Onko Fiat 124 Spider hyvä auto?

Onko Fiat 124 Spider hyvä auto?

Fiat 124 Spider on tyylikäs, ikoninen, suorituskykyinen ja hauska auto. Se jakaa myös useita ominaisuuksia Mazda MX-5 Miatan kanssa, joka on yksi suosituimmista avoautoista. Onko Fiat 124 Spider kuitenkin hyvä auto?

Kyllä, Fiat 124 Spider on loistava auto. Se perustuu samaan alustaan kuin Mazda MX-5 Miata, ja se on tyylikkäästi rakennettu, luotettava, halpa huoltaa, kompakti, polttoainetaloudellinen, turvallinen ja miellyttävä ajaa kaupungissa. Sitä vastoin ihmiset, jotka haluavat käytännöllisemmän, tehokkaamman, nopeamman ja tilavamman auton, eivät välttämättä pidä 124 Spiderista.

124 Spiderin historia

Fiat 124 Spider on vanha auto, sillä sitä valmistettiin ensimmäisen kerran vuosina 1966-1981. Ensimmäinen Fiat 124 Spider oli avoauto, ja se suunniteltiin ja valmistettiin italialaisessa Carrozzeria Pininfarinan tehtaassa. Kun se debytoi vuonna 1966, siinä oli monokokki, etumoottori ja takaveto.

Oltuaan pitkään poissa markkinoilta Fiat 124 Spider herätettiin henkiin vuonna 2016, mutta roadsterina. Siinä oli etumoottori, jossa oli takaveto. Lisäksi se oli Mazdan FCA:lle valmistama kahden matkustajan auto. Tämä uusimman sukupolven Fiat 124 Spider perustuu pitkälti Mazda MX-5 Miataan.

124 Spiderin ominaisuudet

Ulkonäkö

Fiat 124 Spider on kauniisti muotoiltu auto, jolla on erottuva tyyli ja urheilullisuus. Sisätilat ovat myös kauniisti toteutetut, mutta ne ovat hieman ahtaat, aivan kuten Mazda MX-5 Miatassa, SO jos olet yli 180 cm pitkä, sinulla on vaikeuksia nauttia tästä autosta. Siitä huolimatta se tarjoaa eksklusiivisen ajokokemuksen parannetulla tekniikalla ja näppärällä käsittelyllä.

  Fiat 500:n yleiset ongelmat

Suorituskyky

Fiat 124 Spider on odotetusti hyvin suorituskykyinen auto verrattuna kompakteihin sisaruksiinsa, kuten 500-sarjaan. Tämä auto on varustettu 1,4-litraisella neliveto-turbomoottorilla, joka tuottaa jopa 164 hv ja 184 lb-ft vääntöä. Siinä on myös takaveto ja 6-vaihteinen automaattivaihteisto.

Suorituskyvyltään se pärjää siis melko hyvin, mutta ei kuitenkaan paremmin kuin Mazda MX-5 Miata.

Mukavuus ja tavaratila

Tämä on yksi niistä osa-alueista, joilla Fiat 124 Spider tuottaa pettymyksen. Tässä urheiluautossa on ahdas matkustamo, ja siihen mahtuu vain kaksi matkustajaa. Vaikka tämä on normi useimmille roadstereille, matkustamo on melko ahdas. Lisäksi siinä on hyvin pieni tavaratila, jossa on yhteensä 4,9 kuutiometriä tavaratilaa.

Jos siis kaipaat mukavuutta tai olet pitkä ihminen, tästä autosta kannattaa pysyä kaukana.

Polttoainetehokkuus

Fiat 124 Spider kuuluu markkinoiden polttoainetehokkaimpiin autoihin. Sen EPA-polttoainetaloudellisuusluokitus on 26 mpg kaupungissa, 35 mpg maantiellä ja yhdistetty 30 mpg. Tämä on jopa parempi kuin sen lähin kilpailija Mazda MX-5 Miata, jonka EPA-luokitus on 26 mpg kaupungissa ja 34 mpg maantiellä.

Turvallisuus

Vaikka useimmat Fiat-mallit eivät ole kovin turvallisia, Fiat 124 Spider on erittäin turvallinen. Kiitos huipputurvallisuusvarusteiden, kuten matalien rengaspaineiden varoituksen, sivutörmäyspalkkien, elektronisen ajonvakautuksen, luistoneston, Parkview-takakameran, turvatyynyjen ja elektronisen ajonvakautuksen ansiosta.

Hinta

Fiat 124 Spider on edullinen urheiluauto. Hinnat vaihtelevat kuitenkin valitsemasi varustevaihtoehdon mukaan. Tässä mallissa on neljä varustevaihtoehtoa, mukaan lukien Classica, Urbana, Lusso ja Abarth. Halvin versio on Classica, jonka hinta on noin 26 885 dollaria, ja kallein versio on Abarth, jonka hinta on noin 30 885 dollaria.

  Fiat 124 Spider - yleiset ongelmat

FAQ

Kannattaako Fiat 124 Spider ostaa?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat pienikokoisen, suorituskykyisen, luotettavan, tyylikkään ja nopean urheiluauton edulliseen hintaan, Fiat 124 Spider kannattaa ostaa. Jos kuitenkin haluat käytännöllisen, tehokkaan ja tilavan urheiluauton, Fiat 124 Spider ei sovi sinulle.

Mitkä ovat Fiat 124 Spiderin yleiset ongelmat?

Fiat 124 Spider kuuluu hienoimpiin Fiat-malleihin, joita on koskaan luotu. Poikkeuksellisesta ulkonäöstään ja suorituskyvystään huolimatta tässä autossa on joitakin ongelmia, jotka ostajien on syytä tiedostaa. Tärkeimpiä ongelmia ovat viallinen sähköjärjestelmä, epätasapainoinen jousitus, huono näkyvyys, voimansiirto-ongelmat, moottorivika, nokka-akselivika ja vesipumppuongelmat.

Kuinka nopea Fiat 124 Spider on?

Kuten monet urheiluautot, Fiat 124 Spider on supernopea, ja sen huippunopeus on 144 km/h. Lisäksi tämä auto kiihtyy 0-100 km/h vain 6,3 sekunnissa. Huomaa, että 124 Spiderissa on neljä eri varusteluokan versiota, ja urheilullinen Abarth-varustelu on nopein. Se on myös kallein.

Miksi Fiat 124 Spiderin valmistus lopetettiin?

Fiat 124 Spider on yksi markkinoiden vanhimmista Fiat-malleista. Sitä valmistettiin vuosina 1966-1981 ja 2016-2020. Alhaisen myynnin vuoksi Fiat 124 Spider kuitenkin lopetettiin vuonna 2020. Jos siis haluat tämän kauniin ja suorituskykyisen urheiluauton, sinun on hankittava sellainen käytettyjen autojen markkinoilta.

Onko Fiat 124 Spider sama kuin Mazda MX-5 Miata?

Ei, Fiat 124 Spider ei ole sama kuin Mazda MX-5 Miata. Niillä on kuitenkin paljon yhteistä, sillä ne perustuvat samaan alustaan. Sisätilat ovat lähes identtiset, ja ne tarjoavat samanlaisia teknisiä ominaisuuksia. Lisäksi molemmat autot ovat varsin urheilullisia ja hauskoja ajaa.

  Onko Fiat 500 hyvä auto?

Suurin ero näiden kahden urheiluauton välillä on se, että Mazda MX-5 Miatassa on pehmeämpi ja korkeampikierroksinen moottori, ja sitä tarjotaan sekä pehmeänä että kovana. Kaiken lisäksi Mazda on turvallisempi, ja siinä on muun muassa etutörmäysvaroitin.

Johtopäätös

Jos etsit tyylikästä, luotettavaa, kompaktia, tehokasta ja edullista avoautoa, Fiat 124 Spider on loistava vaihtoehto. Mutta jos etsit isompaa, tehokkaampaa, tilavampaa ja käytännöllisempää autoa, katso muualle. Kaiken kaikkiaan 124 Spider on erinomainen auto, sillä se on myös edullinen ja halpa ylläpitää, aivan kuten Mazda MX-5 Miata.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z