Onko Citroën C5 Aircross hyvä auto?

Onko Citroën C5 Aircross hyvä auto?

Citroën C5 Aircross esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 2016/2017, ja siitä tuli heti yksi Citroënin suosituimmista malleista. Se on kompakti crossover/SUV, joka asettaa etusijalle tilan, ergonomian ja on todella helppo ajaa ja elää. Onko Citroën C5 Aircross siis hyvä auto?

Jos etsit perhecrossoveria/maasturia, joka ei riko pankkia, mutta tarjoaa kaiken, mitä odotat nykyaikaiselta perheautolta, C5 Aircross on todellakin todella hyvä auto. Siinä on valittavana muutamia diesel- ja bensiinimoottoreita, mukaan lukien hybridimoottori niille, jotka haluavat säästää ympäristöä ja hyötyä paremmasta polttoainetehokkuudesta.

C5 Aircross näyttää varmasti mielenkiintoiselta muotoilultaan, varsinkin faceliftin jälkeinen 2022-malli, joka näyttää jopa melkoisen silmiinpistävältä. Myös C5 Aircrossin sisätilat ovat mielenkiintoiset, mutta mikään luksusauto se ei varmasti ole. Luotettavuudeltaan se on ihan ok, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua tarkemmin.

Mitä tulee arvoon, saat paljon autoa rahoillesi, varsinkin jos ostat sellaisen käytettynä. Yksi C5 Aircrossin parhaista puolista on sen käytännöllisyys, sillä autossa on runsaasti istuin- ja tavaratilaa. Siinä on paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, ja siitä on helppo nähdä ulos.

Citroën C5 Aircross – Voimansiirtojärjestelmä

Citroën C5 Aircrossin moottoripaletti koostuu neljästä eri moottorivaihtoehdosta. Jos haluat bensiinikäyttöisen C5 Aircrossin, sinun on valittava 1,2-litrainen 3-sylinterinen rivimoottori, jossa on 130 hv ja 169 hv vääntöä. Tämä moottori tuottaa jopa 35MPG, jos valitset automaattivaihteiston, tai 40MPG, jos valitset manuaalivaihteiston.

  Citroën C4 Cactus yleiset ongelmat

C5 Aircross on saatavana myös 1,3 litran 4-sylinterisellä rividieselmoottorilla, joka tuottaa 130 hv ja 221 lb-ft vääntöä. Syy, miksi kannattaa valita diesel, on se, että se tarjoaa jopa 45MPG. Tehokkain C5 Aircross -malli on kuitenkin hybridi, C5 Aircross 225.

Tässä mallissa on 4-sylinterinen 1,6 litran bensiinimoottori yhdistettynä sähkömoottoriin, jonka yhteisteho on 181 hv ja vääntömomentti 221 lb-ft. Siinä on 8-vaihteinen automaattivaihteisto, ja sen kulutus on jopa 168MPG, mikä tekee 225-mallista parhaan C5 Aircross -mallin. Kaikki C5 Aircross -mallin versiot ovat FWD-malleja.

Citroën C5 Aircross – muotoilu ja alusta

Muotoilun osalta C5 Aircross on todella mielenkiintoinen, varsinkin vuoden 2022 päivityksen jälkeen, joka antoi autolle uudet futuristisen näköiset ajovalot ja futuristisemmat koristeosat. Myös C5 Aircrossin sisätilat ovat mielenkiintoiset, etenkin kaikkien nykyaikaisten näyttöjen ansiosta. C5 ei kuitenkaan ole mikään luksusauto, ja se käy selväksi heti sisälle astuessa.

Alustan ja jousituksen virityksessä on keskitytty yksinomaan mukavuuteen ja helppokäyttöisyyteen, mikä tarkoittaa, että auto tuntuu pehmeältä ja melko hyvin vaimennetulta. Korin kallistelu on voimakasta, kun kulmat ajetaan nopeasti läpi, mutta C5 Aircrossia ei kuitenkaan ole koskaan tarkoitettu urheiluautoksi.

Citroën C5 Aircross – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

C5 Aircross on luotettavuudeltaan ihan hyvä, mutta on joitakin ongelmia, joita käsittelemme tarkemmin. Ensinnäkin autossa esiintyy erilaisia sähköisiä ongelmia järjestelmissä, kuten ECU:ssa, valoissa, sähköikkunassa, infotainment-järjestelmässä ja auton liitäntäkokonaisuudessa.

  Onko Citroën C4 Cactus hyvä auto?

Muita ongelmia ovat muun muassa ongelmat varusteissa, kuten kattoluukussa ja tietyissä verhoilukappaleissa, polttoainevuotoihin liittyvät ongelmat, DPF:n (dieselhiukkassuodatin) ongelmat ja auton päästöihin liittyvät ongelmat. C5 Aircrossin ylläpito ei ole kovin kallista, mutta se tarvitsee huoltoa melko usein.

Citroën C5 Aircross – Arvo ja käytännöllisyys

Citroën C5 Aircross ei ole markkinoiden kallein crossover/maasturi, minkä vuoksi sen ostaminen kiinnostaa niin monia. Käytetyt mallit ovat todella edullisia, mikä tekee niistä loistavia käytetyn auton ostoksia. Arvoltaan C5 Aircross on todella hyvä, mutta ei niin hyvä kuin käytännöllisyydeltään.

Viisi ovea, suuret istuimet ja suuri tavaratila tekevät C5 Aircrossista täydellisen auton pidemmille matkoille, sillä siihen mahtuu 4/5 aikuista ongelmitta. Se on myös auto, johon on helppo nousta sisään ja ulos ja joka tarjoaa joukon perheystävällisiä ominaisuuksia.

UKK-osio

Kuinka kauan Citroën C5 Aircross kestää?

On äärimmäisen vaikea sanoa, kuinka kauan mikä tahansa auto kestää, mutta voimme varmasti sanoa, että monet tekemäsi asiat voivat vaikuttaa siihen. Jos siis huollat C5 Aircrossisi aina kun se on tarpeen, saat siitä todennäköisesti paljon käyttöikää. Näiden autojen pitäisi kestää vähintään 100 000-200 000 kilometriä ilman suurempia korjauksia.

On kuitenkin tärkeämpää tehdä se, mitä on tehtävä, kuin se, kuinka hyväkuntoinen auto ”voisi” mahdollisesti olla 10 vuoden jatkuvan käytön jälkeen.

  Onko Citroën C3 Picasso hyvä auto?

Onko Citroën C5 Aircross luksusauto?

Viimeisen vuosikymmenen aikana on jatkuvasti nähty taloudellisessa luokassa olevia autoja, joissa on tekniikkaa, joka oli ennen varattu vain todellisiin luksusautoihin. C5 Aircross on yksi niistä autoista, joihin voi saada runsaasti mahtavia viihde- ja turvallisuusominaisuuksia, jotka saavat auton tuntumaan ylellisemmältä kuin se todellisuudessa on.

Tämä ei tee C5 Aircrossista luksusautoa, mutta se kuroo jonkin verran umpeen kuilua kohtuuhintaisten luksusluokan crossoverien/maastureiden ja näiden korkeamman keskitason taloudellisten autojen välillä. Jos tekniikka jatkaa leviämistään edullisempiin autoihin, asiat voivat muuttua paljon hämmentävämmiksi.

Onko Citroën C5 Aircross katumaasturi?

Citroën C5 Aircross muistuttaa muodoltaan maasturia, ja monet myyntipisteet kutsuvat C5:tä maasturiksi, mutta näin ei kuitenkaan ole. Ensinnäkin C5 Aircross on pikemminkin crossover kuin maasturi. Toiseksi siinä ei ole AWD-järjestelmää eikä mitään varusteita, joita olemme tottuneet näkemään todellisissa maastureissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z