Onko Citroën C4 Aircross hyvä auto?

Onko Citroën C4 Aircross hyvä auto?

Citroën C4 Aircross on 5-ovinen perheen pienikokoinen SUV/crossover, joka oli tuotannossa vuosina 2012-2017. Sitä myytiin monissa paikoissa ympäri maailmaa, ja se jakaa alustansa Peugeot 2004:n ja Mitsubishi ASX:n kanssa. C4 Aircross on todellakin suosittu perheauto, mutta onko Citroën C4 Aircross hyvä auto?

Citroën C4 Aircross on todellakin todella hyvä auto, koska siinä yhdistyvät monet seikat, jotka tekevät siitä loistavan perhekuljetusauton. Siinä on runsaasti kaasu- ja dieselmoottorivaihtoehtoja, jotka kaikki ovat tehokkaita ja tasaisia. Auto näyttää myös melko mielenkiintoiselta, sillä Citroën on aina halunnut suunnitella autoja, jotka näyttävät omalta eivätkä ole vain kopio kaikista muista tämän segmentin autoista.

C4 Aircrossin luotettavuus näyttää olevan melko hyvä, paljon parempi kuin muiden Citroënin tämän aikakauden autojen. On kuitenkin joitakin asioita, joista kannattaa puhua, sillä C4 Aircross ei ole missään nimessä täydellinen. Näiden arvot ovat myös melko kunnollisia, mikä tekee niistä edelleen kunnollisia käytettyjä autoja.

Käytännöllisyys on C4 Aircrossin kohdalla loistava, koska se tarjoaa kauttaaltaan paljon istuin- ja kuorma-autotilaa. Se on perheauto, jossa on hyvä näkyvyys, helpot hallintalaitteet, ja sitä on todella helppo ajaa.

Citroën C4 Aircross – Voimanlähde

Citroën C4 Aircrossin moottorivalikoima käynnistyy 1,6 litran bensiinimoottorilla, joka on 4-sylinterinen rivimoottori ja tuottaa 117 hv. Voit valita myös kahden dieselmoottorin välillä, 1,6 litran nelisylinterisen dieselmoottorin, jossa on 115 hv, tai suuremman ja tehokkaamman 1,8 litran nelisylinterisen dieselmoottorin, jossa on 150 hv, joka on useimpien C4 Aircrossin ostajien suosima valinta.

  Onko Citroën C3 Aircross hyvä auto?

C4 Aircrossin dieselvaihtoehtojen kulutus on jopa 50MPG, mikä on varmasti vaikuttava tulos auton kokoon nähden. Bensiinikäyttöinen 1,6 litran 4-sylinterinen moottori tuottaa jopa 40MPG, mikä on myös vaikuttava tulos bensiinimoottorilta. C4 Aircross on saatavana joko FWD- tai AWD-muodossa riippuen henkilökohtaisista mieltymyksistäsi.

Voit myös valita manuaalivaihteiston tai automaattivaihteiston välillä, mutta näyttää siltä, että automaattivaihteisto sopii autoon hieman paremmin, koska kyseessä on kuitenkin kaupunkiauto. Kaiken kaikkiaan C4 Aircrossissa on hyvät moottorivaihtoehdot, jotka eivät ehkä ole kaikkein tehokkaimpia, mutta ne täyttävät varmasti tehtävänsä.

Citroën C4 Aircross – muotoilu ja alusta

Citroën C4 Aircross on viisiovinen perhecrossover/SUV, mikä tarkoittaa, että se noudattaa tuttua muotoilurataa, mutta Citroën on pitänyt huolen siitä, että C4 Aircross eroaa kilpailijoistaan melkoisesti. Se ei ehkä ole kaikkein kaunein auto, mutta kukaan ei voi sanoa, että se näyttää huonolta. Sisätilat ovat kauniisti sisustetut, mutta ne eivät varmasti ole ylelliset tai runsaat.

Jousitus ja alustan viritys on räätälöity mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen, minkä ansiosta C4 tuntuu mukavalta ja melko epädynaamiselta. Tämä on enemmän tai vähemmän sitä, mitä tämäntyyppisistä autoista saa, joten se ei ole mitään kovin erikoista.

Citroën C4 Aircross – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta C4 Aircross näyttää olevan parempi kuin kaikki sitä edeltäneet autot. Se on myös melko edullinen auto ylläpitää, mikä on tietenkin todella hyvä asia. Huonona puolena on se, että se tarvitsee usein huoltoa, mutta se on tehtävä, jos haluat auton kestävän pitkään.

  Citroën C4 Aircross yleiset ongelmat

Yleisimmät C4 Aircrossin ongelmat liittyvät vaihteistoon, sähköihin, jousitukseen, jarruihin ja ohjausjärjestelmään. Nämä eivät haittaa auton yleistä ajettavuutta, mutta ne voivat olla haitaksi myöhemmin, jos et tee kaikkea tarpeellista ajoissa.

Citroën C4 Aircross – Arvo ja käytännöllisyys

Arvoltaan C4 Aircross on todella hyvä, koska se maksaa nyt muutaman vuoden käytön jälkeen melkoisen paljon. Se ei alun perin ollut erityisen kallis auto, mikä tarkoittaa, että hinnat ovat nyt todella edullisia. Rahoille saa todella paljon vastinetta, minkä vuoksi C4 Aircross on todella suosittu auto käytettyjen autojen markkinoilla.

Käytännöllisyys on suuri, koska autoon mahtuu helposti jopa neljä aikuista ilman ongelmia. Se tarjoaa myös paljon tavaratilaa, mikä tekee autosta entistäkin käyttökelpoisemman. Näkyvyys on erinomainen, lastenistuimen asentaminen on helppoa, ja autoon on todella helppo nousta sisään ja ulos.

UKK-osio

Lopettiko Citroën C4 Aircrossin tuotannon?

Citroën C4 Aircross oli markkinoilla vain noin 5 vuotta, mikä ei ole aivan kovin pitkä aika. C4 Aircross korvattiin myöhemmin C5 Aircrossilla, jota monet pitävät arvokkaana parannuksena C4:ään verrattuna. Joka tapauksessa C4 Aircrossia ei todennäköisesti elvytetä lähiaikoina, sillä Citroën valmistaa nyt Cactusta ja monia muita tämän segmentin autoja.

C4 Aircross oli melko suosittu, kun se tuli markkinoille, mutta ihmiset alkoivat olla hieman uteliaita siitä, että C4 Aircross muistuttaa liikaa Mitsubishi ASX:ää ja Peugeot 4008:aa.

  Citroën C1:n yleiset ongelmat

Onko Citroën C4 Aircross Mitsubishi ASX:n uusioversio?

Kuten alussa mainittiin, C4 Aircross muistuttaa todella paljon sekä Mitsubishi ATX:ää että Peugeot 4008:aa. Nämä kolme ovat niin samankaltaisia, että monet pitivät Citroën C4:ää rahan tuhlauksena, koska ASX maksoi vähemmän.

Tämä on myös osasyynä siihen, että Citroën C4 Aircross poistettiin markkinoilta niin aikaisin, sillä useimmat autot kestävät markkinoilla yleensä 5-7 vuotta, ellei jopa pidempään.

Kuinka kauan Citroën C4 Aircross kestää?

Citroën C4 Aircrossin pitäisi kestää vähintään 100 000 – 200 000 kilometriä, jos pidät siitä hyvää huolta. On todella vaikea arvioida, kuinka kauan jokin auto voi kestää, mutta jos sitä huolletaan asianmukaisesti, ei ole mitään syytä olettaa, että C4 Aircross kuolisi milloin tahansa aikaisemmin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z