Onko BMW:ssä vararenkaat?

BMW ei tarjoa ajoneuvoissaan vararenkaita. Syynä tähän on se, että BMW:t on varustettu runflat-renkailla, jotka voivat kestää jopa 100 mailia ja nopeuden ollessa 50 mailia tunnissa, vaikka ne olisivat olleet tyhjät. Näin pääset lähimpään kaupunkiin, jossa autosi huolletaan.

Mitä run-flat-renkaat ovat?

Koska kaikki eivät osaa vaihtaa puhjennutta rengasta, run-flat-renkaat ovat täällä apuna. Tienvarsiavun tulo kestää usein yli 40 minuuttia, joissakin tapauksissa jopa tunteja.
Run-flat-renkaita käytetään useimmissa BMW-malleissa, ja ne tukevat ajoneuvon painoa tiellä myös renkaan puhjettua. Ne voivat kestää jopa 100 kilometriä, ja niitä kutsutaan myös itsekantaviksi, koska ne eivät ole riippuvaisia ilmanpaineesta.

Run-flat-renkaiden sivuseinät ovat erittäin vahvasti vahvistetut, ja ne voivat tukea ajoneuvoa alhaisella paineella tai ilman painetta. Tämä on tärkein syy siihen, miksi BMW ei tarjoa vararengasta autojensa mukana: Sitä ei välttämättä tarvita.

Run-flat-rengas on suunniteltu erityisesti estämään puhkeamiset. Siitä huolimatta niitä tapahtuu silti toisinaan. Useimmissa tapauksissa kuljettaja pystyy kuitenkin ajamaan auton turvallisesti lähimpään kaupunkiin 100 mailin säteellä. Ainoa poikkeus on, kun rengas on vaurioitunut sivusuunnassa.

Runflat-renkaiden edut

● Flat-renkaat tarjoavat paremman vakaustason puhkeamisen jälkeen, koska ne pystyvät tukemaan ajoneuvoa ilman ilmaa. Suurin vaara puhkeamisen yhteydessä on se hetki, jolloin renkaasta poistuu paine. Run-flat-renkaiden avulla turvallisuutesi lisääntyy.
● Voit ajaa tyhjentyneellä renkaalla. Tämä on runflat-renkaiden tärkein etu, ja siksi ne on suunniteltu juuri näin. Kun näin käy, ainoa huolenaiheesi on ajaa alle 50 mailia tunnissa. Ohjaus ja käsiteltävyys säilyvät ennallaan.
● Run-flat-renkaat alentavat ajoneuvon kokonaispainoa ja antavat sinulle enemmän vapaata tilaa autossasi, kun vararengas ja korjaussarja jäävät pois.

  Minkä merkin sisätilat ovat parhaat - Audin, Mercedeksen vai BMW:n?

Runflat-renkaiden haitat tavallisiin renkaisiin verrattuna.

● Run-flat-renkailla varustetuissa ajoneuvoissa ei yleensä ole vararenkaita.
● On melko vaikea sanoa, onko renkaassa liian vähän ilmaa vai ei. Tämän vuoksi on suositeltavaa, että sinulla on mukanasi rengaspaineen seurantajärjestelmä tai että ajoneuvoosi asennetaan sellainen ennaltaehkäisevästi.
● Run-flat-renkaat maksavat paljon enemmän kuin tavalliset renkaat, eikä niitä ole saatavilla kaikissa kaupungeissa ja liikkeissä. Joskus saatat joutua tilaamaan renkaat verkosta.

Mitä erityistä BMW:n runflat-renkaissa on?

Suurin osa BMW-renkaista ei ole run flat -renkaita, vaan ne on mukautettu ja suunniteltu erityisesti ajamallesi ajoneuvomallille. Ne pyrkivät tarjoamaan optimaalisen suorituskyvyn, mukavuuden, vierintävastuksen ja turvallisuuden.
Niillä on tärkeä rooli BMW:n Efficient Dynamic -toimenpiteissä. Uudemmissa malleissa BMW:n kehittynyt järjestelmä ilmoittaa sinulle välittömästi, jos johonkin renkaaseen tulee rengasrikko tai jos rengas on jostain syystä menettämässä ilmaa.
Näiden renkaiden ansiosta voit ajaa puhkeamisen ja paineenalennuksen jälkeen, mutta lisäksi ne tarjoavat tavallisia renkaita paremman suorituskyvyn, kun ne ovat täysin toimintakuntoiset.

Mitkä ovat parhaat runflat-renkaat BMW:hen?

Bridgestone – DriveGuard

Bridgestone, yksi BMW:n suosittelemista rengasvalmistajista, tarjoaa niin sanottua ”DriveGuardia”. Se on run flat -rengas, joka on erityisesti suunniteltu itsekantavalla järjestelmällä, joka auttaa kantamaan BMW-ajoneuvosi painon.
Tämä rengasvalikoima on ollut erittäin suosittu BMW-omistajien keskuudessa kaikkialla maailmassa, koska ne ovat ympärivuotisia. DriveGuard-renkaat tarjoavat vakaan ja miellyttävän ajon, aivan kuten muutkin renkaat, mutta lisäävät samalla bonuksena turvallisuutta ja luotettavuutta tiellä.
Niissä on perinteinen epäsymmetrinen kulutuspintakuvio, joka minimoi tiemelun ja vaimentaa kaikki alhaalta tulevat äänitaajuudet, jotka saattavat muodostua häiritseviksi, kun ajetaan yli tiettyjen nopeuksien.

  Miten BMW:n plug-in-hybridi toimii?

Goodyear Eagle LS-2 RunOnFlat -rengas Goodyear Eagle LS-2 RunOnFlat

Goodyearin Eagle LS-2 RunOnFlat -renkaat ovat myös olleet erittäin suosittu valinta BMW-fanien keskuudessa. Nämä renkaat on varustettu vettä imevällä tekniikalla ja symmetrisellä kulutuspinnan muotoilulla, ja ne eivät ainoastaan kulje erinomaisesti toiminnassa tai tasaisesti, vaan ne ovat myös sisäisillä teräsvöillä parannetut puhkeamisenesto.
DriveGuardin tapaan Eagle LS-2 ROF on itsekantava, ja se tarjoaa erinomaisen pidon niin kevyellä lumella kuin päällysteelläkin. Ne on suunniteltu eurooppalaisille autoille, kuten BMW:lle, Audille ja Mercedes Benzille.
Symmetrinen kulutuspintakuvio on valmistettu erityisesti tiemelun minimoimiseksi suuremmissa nopeuksissa. Renkaiden kulutuspinnassa olevat erityiset kanavat on suunniteltu imemään vettä pois auton alta, jotta pystyt säilyttämään hyvän pidon tiellä aina ilmasto-olosuhteista huolimatta.

Run-flatit FAQ

Voiko BMW:hen laittaa tavalliset renkaat run-flat-renkaiden sijaan?

Kyllä, BMW:hen voi tavallisesti laittaa tavalliset renkaat run-flat-renkaiden sijaan, mutta jos ajoneuvo on leasing-ajoneuvo, on sinun etusi mukaista pysyä niissä renkaissa, jotka siinä on mukana. BMW suosittelee valmistajana pitäytymistä tietyissä rengasmerkeissä ja -malleissa ajamisen ilon ja turvallisuuden optimoimiseksi.

Voiko yhden runflat-renkaan vaihtaa tavalliseen renkaaseen?

Jos tilanne tulee eteen ja sinun on kuljetettava BMW:täsi paikasta toiseen, voit teoriassa vaihtaa yhden runflat-renkaan tilapäisesti tavalliseen renkaaseen. Toisaalta ajaminen yhdellä tavallisella renkaalla ja kolmella runflat-renkaalla ei ole missään nimessä suositeltavaa, sillä se todennäköisesti heikentää ajoneuvosi ajovakautta ja pitoa tiellä hyvin merkittävästi.

  Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Kenelle runflat-renkaat sopivat?

Jos haluat mieluummin runsaasti säilytystilaa tai jos et ole ihmistyyppi, joka ei halua maata kesken matkan vaihtamassa vararengasta, run-flat-renkaat saattavat sopia täydellisesti ajotarpeisiisi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z