Onko Citroën C4 Cactus hyvä auto?

Onko Citroën C4 Cactus hyvä auto?

Citroën C4 Cactus on ranskalaisvalmisteinen pienikokoinen SUV/crossover-perheauto, jonka tuotanto alkoi jo vuonna 2014. C4 Cactus on suhteellisen suosittu auto, koska se sijoittuu melko suosittuun segmenttiin. Crossoverit ja katumaasturit ovat olleet viime aikoina tasaisessa nousussa, eikä se näytä muuttuvan lähiaikoina. Onko Citroën C4 Cactus siis hyvä auto?

Kyllä, Citroën C4 Cactus on hyvä auto, jos etsit juuri tällaista autoa. Tämä tarkoittaa sitä, että C4 Cactus on suunniteltu ensisijaisesti perhekäyttöön. Se on auto, joka ei todennäköisesti herätä liikaa huomiota, mutta se tekee helposti kaiken, mitä siltä pyydät. Siihen saa myös hienostuneet, tehokkaat ja melko luotettavat moottorit.

C4 Cactuksen muotoilu on todennäköisesti auton kiistellyin puoli, sillä monet pitävät sitä hieman liian ylimalkaisena. Sisätilatkaan eivät ole paljon paremmat, mutta niissä on sentään kunnon varusteet. Ajokokemus on melko luonnoton, mutta se kuuluu asiaan, sillä kaikki tämän kaltaiset autot ovat samanlaisia.

Luotettavuus on kunnollinen, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua tarkemmin. Käytännöllisyys on myös melko hyvä, sillä autoon mahtuu neljä aikuista ilman ongelmia. Näkyvyys on todella hyvä ja autoon saa mittavan tavaratilan.

Citroën C4 Cactus – Voimansiirtojärjestelmä

Citroën C4 Cactuksen moottorivalikoima alkaa 1,2-litraisella rivi- 3-sylinterisellä moottorilla, jossa on 110 hv ja 151 l/min vääntö. Seuraavana vuorossa on tämän moottorin tehokkaampi versio, joka tarjoaa 130hv ja 169lb-ft vääntöä. Tämä on myös C4 Cactuksen suosituin bensiinimoottori ja myös yksi parhaista.

  Citroën C3 Picasso yleiset ongelmat

Dieselmallisto alkaa 1,5 litran 4-sylinterisellä moottorilla, joka tuottaa 99 hv ja 184 lb-ft vääntöä tai 120 hv/221 lb-ft vääntöä tämän moottorin tehokkaampi versio. Jos kuitenkin pidät dieselmoottoreista, sinun kannattaa kiinnittää huomiosi malliston kärkimoottoriin 1,6 litran 4-sylinteriseen moottoriin, joka tuottaa 100 hv ja 187 lb-ft vääntöä, sillä tässä moottorissa teho ja tehokkuus ovat parhaiten tasapainossa.

Voit hankkia C4 Cactuksen joko manuaali- tai automaattivaihteistolla riippuen henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Kaikki versiot ovat FWD-versioita, eikä AWD-järjestelmää ole tarjolla. Voit odottaa jopa 65MPG:n kulutusta 1,6 litran dieselmoottorilla tai noin 45MPG:n kulutusta tehokkaimmalla bensiinimoottorilla.

Citroën C4 Cactus – muotoilu ja alusta

Citroën C4 Cactus ei ole varsinaisesti kaunis auto, ja kaikki tietävät sen. Se vain näyttää hieman liian hössöttävältä ja ylityyliseltä, varsinkin kun katsoo niitä outoja muoviosia, jotka on kiinnitetty suoraan auton oviin. C4 Cactuksen sisätilat eivät myöskään ole paljon paremmat, koska niissä käytetään outoja muotoja, eikä mikään tunnu lainkaan yhtenäiseltä.

Ajokokemus on tämäntyyppiselle autolle tavanomainen, mikä tarkoittaa, että auto keskittyy mukavuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Alusta on tasapainossa ihan ok, kun taas jousitusjärjestelmä selviytyy useimmista tien epätasaisuuksista todella hyvin. Auto kuitenkin rullaa paljon, mikä tarkoittaa, että nopeat kaarreajot eivät ole vaihtoehto.

Citroën C4 Cactus – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuudeltaan C4 Cactus on ihan hyvä, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Ensinnäkin C4 kärsii erilaisista automaattivaihteistoon liittyvistä ongelmista, kuten toimilaitteen ongelmista tai yksinkertaisesti siitä, että vaihteisto on laiska. Muita ongelmia ovat muun muassa auton sähköjen ja muiden varusteiden, kuten puskureiden ja konepellin salpojen, ongelmat.

  Citroën C4 Aircross yleiset ongelmat

Polttoainevuodot voivat olla mahdollisesti katastrofaalinen ongelma, minkä vuoksi ne on korjattava mahdollisimman pian, jos niitä ilmenee. Dieselmalleissa on joskus DPF (dieselhiukkassuodatin) -ongelmia, jotka voidaan joskus korjata, mutta ne voidaan myös vaihtaa.

Citroën C4 Cactus – arvoa ja käytännöllisyyttä

Citroën C4 Cactuksen voi ostaa melko edullisesti käytettyjen autojen markkinoilta, eivätkä uudet C4 Cactus -mallitkaan ole erityisen kalliita, ainakaan niin kuin jotkut muut tämän segmentin autot. Tämä tarkoittaa, että C4 voi olla hyvä ostos, jos tarvitset juuri tämän tyyppistä autoa ja voit niellä auton muotokielen.

Käytännöllisyys on todella hyvä, sillä autoon mahtuu helposti jopa viisi aikuista ilman kompromisseja tavaratilan suhteen. Autoon on helppo nousta sisään ja ulos, ja myös yleinen näkyvyys on todella hyvä. C4 Cactuksessa on riittävästi tilaa lastenistuimelle, ja yleinen helppokäyttöisyys on yksi tämän auton parhaista puolista.

UKK-osio

Onko Citroën C4 Cactus luksusauto?

Citroën C4 Cactus ei ole luksusauto siinä missä Citroënin merkki ei ole luksusauton merkki. Se on auto, joka tarjoaa joitakin ylellisiä mukavuuksia, jotka on suunniteltu pitämään sinut turvallisena, viihdyttävänä ja mukavana, mutta ne eivät riitä tekemään autosta todellista luksusautoa.

Sinänsä C4 Cactusta voi pitää hienostuneempana säästötason autona, koska se uskaltaa näyttää hieman erilaiselta ja koska se saa huippuvarusteita huippuluokan varustetasoilla.

  Onko Citroën C4 Picasso hyvä auto?

Onko Citroën C4 tehokas auto?

Citroën C4 on todella tehokas auto, todennäköisesti yksi tämän segmentin tehokkaimmista autoista. Syy siihen, miksi C4 on niin tehokas, on se, että siinä on pienitilavuuksiset moottorit, jotka on suunniteltu pelkästään tehokkuuden vuoksi.

Tämä tarkoittaa, että C4:n omistaminen on myös todella edullista, koska polttoaine-, rekisteröinti- ja verokustannukset ovat kaikki alhaisemmat auton alhaisen Co2- ja polttoainekulutuksen ansiosta.

Miksi Citroën antoi C4:lle nimen ”Cactus”?

Nimeäminen liittyy suoraan siihen, mistä Citroën oli aiemmin kuuluisa, nimittäin hauskojen ja mielenkiintoisten autojen suunnitteluun ja valmistukseen, jotka erottuvat muusta kruunusta hienoilla muotoilun yksityiskohdilla, kirkkailla yksityiskohdilla ja funkkisilla muotoiluelementeillä. Tämä teki C4 Cactus -mallista jokseenkin marmoroidun, sillä sitä joko rakastetaan tai vihataan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z