Onko Citroën DS4 hyvä auto?

Onko Citroën DS4 hyvä auto?

Citroën DS4 on Ranskassa valmistettu puoliksi luksusluokan viistoperä, joka on suunniteltu kuromaan umpeen kuilu säästötason ja todellisten luksusautomerkkien välillä ottamalla Citroën ja tekemällä siitä kaikin tavoin paremman. DS-brändi tunnetaan näyttävistä muotoiluvalinnoista, laadukkaammista materiaaleista, hiotummasta kokemuksesta ja hieman suuremmasta hintalapusta. Onko Citroen DS4 siis hyvä auto?

Citroen DS4 on todellakin hyvä auto siihen, mitä se on, mutta se ei ehkä ole luotettavin Citroenin koskaan valmistama auto. Myöhemmät mallit ovat paljon parempia, ja siksi ne säilyttävät arvonsa huomattavasti paremmin kuin aiemmat autot. DS4 saa melko vaatimattoman moottoripaletin, joten voit valita mieltymyksiisi sopivan mallin.

DS4:n muotoilu on paljon parempi kuin mikään muu Citroenin tarjoama siihen aikaan, kun tämä auto tuli markkinoille, koska DS4 näyttää urheilullisemmalta ja tarkoituksenmukaisemmalta. DS4:n sisätilat ovat laadukkaammat ja siinä on kaikki, mitä tämän aikakauden autolta voi odottaa. Ajokokemus on urheilullisen puolella, mutta DS4 ei ole mikään suorituskykyinen auto.

Näiden arvot näyttävät olevan nykyään melko edullisia, mikä tekee niistä mielenkiintoisia käytettyjen autojen valintoja. Käytännöllisyys on myös todella hyvä, sillä autossa on tilaa jopa neljälle täysikasvuiselle aikuiselle, paljon tavaratilaa, hyvä näkyvyys ja paljon perheystävällisiä ominaisuuksia ja säilytystiloja sisätiloissa.

Citroen DS4 – Voimanlähde

Citroen DS4:n moottorivalikoima alkaa 1,2-litraisella 3-sylinterisellä rivimoottorilla, joka tarjoaa 131 hv. Jos haluat tehokkaamman bensiinimoottorin, sinun on päivitettävä tehokkaimpaan DS4 Sport -malliin 1,6 litran rivi-nelisylinteriseen moottoriin, jossa on 120hv-200hv. Kaikki nämä ovat FWD-autoja, mutta voit valita manuaali- tai automaattivaihteiston.

  Citroën C1:n yleiset ongelmat

DS4:ään on saatavana myös runsaasti dieselmoottoreita. Pienin 1,6 litran 4-sylinterinen diesel tarjoaa 111-117 hv, kun taas suurempi 2,0 litran 4-sylinterinen diesel tarjoaa 163-182 hv. Nämä kaksi dieselmoottoria ovat kaikkein tehokkaimpia, sillä ne tuottavat lähes 50MPG ilman ongelmia.

Kaiken kaikkiaan DS4:n moottorivalikoima on hyvä, sillä se tarjoaa sinulle mahdollisuuden valita kahden diesel- ja kahden bensiinivaihtoehdon välillä. Citroen DS4:ssä ei ole hybridejä, sillä ensimmäinen DS4-hybridi esiteltiin sen jälkeen, kun DS oli lähtenyt Citroenista.

Citroen DS4 – muotoilu ja alusta

Mitä muotoiluun tulee, DS4 on todella hyvä, sillä auto näyttää futuristiselta ja on täynnä monia mielenkiintoisia muotoiluvalintoja, jotka erottavat sen muista malleista. Myös DS4:n sisätilat ovat todella siistin näköiset, mutta jotkin muotoiluvalinnat ovat hieman kyseenalaisia, sillä ne haittaavat hieman ergonomiaa.

DS4:n jousitus ja alustan viritys on täysin räätälöity mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen, mikä tekee DS4:stä melko mukavan tuntuisen. Se ei rullaa liikaa mutkissa, mikä tekee siitä jokseenkin dynaamisen auton, mutta ei mitään verrattuna todellisiin hot hatchback -autoihin.

Citroen DS4 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta DS4 on varmasti kyseenalainen, sillä auto näyttää kokeneen joukon ongelmia vasemmalle, oikealle ja keskelle. Aikaisemmat DS4-mallit ovat huonompia kuin uudemmat, koska niitäkin on vedetty takaisin useita kertoja ongelmien vuoksi, jotka eivät todellakaan sovi tällä aikakaudella valmistetulle autolle. Niin tai näin, DS4:n yleisimmät ongelmat liittyvät käynnistysmoottoriin ja auton varusteisiin.

  Onko Citroën C3 Picasso hyvä auto?

Muita ongelmia ovat muun muassa moottorin tehon äkilliseen katoamiseen liittyvät ongelmat, joihin voi olla osasyynä joukko erilaisia syitä. On myös mainittava öljy- ja jopa mahdollisiin polttoainevuotoihin liittyvät ongelmat, jotka voivat olla todella vaarallisia. Lopuksi, kaikenlaisia turvavyöongelmia voi esiintyä myös DS4:n kanssa.

Citroen DS4 – Arvo ja käytännöllisyys

Käytetyn Citroen DS4:n saa nykyään edullisesti, mikä tekee DS4:stä todella suositun auton käytettyjen autojen markkinoilla. Käytännöllisyydeltään DS4 on todella hyvä, sillä siinä on riittävästi istuintilaa neljälle aikuiselle, mutta ei viidelle täysikasvuiselle aikuiselle. Myös tavaratila on todella suuri.

Näkyvyys on myös hyvä, vaikka auton C-pilarit ovatkin paksummanpuoleiset. Autossa on paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, jotka tekevät autosta hyvän perheen kuljetustehtäviin.

UKK-osio

Onko Citroen DS -brändi kuollut?

Citroen DS -brändi ei ole suinkaan kuollut, mutta sitä ei enää ole Citroenin sateenvarjon alla, sillä DS erosi Citroenista kokonaan vuonna 2015. Syynä tähän oli se, että DS:n haluttiin antaa kasvattaa omaa perintöään ja koska luksusmerkki taloudellisuusmerkin sateenvarjon alla ei oikein huokuu luksusta.

DS-merkki on nyt täysin itsenäinen ja valmistaa autoja, jotka eivät muistuta juurikaan Citroenia. DS4 on Citroen DS4:n seuraaja, ja se vaikuttaa todella hienolta autolta.

Kuinka kauan Citroen DS4 kestää?

Citroen DS4:n pitäisi kestää vähintään 100 000-200 000 kilometriä, jos siitä pidetään kunnolla huolta. On todella vaikeaa ennustaa, kuinka kauan jokin auto kestää, sillä siihen vaikuttavat monet tekijät. Asianmukainen kunnossapito on olennainen osa sitä, että autosi kestää niin kauan kuin sen pitäisi, ja niin on myös se, että et ole liian aggressiivinen sen kanssa.

  Onko Citroën C3 Aircross hyvä auto?

Jos teet kaiken tarpeellisen mahdollisimman pian, ei ole mitään syytä, miksi DS4 ei kestäisi 200 000 kilometriä ilman suurempia korjauksia.

Mitkä autot kilpailevat Citroen DS4:n kanssa?

DS4:n oli alun perin tarkoitus kilpailla Audi A3:n, BMW 1-sarjan ja Mercedes Benz A-Luokan kaltaisten autojen kanssa. DS4:llä ei koskaan ollut sitä, että se olisi voinut todella kilpailla näiden saksalaisten luksusmerkkien kanssa, joten se on pikemminkin VW Golfin kilpailija kuin premium-luokan luksusauto. DS kuitenkin vakuuttaa, että uusi DS4 kilpailee A3:n, A-luokan ja 1-sarjan kanssa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z