Onko Citroën C3 Picasso hyvä auto?

Onko Citroën C3 Picasso hyvä auto?

Citroen C3 Picasso on viisiovinen perhe-MPV, joka on tehty isompien perheiden kuljettamiseen. Tämä autosegmentti on todella suosittu Yhdysvalloissa, ja vaihtoehtoja on paljon, mutta valitettavasti Citroen C3 Picassoa ei ole saatavilla Yhdysvalloissa. Onko Citroen C3 Picasso siis hyvä auto?

Citroen C3 Picasso on melko hyvä auto ottaen huomioon sen, mitä rahalla saa. C3 Picassossa on valikoima tehokkaita ja luotettavia moottoreita, jotka todennäköisesti tyydyttävät useimmat ihmiset. Auto näyttää myös todella mielenkiintoiselta, koska Citroen ei ole rajoittunut suunnittelemaan hyvännäköisiä autoja. Sisätilat ovat kunnossa, sillä niissä on kaikki tarvittava ilman suurempaa hössötystä.

C3 Picasso kulkee kuin mikä tahansa muu MPV. Se on melko tasainen, hiljainen ja pystyy tekemään tempun sekä pitkillä että lyhyillä matkoilla. Luotettavuus on C3 Picasson kohdalla kunnossa, mutta on joitakin puhumisen arvoisia asioita, jotka voivat haitata yleistä käyttökokemusta suuresti.

Hinta-laatusuhteeltaan C3 Picasso on todella hyvä, sillä se tarjoaa paljon ominaisuuksia melko kohtuulliseen hintaan. Se on perheen monikäyttöinen tila-auto, mikä tarkoittaa, että se on varustettu kunnollisilla varusteilla tehtaalta. Käytännöllisyys on loistava, sillä C3 Picassossa on paljon tilaa, ja siihen on todella helppo nousta sisään ja ulos.

Citroen C3 Picasso – Voimansiirtojärjestelmä

Citroen C3 Picassossa on valittavana diesel- ja bensiinimoottori. Bensiinivalikoima alkaa 1,2-litraisella 3-sylinterisellä rivimoottorilla, jossa on 110 hv, kun taas 1,6-litrainen 4-sylinterinen moottori tarjoaa 120 hv. Uudempiin Picasso-malleihin saa myös 1,4 litran 4-sylinterisen moottorin, joka tarjoaa 95 hv. Dieselmoottoreita ovat 1,6 litran 4-sylinteriset yksiköt, joissa on 90 hv-115 hv.

  Onko Citroën C1 hyvä auto?

Voit hankkia C3 Picasson joko manuaalivaihteistolla, joka on vakiovaruste kaikissa malleissa, tai voit vaihtaa joihinkin malleihin automaattivaihteiston. Kaikissa C3 Picasson malleissa on neliveto, sillä se on lähes vakiovaruste monitoimiautoissa.

Tehokkuus on todella hyvä näillä moottoreilla, sillä parhaat mallit voivat saavuttaa noin 50MPG:n kulutuksen, mikä on varmasti hyvä tulos C3 Picasson kokoiselle autolle. Kaiken kaikkiaan moottorit ovat kunnossa, ne eivät ole mitään erikoista, mutta ne tekevät tehtävänsä.

Citroen C3 Picasso – muotoilu ja alusta

Citroen C3 Picasso on melko hyvännäköinen auto, ainakin kun sitä vertaa useimpiin MPV-malleihin. Se on kauniisti muotoiltu auto, jossa ergonomia ja loogisuus ovat etusijalla. C3:n sisätiloja voidaan pitää joidenkin mielestä jännittävinä, mutta ne eivät todellakaan ole mitään erityisen erikoista. Toki siinä on kunnolliset varusteet, mutta se ei silti ole mitään kehuttavaa.

Ajokokemus on melko varautunut, kuten useimmissa tämän segmentin autoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että auto on melko pehmeä, se kulkee suhteellisen hyvin kuoppien yli, ja se onnistuu pysymään MPV:ksi melko tasaisena. Siitä puuttuu luonnetta, mutta niin on kirjaimellisesti kaikissa alan monikäyttöautoissa.

Citroen C3 Picasso – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta C3 Picasso on ihan hyvä. Joissakin yksilöissä tuntuu olevan ongelmia enemmän kuin toisissa. Uudemmat mallit ovat parempia, ne kestävät todennäköisesti pidempään ja ne näyttävät olevan rakennettu laadukkaammista materiaaleista. Oli miten oli, joistakin ongelmista on keskusteltava, sillä ne voivat haitata omistajakokemusta melkoisesti.

  Citroën C1:n yleiset ongelmat

Ensinnäkin C3 Picasso näyttää kärsivän jousitukseen liittyvistä ongelmista, jotka voivat johtaa todella kuoppaiseen ajoon. Vaihteisto ei ole kaikkein sulavin, ja se voi pettää. Jarrut voivat menettää painetta, mikä voi olla vaarallista. Auton sähköt voivat vioittua helposti, ja kaikissa moottorivaihtoehdoissa esiintyy ruiskutukseen liittyviä ongelmia.

Citroen C3 Picasso – Arvo ja käytännöllisyys

Arvoltaan C3 Picasso on todella hyvä, sillä se tarjoaa paljon ominaisuuksia melko kohtuulliseen hintaan. Käytetyt C3-mallit ovat todella suosittuja Euroopassa, joka on C3:n suurin markkina-alue yleensä. Jos olet kiinnostunut ostamaan sellaisen, kannattaa harkita mallia, jossa ei ole liikaa kilometrejä kellossa, sillä se voi tehdä autosta melko väsyneen.

Käytännöllisyys on varmasti C3 Picasson vahvuus, sillä autoon mahtuu paljon ihmisiä ja tavaratilaa on enemmän kuin tarpeeksi. Autoon on helppo nousta sisään ja ulos, ja siitä on helppo nähdä ulos. Se on myös auto, jota on todella helppo ajaa, mikä on myönteistä, sillä C3 ei ole kaikkein pienin auto.

UKK-osio

Onko Citroen C3 Picasson valmistus lopetettu?

Citroen C3 Picasson valmistus lopetettiin muutama vuosi sitten, kun Citroen korvasi sen Citroen C3 Aircrossilla, joka on suurin piirtein sama auto kuin Picasso. Siinä on säilytetty sama yleinen muoto, ulkoasu, moottorit ja kaikki Picassoon liittyvät hyvät ja huonot puolet.

  Citroën C3 Picasso yleiset ongelmat

C3 Aircross teki Picassosta kuitenkin hieman jännittävämmän ja nykyaikaisemman näköisen houkutellakseen nuorempaa yleisöä, joka haluaa teknologiaa ja kaikki MPV:n tunnetut edut. Siksi C3 Aircross on nyt yhtä suosittu kuin Picasso, mikä tarkoittaa, että se myy todella hyvin.

Onko Citroen C3 Picasso turvallinen auto?

Citroen C3 Picasso on läpikotaisin perheauto, mikä tarkoittaa, että se on todellakin turvallinen auto. Siksi C3 Picassossa on runsaasti turvavarusteita, jotka on suunniteltu pitämään sinut ja perheesi aina turvassa.

Se ei ehkä hyödy kaikista niistä ominaisuuksista, joita saat sen nuoremmasta veljestä, C3 Aircrossista, mutta siinä on kaikki tarvitsemasi.

Onko Citroen C3 Picasso mukava auto?

Citroen C3 Picasso on kohtuullisen mukava auto, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi kelvata useimmille ihmisille. Se ei ole missään nimessä luksusauto, eikä Citroen ole tarkoittanut sitä sellaiseksi. Se on hiljainen auto, jossa on hienostunut ja tehokas moottori, mikä tarkoittaa, että lapsillasi ei ole ongelmia nukkua pitkällä matkalla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z