Onko Citroën C3 Aircross hyvä auto?

Onko Citroën C3 Aircross hyvä auto?

Citroën C3 Aircross on viisiovinen perhe-MPV, jota myydään edelleen Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Kiinassa. Citroen ei tuonut C3 Aircrossia Yhdysvaltain markkinoille, mutta Citroen on muutenkin ollut poissa Yhdysvaltain markkinoilta 1970-luvulta lähtien. C3 Aircross on MPV:ksi monipuolinen auto, mutta onko Citroen C3 Aircross hyvä auto?

Citroen C3 Aircross on todella hyvä auto siihen nähden, mitä se on, sillä se tarjoaa kaiken, mitä perhe voi tarvita. Tarjolla olevat moottorit ovat melko hienostuneita ja todella tehokkaita, mutta ne eivät ole kaikkein tehokkaimpia MPV-moottoreita. Auto näyttää kunnolliselta sisältä ja ulkoa, varsinkin korkeamman hintaluokan mallit, joissa on kunnollinen määrä varusteita.

Ajokokemus on enemmän tai vähemmän samanlainen kuin missä tahansa muussa MPV:ssä, mikä on juuri sitä, mitä useimmat ihmiset haluavat. Auto on melko pehmeä ja selviytyy tien epätasaisuuksista todella hyvin. Luotettavuudeltaan C3 Aircross on kunnossa, mutta aiomme mainita joitakin seikkoja, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon, jos olet kiinnostunut sen ostamisesta.

Arvoltaan C3 Aircross on todella hyvä siihen nähden, mitä se on, sillä se on sekä helposti ostettavissa että halpa ajaa. Käytännöllisyys on loistava, kuten kaikissa tämän segmentin autoissa. Autossa on riittävästi tilaa kaikille, ja myös tavaratila on enemmän kuin riittävä.

Citroen C3 Aircross – Voimansiirtojärjestelmä

Citroen C3 Aircrossissa on muutamia diesel- ja bensiinimoottorivaihtoehtoja. Aiemmat C3 Aircrossit tulevat joko 3- tai 4-sylinterisillä pienitilavuuksisilla moottoreilla, joiden teho vaihtelee 82 hv:n ja 130 hv:n välillä tehokkaimmassa 1,2 litran moottorissa. Dieselmoottorit vaihtelevat 1,5 litran ja 1,6 litran 4-sylinterisistä yksiköistä, joiden teho on joko 100 tai 120 hv.

  Onko Citroën C1 hyvä auto?

Uudemmassa faceliftatussa nykyisessä C3 Aircrossissa on 1,2 litran 3-sylinterinen moottori, jonka teho on joko 110 hv tai 130 hv. Siihen saa myös yhden dieselmoottorin, 1,5 litran 4-sylinterisen, jossa on joko 100 tai 120 hv. Kaikissa yksiköissä on etuveto, ja ne saa joko vakiona manuaalivaihteistolla tai parannetulla automaattivaihteistolla.

Hyötysuhde on todella hyvä, sillä C3 Aircrossin taloudellisuus on jopa 55MPG parhailla dieselmoottoreilla tai noin 45MPG bensiinimoottoreilla. Kaiken kaikkiaan C3 Aircrossin moottorit ovat tehokkaita, tasaisia ja melko hiljaisia, mikä saa C3:n tuntumaan todella hienostuneelta ja monipuoliselta.

Citroen C3 Aircross – muotoilu ja alusta

C3 Aircross esiteltiin ensimmäisen kerran 2010-luvun alussa, jolloin se korvasi C3 Picasson. Aircross esiteltiin nuorekkaampana, futuristisempana ja modernimman näköisenä versiona C3 Picassosta. Näin ollen ulkoinen muotoilu on hieman jännittävämpi, kun taas sisätilat uudistettiin perusteellisesti, mikä teki niistä hieman siistimmän näköiset.

C3 Aircross kulkee melko lailla kuten mikä tahansa muu perheen monikäyttöinen tila-auto, mikä tarkoittaa, että se on mukavan tuntuinen. Se ei ole missään nimessä luksusauto, mutta se riittää useimmille ihmisille. Se rullaa mutkissa ja kokee paljon korin kallistumista, mikä on yleensä perhe-MPV:n ominaisuus.

Citroen C3 Aircross – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta C3 Aircross on ihan ok. Se kärsii kuitenkin muutamista ongelmista, jotka ovat yleisiä monille muille Citroenin malleille. Näihin ongelmiin kuuluvat ongelmat joko injektoreissa tai injektoriantureissa, jotka aiheuttavat moottorin syttymishäiriöitä ja karkeaa tyhjäkäyntiä. Kiihtyvyyden menetys johtuu monista syistä, kuten likaisista suodattimista ja ilman massavirtaus-/O2-antureista.

  Onko Citroën C3 Picasso hyvä auto?

Ohjauksen suuntaukseen ja renkaiden kulumiseen liittyvät ongelmat ovat myös melko yleisiä C3 Aircross -malleissa tiettyjen vaihteistoon liittyvien ongelmien lisäksi. Lisäksi auton sähköjärjestelmien tiedetään epäonnistuvan monissa C3 Aircross -malleissa.

Citroen C3 Aircross – Arvo ja käytännöllisyys

Citroen C3 Aircross on arvoltaan enemmän kuin hyvä, sillä monet näistä malleista saa todella kohtuulliseen hintaan, erityisesti toisen käden markkinoilla. Valittavana ei ole kovin montaa eri varustetasoa, ja on järkevää valita täysin varusteltu malli, koska useimmat ihmiset pitävät tämäntyyppistä autoa jonkin aikaa. Se tekee kaiken, mitä perhepakettiautolta vaaditaan, joten miksi vaihtaa sitä?

Käytännöllisyys on myös todella hyvä, koska autossa on paljon istuin- ja tavaratilaa. Näkyvyys on erinomainen, samoin ergonomia ja auton hallintalaitteet. Autoon on helppo nousta sisään ja ulos, ja siihen on todella helppo asentaa lastenistuin.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Citroen C3 Aircross?

Jos etsit sopusuhtaista perhekuljetusautoa, joka ei ole liian suuri eikä liian kallis, Citroen C3 Aircross voi olla täydellinen auto sinulle. Se on monipuolinen auto hienostuneiden ja tehokkaiden moottoreidensa, nykyaikaisen muotoilunsa ansiosta sekä sisältä että ulkoa, ja sen varustelutaso riittää tyydyttämään nörttimäisetkin asiakkaat.

Toisaalta se ei ehkä ole joidenkin mielestä jännittävä auto, eikä se varmasti ole missään nimessä luksusauto. C3 Aircrossin kaltaiset autot on suunniteltu ihmisille, jotka haluavat käytännöllisyyttä, helppokäyttöisyyttä ja edullisuutta, sillä nämä autot ovat polttoainekustannuksiltaan melko edullisia.

  Citroën C1:n yleiset ongelmat

Onko Citroen C3 Aircross turvallinen auto?

Citroen C3 Aircross on sertifioitu viiden tähden turvallisuusluokituksella varustettu auto, mikä tarkoittaa, että se täyttää helposti kaikki nykyaikaiset turvallisuusstandardit. Se on auto, jossa on huippuluokan törmäyssuojajärjestelmät, jotka on suunniteltu pitämään sinut ja matkustajasi turvassa törmäyksen aikana.

Autossa on myös lukuisia ohjelmallisia turvaominaisuuksia, jotka auttavat sinua onnettomuuden sattuessa ja pyrkivät mahdollisuuksien mukaan myös välttämään sen.

Onko Citroen C3 Aircross maasturi?

Citroen C3 Aircross ei ole katumaasturi, vaan se on perheen MPV (monikäyttöauto), koska se kuljettaa sekä ihmisiä että rahtia helposti. Sitä ei myöskään ole saatavana AWD-järjestelmällä, mitä ei varsinaisesti odottaisi SUV:lta.

Lyhenne ”SUV” tarkoittaa urheilullista hyötyajoneuvoa, eikä C3 ole urheilullinen eikä hyötyajoneuvo, ainakaan niin kuin todelliset maasturit ovat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z