Onko Citroën DS3 hyvä auto?

Onko Citroën DS3 hyvä auto?

Citroen DS3 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2009 Citroen DS -alimerkin elvyttämänä. DS-osaston tehtäväksi annettiin tehdä kiinnostavampia ja paremman näköisiä autoja, jotka aikovat luoda sillan edullisen hintatason autojen ja lähtötason luksusautojen välille tekemällä niistä futuristisia ja varustamalla ne teknologiaratkaisuilla, jotka tyypillisesti liitetään luksusautoihin. Onko Citroen DS3 siis hyvä auto?

Citroen DS3 on hyvin rakennettu viileän näköinen viistoperäauto, joka on räätälöity nuoremmalle yleisölle. Se myös ajaa hieman paremmin kuin useimmat Citroenin mallit, mikä tekee siitä varmasti hyvän auton. Se on saatavana useilla eri moottorivaihtoehdoilla riippuen henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Auto näyttää nuorekkaalta ja futuristiselta sisältä ja ulkoa.

Luotettavuus on vaihtelevaa, sillä varhaiset DS3-mallit olivat osa lähes tusinaa takaisinkutsua, kun taas myöhemmät mallit ovat hieman parempia. Auto kärsii yleisistä ongelmista, joita käsittelemme tarkemmin tässä artikkelissa.

Näiden arvot ovat nyt todella hyvät, sillä käytetyn DS3:n voi ostaa todella edullisesti. Käytännöllisyys ei ole paras mahdollinen, sillä autossa tingitään käytännöllisyydestä muotoilun hyväksi, mutta DS3:ssa on silti riittävästi tilaa useimmille ihmisille ja tavaratila on riittävän suuri.

Citroen DS3 – Voimanlähde

Citroen DS3:een on tarjolla runsaasti moottorivaihtoehtoja alkaen 1,4 litran 4-sylinterisestä rivimoottorista, jossa on 95 hv tai 1,2 litran 3-sylinterisestä rivimoottorista, jossa on 82 hv. DS3:n tehokkain bensiinimoottori on 1,6 litran 4-sylinterinen moottori, joka tuottaa 120 hv:n ja 203 hv:n väliltä huipputehokkaissa DS3 Racing -malleissa.

  Onko Citroën C1 hyvä auto?

Jos pidät dieselmoottoreista, olet onnekas, sillä DS3:een on saatavana kaksi eri moottorikokoa alkaen 1,4 litran 4-sylinterisestä, joka tarjoaa 68 hv, tai 1,6 litran 4-sylinterisestä, joka tarjoaa jopa 115 hv. Faceliftatut DS3-mallit säilyttivät samat moottorit, mutta tehoa nostettiin noin 10 hv kummassakin moottorivaihtoehdossa, ja ne säilyttivät myös DS3 Racing -mallin, jossa on 210 hv uusimmassa DS3 Racing -mallissa.

Voit valita joko manuaalivaihteiston tai automaattivaihteiston, ja kaikki DS3-mallit ovat FWD-malleja. Mitä tulee tehokkuuteen, voit odottaa, että tehokkaimmat dieselmallit kulkevat 35MPG:stä jopa 50MPG:hen. Kaiken kaikkiaan DS3:n moottoripaletti on kunnossa, vaikka toivoisimmekin tehokkaampia dieselvaihtoehtoja.

Citroen DS3 – muotoilu ja alusta

Mitä muotoiluun tulee, DS3 on varmasti hyvin riippuvainen siitä, mihin kosmeettisiin vaihtoehtoihin päädyt. Matalilla spesifikaatioilla varustetut versiot eivät oikeastaan näytä yhtään paremmalta kuin tavalliset Citroen-mallit, kun taas korkeamman hintaluokan DS-mallit oikeilla maali- ja somistevaihtoehdoilla näyttävät huomattavasti paremmilta. DS3:n sisätilat ovat myös todella siistit, mutta eivät kovin hyvin varustellut.

Ajokokemuksen osalta DS3 ajaa kuten mikä tahansa muu pieni hatchback, mikä tarkoittaa, että se on ketterä ja todella helppo ajaa. On kuitenkin huomattava, että vaikka DS3:sta ei olekaan läpikotaisin suorituskykyistä versiota, jotkin DS3-mallit tuntuvat eloisilta ajaa, mikä on varmasti hyvä asia.

Citroen DS3 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden kannalta DS3 on melko monimutkainen, sillä se oli tuotantonsa aikana, etenkin alkuvuosina, osallisena melko monissa takaisinkutsuissa. Auton sähköt ovat tunnettu kipeä kohta, sillä monet sähköjärjestelmät voivat vioittua ja vaativat korjausta koko auton elinkaaren ajan. Se on enemmän tai vähemmän sama tarina joidenkin auton varusteiden, kuten ajovalojen ja kolinaongelmien kanssa.

  Citroën C3 Aircrossin yleiset ongelmat

Ohjausjärjestelmä voi muuttua jäykäksi, ja autossa voi esiintyä vakavia moottorivirheitä. Jousitus voi notkahtaa rikkoutuneen jousen vuoksi, mikä on myös huomattava ongelma. Muita ongelmia ovat mahdolliset polttoainevuodot.

Citroen DS3 – Arvo ja käytännöllisyys

Mitä tulee arvoon, DS3 on nykyään todella edullinen auto, mikä tarkoittaa, että lähes kaikki voivat ostaa sellaisen käytettynä. Jos pidät tämäntyyppisistä pienistä viistoperäisistä autoista, tulet varmasti nauttimaan DS3:sta, sillä se kulkee hieman nopeammin kuin useimmat tämän segmentin autot. Kaiken kaikkiaan se tarjoaa hyvää vastinetta, ja sitä kannattaa harkita, jos haluat tämäntyyppisen auton.

Käytännöllisyys sen sijaan ei ole paras mahdollinen, sillä auto ei ole luokkansa suurin. Muotoilu syö hieman takapäätilaa, eikä jalkatilakaan ole mikään kehuttava. Tavaratila on kohtuullinen, näkyvyys on kunnossa, ja autoon on melko helppo nousta sisään ja ulos.

UKK-osio

Mitä Citroen DS tarkoittaa?

Citroenin DS-lyhenne tarkoittaa ”Different Spirit” tai ”Distinct Series”, sillä näitä autoja valmistetaan painottaen enemmän tyyliä, muotoilua ja haluttavuutta. Nämä autot jakavat suurimman osan osistaan muiden Citroenin vakiomallien kanssa, mutta tarjoavat myös jotain ainutlaatuisempaa ja siistimpää, mikä näyttää olevan melko suosittua nuoremman yleisön keskuudessa.

DS-lyhennettä käytettiin ensimmäisen kerran 1950-luvulla, mutta Citroen ja DS erosivat vuonna 2015, jolloin DS:stä tuli täysin erillinen tuotemerkki. Vaikka nämä eivät enää olekaan samoja, Citroenin ja DS:n mallien välillä on silti paljon yhtäläisyyksiä.

  Onko Citroën C3 Aircross hyvä auto?

Onko Citroen DS3 hyvä kaupunkiauto?

Citroen DS3 on suunniteltu ennen kaikkea kaupunkiautoksi, mikä tarkoittaa, että se on pieni, ketterä ja melko vikkelä. DS3:n pysäköinti on todella helppoa, sillä se ei todellakaan vie kovin paljon tilaa. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö DS3:lla voisi tehdä pidempiä matkoja, sillä siihen se pystyy myös.

Niin tai näin, useimmat DS3:n ostaneet ostivat sen kaupunkikäyttöön, sillä näin pienen muotoilunsa ansiosta auto sopii erinomaisesti kaupunkien keskustoihin, erityisesti Euroopassa.

Mitkä autot kilpailevat Citroen DS3:n kanssa?

Citroen DS3:n kiihkein ja ilmeisin kilpailija on Mini Cooper Hatchback. Mini ajaa hieman paremmin ja tarjoaa laadukkaampia materiaaleja, kun taas DS3 on käytännöllisempi ja hieman halvempi ostaa. VW Polo kilpailee myös DS3:n kanssa, samoin Opel/Vauxhall Corsa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z