Onko BMW X6 sähköinen?

Tulevaisuuden autoilussa ovat täyssähköautot. Vaikka Tesla nauttii sähköautojen suurimmasta markkinaosuudesta, Mercedesin, BMW:n, Toyotan ja Audin kaltaiset päämerkit ovat astuneet esiin. BMW on jo vapauttanut markkinoille poikkeuksellisia täyssähköautoja. Mutta onko BMW X6 sähköinen?

Ei, BMW X6 ei ole sähköauto. BMW X6:sta on kuitenkin tarjolla hybridivaihtoehtoja. BMW X6 sDrive40i ja xDrive40i ovat hybridejä. Tehokkaan 3,0-litraisen BMW M TwinPower Turbo -rivin 6-sylinterisen, 24-venttiilisen 335 hv:n moottorin ja eBoost 48V -mild-hybriditeknologian ansiosta ne on varustettu.

Jos siis valitset BMW X6:n hybridiversion, voit odottaa polttoainetaloudellisuutta ja vähentää hiilidioksidipäästöjä ympäristöön. BMW X6 ActiveHybrid -mallit ovat kuitenkin enemmän suorituskykyyn kuin ympäristöön keskittyviä.

Toisin kuin perinteisissä BMW X6 -malleissa, hybridiversioiden polttoainetehokkuus on parempi, mikä tarkoittaa, että polttoainetta kuluu vähemmän, mikä säästää hieman rahaa ja ympäristöä. Valitettavasti ainoa BMW X6:n hybridimalli, jota tarjotaan vain vasemmanpuoleisella ohjauksella.

BMW X6 xDrive40i Sports Activity Coupén ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW X6 -hybridimalli on ulkoasultaan ketterä ja erottuu kilpailijoihinsa verrattuna. Lisäksi siinä on suuri munuaissäleikkö, joka on etupään silmiinpistävin piirre. Lisäksi siinä on myös viisto takakattolinja, joka antaa sille urheilullisen ilmeen.

Katumaasturin päällä on vakiona panoraamakuutulikatto, joka tuo autoon luonnonvaloa ja tekee siitä eloisan. Muita merkittäviä ulkoisia ominaisuuksia ovat sähköisesti taittuvat, lämmitettävät sivupeilit, 20-tuumaiset V-Spoke-vanteet, kromatut pakoputkikärjet, ei-metallinen maali ja satiinialumiiniset ulkoverhoilut.

Sisätilojen ulkonäkö

BMW X6:n sisätilat voivat olla pienemmät kuin X5:n, mutta ne ovat silti tyylikkäät ja mukavat. Kiitos ominaisuuksien, kuten Vernasca-nahkaverhoilun, SensaTec-kojelaudan, antrasiittipintaisen kattoverhoilun, Fineline-raidallisen ruskean kiiltävän puuverhoilun, kelluntamatot ja täysin kalustetun tavaratilan, jossa on veluurimatto ja kauko-ohjattava tavaratilan vapautin.

  Paras öljy vuodelle 2006 BMW 325i

Kaiken kaikkiaan BMW xDrive40i:n sisätilat näyttävät nykyaikaisilta, ylellisiltä ja tilavilta. Ja suurten 12,3-tuumaisten kaksoisnäyttöjen ansiosta BMW X6:n käyttö on erittäin helppoa. Siinä on myös lämmitettävät 16-suuntaiset sähkötoimiset etuistuimet, jotka takaavat mukavan ja rentouttavan matkan.

Suorituskyky

Suorituskyvyltään BMW X6 xDrive40i on yksi markkinoiden suorituskykyisimmistä SUV-kupeista. Se on varustettu 3,0-litraisella TwinPower Turbo -rivin 6-sylinterisellä, 24-venttiilisellä 335 hv:n moottorilla, jossa on eBoost 48V -mild-hybriditekniikka.

Lisäksi siinä on 8-vaihteinen automaattivaihteisto, jossa on sport- ja manuaalivaihteistomoodit. Lisäksi siinä on myös jarrutusenergian palautus, joka auttaa lataamaan akkua. Huomaa, että moottori tuottaa maksimissaan 335 hv ja 331 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy 0-100:een 5,3 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 151 hv.

Vaikka BMW X6 M50i on suorituskyvyltään parempi kuin BMW X6 xDrive40i -hybridimalli, jälkimmäinen on polttoainetehokkaampi kuin edellinen. Lisäksi se kulkee enemmän matkaa kuin BMW X6 M50i.

Käsittely

Vaikka BMW X6 xDrive40i -hybridivaihtoehto ei ole kovin tehokas, se on silti käsiteltävä ja suorituskykyinen erinomaisesti. Tämä nelivetojärjestelmällä varustettu auto on tasainen, turvallinen ja mukava ajaa. Sitä on jopa hauskempi ajaa kuin BMW X5:tä.

Mukavuus

Kuten useimmissa BMW-malleissa, BMW X6 hybridissä on ylelliset, tilavat ja mukavat sisätilat. Siinä on tilaa jopa viidelle henkilölle, mutta takaistuimet ovat hieman ahtaat, koska takakatto on kalteva. Muita ominaisuuksia, jotka tekevät tästä autosta mukavan, ovat muun muassa monivyöhykeilmastointi, panoraamakuuovi, takaistuimen keskikädensija ja paljon muuta.

  Mikä on paras pieni BMW-maasturi?

Lisäksi siinä on 16-suuntaiset sähkötoimiset etuistuimet, jaetusti taittuvat takaistuimet, edistyksellinen ajoneuvo- ja avainmuisti, etuistuimen keskikonsoli käsinojalla, matka- ja mukavuusjärjestelmä, monivärinen, säädettävä ympäristön valaistus ja paljon muuta.

Turvallisuus

BMW X6 hybrid on yksi markkinoiden turvallisimmista SUV-kupeista. Kiitos korkealuokkaisten ja edistyksellisten turvallisuusominaisuuksien, joita tässä autossa on. Joitakin niistä ovat peruutuskamera, akustinen turvavyövaroitus, mukautuvat jarruvalot, keskuslukitusjärjestelmä, aktiivinen suojausjärjestelmä, varkaudenestohälytysjärjestelmä ja paljon muuta.

Hinta

BMW X6 xDrive40i -mallin hinta on 67 300 dollaria, mutta sen hybridimalli maksaa hieman enemmän. Siitä huolimatta se on edelleen edullisempi kuin BMW X6 M50i ja X6 M, jotka ovat huippumalleja. Lisäksi, jos lisäät Driver’s-paketin, hinta nousee.

FAQ

Onko BMW:llä sähköautoa?

Kyllä, BMW:llä on kaksi täyssähköautomallia: BMW iX ja i4. BMW iX on täyssähköinen urheiluajoneuvo, joka tarjoaa BMW X5:n tavoin tyylikästä muotoilua ja tilavaa mukavuutta. Toisaalta BMW i4 on täyssähköinen sporttinen Gran Coupe, joka tarjoaa erinomaista suorituskykyä ja huipputeknologiaa.

Mitkä ovat BMW X6:n yleiset ongelmat?

BMW X6:ssa ilmenee vuosien varrella erilaisia ongelmia. Joitakin yleisimpiä ongelmia, joita BMW X6:n omistaja todennäköisesti kohtaa, ovat dieselmoottoriongelmat, ovien kolina, moottorin ylikuumeneminen, takaluukun spoilerin irtoaminen, sähköisen käsijarrun ongelmat, sähköisten istuinten ongelmat ja paljon muuta.

Hyvä uutinen on se, että useimmat näistä ongelmista voidaan ratkaista kokeneen BMW-teknikon tai BMW-huoltokeskuksen toimesta.

  BMW X6 VS Jaguar F Pace - kumpi on parempi?

Onko BMW X6 nopeampi kuin X5?

BMW X6 saattaa näyttää urheilullisemmalta kuin BMW X5, mutta BMW X5 on nopeampi kuin BMW X6. Esimerkiksi nopeimman BMW X6:n (M50i) huippunopeus on 155 km/h ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 4,1 sekunnissa, kun taas nopein BMW X5 (M) kiihtyy nopeudesta 0-100 3,8 sekunnissa ja sen huippunopeus on 177 km/h.

Tuleeko BMW:stä täyssähköinen?

Tällä hetkellä BMW ei ole ilmoittanut, aikooko se siirtyä täyssähkökäyttöön vai ei. Siitä huolimatta BMW:n Pohjois-Amerikan varatoimitusjohtaja Shawn Bugbee sanoi, että vuoteen 2030 mennessä vähintään 50 prosenttia kaikista maailmanlaajuisesti myydyistä BMW:istä on joko pistokehybridi- tai täyssähkömalleja.

Yhteenveto
BMW X6 ei ehkä ole täyssähköinen, mutta heillä on hybridivaihtoehto. BMW X6 sDrive40i ja xDrive40i -malleissa on hybridivaihtoehto. Hybridivaihtoehdot eivät kuitenkaan suoriudu yhtä erinomaisesti kuin pelkällä kaasulla toimivat vaihtoehdot, mutta ne ovat tehokkaampia ja saastuttavat ympäristöä vähemmän.

Lisäksi ne ovat myös kalliimpia kuin pelkkää kaasua käyttävät vaihtoehdot. Ne on kuitenkin kiinnitetty samoilla ominaisuuksilla ja ne tarjoavat samanlaista mukavuutta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z