Onko BMW:ssä vilkut

Vaikka olet ehkä kuullut, että BMW-kuljettajat eivät käytä vilkkuja kääntyessään, vastoin yleistä uskomusta BMW-autoihin on asennettu vakiovilkut. Yhdysvaltain laki edellyttää vilkkujen käyttöä kaikissa autoissa, jotta ne voivat toimia tiellä.

Miksi BMW-kuljettajat eivät käytä vilkkuja?

BMW-kuljettajien nähdään harvoin käyttävän vilkkua riippumatta siitä, kääntyvätkö he vain, ohittavatko he jonkun tai pysäköivätkö he ajoneuvonsa. Yleisin syy tähän on se, että he joko ajavat ystävän tai kollegan autoa ja tuntevat olonsa epämukavaksi tai tuntevat olevansa ylivoimaisia tiellä.

Tavallisissa tutkimuksissa todetaan yleensä, että yli 40 prosenttia BMW-kuljettajista ei käytä kääntymisvaloja, koska ”heillä ei ole aikaa” vilkuttaa kunnolla.

Varmista, että käytät aina vilkkuja, sillä yli 2 miljoonaa liikenneonnettomuutta aiheutuu vuosittain siitä, että kuljettajat jättävät vilkun antamatta kunnolla.

Miten BMW:n suuntavilkkuja käytetään oikein?

Tutkimukset osoittavat, että noin 20 prosenttia yhdysvaltalaisista kuljettajista ei käytä vilkkuja kääntyessään ja että yli 40 prosenttia heistä ei käytä vilkkuja vaihtaessaan kaistaa. Tämä aiheuttaa monia vaaroja sekä heille, matkustajille että muille tiellä liikkuville kuljettajille ja jalankulkijoille.

Kun ajat kaupungissa, pyri aina vilkuttamaan noin 100 metriä ennen varsinaista kääntymistä. Yritä olla vilkuttamatta vasemmalle kääntymistä, jos et ole kääntymässä välittömästi seuraavaan vasemmalle, sillä se saattaa hämmentää kuljettajia.

BMW:n suuntavilkut saattavat olla aluksi hieman vastenmielisiä, varsinkin uudemmissa BMW-malleissa. BMW:n vilkkukytkimet ovat monimutkaisempia kuin muissa, tavallisissa autoissa. BMW on aina ollut tunnettu innovaatioista ja johtavasta teknologiasta, mutta he ovat ylittäneet itsensä asentamalla tällaiset vilkkukytkimet.

  Paras öljy vuodelle 2006 BMW 325i

Vasemmalle kääntymisen oikeaa merkinantoa varten sinun pitäisi painaa vipua alaspäin, kuten missä tahansa muussakin autossa, mutta vaikeus tulee vilkun kytkemisestä pois päältä.

Kun olet painanut vilkkuvipua, se kytkeytyy automaattisesti päälle, toisin kuin muissa autoissa. Ja jos painat vipua ylöspäin yrittäessäsi pysäyttää vilkun, aktivoit sen sijaan oikean suuntavilkun.

Miten BMW:n merkkivalot siis pysäytetään?

Jos haluat pysäyttää vasemmanpuoleisen vilkun, sinun on painettava vipua vielä kerran vasemmalle. Tämä on melko intuitiivista kaikille, jotka ovat ajaneet toisella autolla. Tämä johtaa usein siihen, että BMW-kuljettajat jättävät vilkut käyttämättä.

Lisäksi BMW:n vilkkujen kanssa asiat ovat vielä monimutkaisempia, jos haluat vaihtaa kaistaa. Jotta voit kutsua ”Vaihda kaistaa” -merkkivaloa muutamaksi sekunniksi, sinun on painettava vipua alas muutaman sekunnin ajan, se palaa takaisin ja se kytkee merkin hetkeksi ja sammuttaa sen automaattisesti.

Odotamme, että insinöörit tutkivat tulevaisuudessa kääntymisvalojen vääränlaisesta käytöstä johtuvien onnettomuuksien määrää ja ottavat käyttöön uusia tekniikoita, jotta ne olisivat mahdollisimman automaattisia. Siihen liittyy tietysti tiettyjä vaaroja, koska tekoäly ei vielä osaa lukea kuljettajan ajatuksia. Odotamme tietenkin, että kuljettaja voi tarvittaessa hallita opastimia täysin manuaalisesti.

Milloin vilkkua kannattaa käyttää BMW:ssä?

Kun vaihdat kaistaa. Riippumatta siitä, minkä tyyppisellä autolla tai minkä merkkisellä autolla ajat, sinun olisi käytettävä vilkkuja, kun vaihdat kaistaa, kun pysähdyt tien sivuun tai kun ohitat toista autoa.

  Onko Tesla parempi kuin BMW?

Takaperin ajaminen. Jos ajat takaperin, sinun on lisäksi kytkettävä päälle hätävilkut merkiksi liikkeestäsi.

Kun ohitat muita autoja, käytä vasenta vilkkuasi aloittaaksesi manööverin ja oikeaa, kun palaat takaisin kaistalle, paitsi jos ajat Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jolloin asiat ovat toisin päin.

Yritä olla kääntämättä vilkkuasi liian aikaisin tai liian myöhään, sillä se voi johtaa siihen, että muut tiellä liikkuvat harhautuvat, ja se voi aiheuttaa onnettomuuden tai vähintäänkin epämiellyttävän tilanteen.

Lisäksi, kun liityt valtatien tai minkä tahansa moottoritien liikenteeseen, varmista, että kytket vilkun päälle. Kun poistut kaistalta, olet myös lain mukaan velvollinen tekemään sen siihen suuntaan, johon olet menossa.

Joskus saattaisit saada itsesi kiinni siitä, että yrität kääntyä vilkuttamatta ja ihmettelet, miksi ihmiset eivät suhtaudu kääntymismanööveriisi kunnioittavasti. Mikä tahansa vilkku on parempi kuin ei vilkku lainkaan. Jos huomaat olevasi vastaavassa tilanteessa, aktivoi vilkut, vaikka olisi myöhäistä. Lisäksi voit myös pyytää anteeksi eleillä ja osoittaa muille tiellä oleville, että haluat kääntyä.

FAQ

Ovatko BMW:n vilkut vakiovarusteena vai ovatko ne lisäominaisuus?

Kaikkiin tieliikennekelpoisiin autoihin merkistä, tyypistä, käytöstä tai mallista riippumatta on lain mukaan asennettava vilkut. Huijaus siitä, että BMW-autoista puuttuvat vilkut, on syntynyt sen vuoksi, että ne ovat jokseenkin erilaiset ja vastoin intuitiota käytettävät. Tämä johtaa usein siihen, että BMW-kuljettajat jättävät vilkut käyttämättä, vaikka niiden pitäisi.

  Kumpi on parempi, Mercedes vai BMW?

Miten BMW:n kolminkertainen vilkku toimii ja mihin se on tarkoitettu?

BMW:n kolminkertaisen vilkun avulla voit yksinkertaisesti napauttaa vilkkutankoa, jolloin se vilkkuu kolme kertaa siihen suuntaan, mihin suuntaan vilkutit. Se helpottaa esimerkiksi ohittamista moottoritiellä. Vuoden 2006 jälkeisissä malleissa on mahdollisuus säätää tämä ominaisuus kahteen tai kolmeen vilkkumiseen per napautus.

Onko sinun lain mukaan pakko vilkuttaa, kun ohitat pysäköityä autoa?

Kaikissa osavaltioissa ei ole lakisääteistä velvollisuutta osoittaa, kun ohitat pysäköidyn auton. Varsinkin, jos ajat kapealla tiellä, ei olisi mitään eroa sillä, vilkutatko vai et. Leveämmillä teillä, joilla liikenteen osanottajat odottavat, että kaikkia kaistoja käytetään asianmukaisesti, sinun pitäisi pyrkiä aina vilkuttamaan, jotta vältät vaaralliset pysähtymistilanteet kaistaa vaihtaessasi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z