaan myös nimellä BMW G30, ja wagon-versio, josta käytetään myös nimitystä BM G31.

Lisäksi BMW M550i -mallissa on kaksi mallivaihtoehtoa; BMW M550i ja M550i xDrive. Molemmissa autoissa on 4,4-litrainen N63 V8 twin-turbomoottori. Tämä moottori korvasi luotettavan ja kestävän 3,0-litraisen B58-sarjan 6-turbomoottorin, joka oli BMW M540i:ssä.

BMW M550i:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW M550i ei ehkä ole yhtä tyylikäs kuin BMW M5, mutta myös siinä on urheilullinen ja ylellinen ulkonäkö. Se on tyylikkäästi rakennettu ja siinä on Shadowline-ulkoverhoilu. Muita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erottuvan, ovat valaistut kynnyskorokkeet, puolisuunnikkaat pakoputkikärjet, sähköisesti taittuvat ja lämmitettävät peilit sekä 19-tuumaiset vanteet.

Myös sisätilat ovat viihtyisät ja ylelliset, ja niissä on muun muassa antrasiittinen kattoverhoilu, Dakota-nahkaverhoilu, lattiamatot ja alumiiniverhoilu. Näiden ja monien muiden ominaisuuksien ansiosta M550ii huokuu ylellisyyttä.

  BMW 116i yleiset ongelmat

Suorituskyky

BMW M550ii on suorituskykyinen auto. Sitä on saatavana kahta mallia; BMW M550i, jossa on takavetojärjestelmä, ja M550i xDrive, jossa on nelivetojärjestelmä. Siinä on myös tehokas 4,4-litrainen V8-tuplaturbomoottori, jossa on 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

Tehokas N63-moottori tuottaa jopa 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Se myös kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 3,6 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 160 km/h. Tämä on erinomaista, sillä useimmat sedanit eivät tarjoa tällaista tehoa ja nopeutta.

Voiman ja nopeuden lisäksi M550ii on myös helppo käsitellä ja ohjata, joten sillä on hauska ajaa.

Mukavuus ja tavaratila

Poikkeuksellisen suorituskyvyn lisäksi BMW M550i tarjoaa myös erinomaista mukavuutta ja tavaratilaa. Kiitos suuren matkustamon, jossa on paljon huipputekniikkaa ja laatuvarusteita, kuten nahkaistuimet, nahkaverhoiltu ohjauspyörä, ajoneuvon varkaudenestojärjestelmä, avaimeton käynnistys, vakionopeudensäädin, head-up display -järjestelmä, iDrive-järjestelmä, jossa on sisäinen tietokone, ja paljon muuta.

M550i tarjoaa myös suuren tavaratilan, sillä siinä on yhteensä 18,7 kuutiometriä tilaa, mikä on enemmän kuin keskimäärin luksussedanille. Ja koska tähän autoon mahtuu jopa viisi henkilöä, tämä on käytännöllinen auto, jota perheet rakastavat.

Polttoainetehokkuus

Kuten aiemmin todettiin, BMW M550i ei ole polttoainetehokas, mikä on yleistä BMW 5-sarjan mallistossa. Sen EPA-luokitus on 17 mpg kaupungissa, 25 mpg maantiellä ja yhdistetty 20 mpg.

  BMW 328i VS BMW 528i - kumpi on parempi?

Sen kilpailijat ovat tehokkaampia, sillä Mercedes-Benz E 53:n luokitus on 22 mpg kaupungissa ja 29 mpg maantiellä, kun taas Audi S6:n luokitus on 18 mpg kaupungissa ja 28 mpg maantiellä.

Hinta

Kuten odotettua, BMW M550i ei ole halpa auto. Viimeisimmän, vuoden 2022 BMW M550i xDrive -mallin perushinta on 76 800 euroa (MSRP). Tämä on melko kallista, kun sitä vertaa useimpiin sen kilpailijoihin, kuten Mercedes-Benz AMG E 53:een, jonka perushinta on 76 000 dollaria, ja Audi S6:een, jonka lähtöhinta on 75 600 dollaria.

FAQ

Onko BMW M550i ostamisen arvoinen?

BMW M550i kannattaa ostaa, jos haluat ylellisen, suorituskykyisen, tilavan ja erittäin kehittyneen sedanin. Päinvastoin, tämä auto ei ole ihanteellinen henkilöille, jotka haluavat polttoainetehokkaan, luotettavan ja vähän huoltoa vaativan luksussedanin. Sen lähtöhinta on myös korkea, mikä saattaa pelottaa monia ihmisiä.

Mitkä ovat BMW M550i:n yleiset ongelmat?

BMW M550i on suorituskykyinen ja ylellinen sedan. Se on myös tilava ja siinä on valtava tavaratila. Siihen liittyy kuitenkin erilaisia ongelmia, jotka kiinnostuneiden käyttäjien tulisi tietää. Joitakin ongelmia ovat muun muassa liiallinen öljynkulutus, akun nopea tyhjeneminen, ajoketjun vikaantuminen, venttiilinvarren tiivisteiden vuotaminen, polttoainesuuttimen vikaantuminen, sytytystulppien vikaantuminen ja paljon muuta.

Mitä eroa on BMW M550i:n ja M5:n välillä?

Suurin ero BMW M550i:n ja M5:n välillä on se, että M550i on mukavampi ja pehmeämpi kuin M5. Toisaalta M5:ssä on enemmän tehoa ja käsiteltävyyttä, ja se on loistava kuorma-autossa. Siitä huolimatta M5 on myös kalliimpi kuin M550i.

  Tekeekö BMW nelivetoista autoa?

Pitääkö BMW M550i arvonsa?

Kuten useimmat BMW 5-sarjan autot, BMW M550i menettää nopeasti arvoaan. On arvioitu, että BMW M550i menettää 57 % arvoaan 5 vuoden omistusajan jälkeen. Sen jälleenmyyntiarvo on siis noin 25 300 dollaria. Tämä on alhaisempi kuin useimpien Audi- ja Mercedes-Benz-kilpailijoiden, sillä niiden jälleenmyyntiarvo on yli 60 % 5 vuoden kuluttua.

Kuinka kauan BMW M550i kestää?

Se riippuu siitä, miten hyvin huollat ja hoidat autoa. Lisäksi ajotottumuksemme määräävät, kestääkö auto pidempään vai ei. Jos sitä huolletaan hyvin, BMW MM550i kestää yli 250 000 kilometriä. Jotkut BMW M550i:n omistajat ovat kertoneet ajaneensa yli 300 000 kilometriä.

Johtopäätös

BMW M550i on yksi markkinoiden parhaista BMW:n luksussedaneista. M550ii tarjoaa ylellisyyttä, poikkeuksellista suorituskykyä, kehittynyttä tekniikkaa, tilavan ja laadukkaan matkustamon, suuren tavaratilan ja huipputurvallisuusominaisuudet.

Vaikka sillä on paljon erinomaisia ominaisuuksia, sillä on myös useita haittoja, kuten liiallinen öljynkulutus, heikko hyötysuhde, korkeat huoltokustannukset ja alhainen luotettavuus. Siitä huolimatta se on silti mukava auto niille, jotka ovat valmiita käyttämään rahaa sen hankkimiseen ja ylläpitoon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z