Onko Fiat 500e hyvä auto?

Onko Fiat 500e hyvä auto?

Fiat 500e on kaksiovinen, puhtaasti sähkökäyttöinen viistoperä, jota Fiat Chrysler tarjoaa itsenäisenä mallina. Tämä auto on tyylikäs, kompakti ja hauska ajaa. Se tuottaa myös nollapäästöjä, mikä tekee siitä yhden markkinoiden parhaista sähköautoista. Mutta onko Fiat 500 hyvä auto?

Fiat 500e on hyvä auto ihmisille, jotka haluavat päästöttömän, kompaktin ja tehokkaan EV:n. Se on kuitenkin edelleen monilla osa-alueilla puutteellinen kilpailijoihinsa verrattuna, ja siksi se ei ole kirjannut paljon myyntiä sen jälkeen, kun se lanseerattiin vuonna 2013. Sisätilat ovat ahtaat ja halvalla tehdyt. Lisäksi sen toimintasäde on lyhyt, mikä ei ehkä ole monien mielestä toivottavaa.

Fiat 500e:n historia

Fiat 500 on osa 500-sarjaa. Mutta toisin kuin sisaruksensa, se ei saa käyttövoimaa polttomoottorista vaan erillisestä akusta. Tätä autoa valmistettiin vuosina 2013-2019. On myös ratkaisevan tärkeää huomata, että autoa myytiin Oregonin ja Kalifornian osavaltioissa ”compliance”-autona, jolla Fiat ansaitsi puhtaan energian krediittejä.

Valitettavasti Fiat lopetti Fiat 500e:n ja 500-sarjan tuotannon Pohjois-Amerikassa. Tämä johtuu viime vuosien vähäisestä myynnistä.

Fiat 500e:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Fiat 500e on kauniisti muotoiltu ja siinä on retrotyyliä. Siinä on myös useita poikkeuksellisia ominaisuuksia, kuten 15-tuumaiset maalatut alumiinivanteet, kaksitoimiset halogeeniprojektori-ajovalot, sähkötoimiset lämmitettävät sivupeilit ja päiväajovalot. Vaikka ulkokuori näyttää näyttävältä, sisätilat ovat hieman puutteelliset.

Suorituskyky

Fiat 500e:n voimanlähteenä toimii 83 kWh:n sähkömoottori, joka tuottaa yli 111 hv ja 147 lb-ft vääntöä. Siinä on myös etuveto, jossa on yksivaihteinen automaattivaihteisto. Tällaisen tehon ansiosta auton huippunopeus on jopa 93 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 8,2 sekunnissa.

  Fiat Mobi yleiset ongelmat

Mukavuus ja tavaratila

Fiat 500e on puutteellinen matkustamon tilojen ja ulkonäön suhteen. Useimmat käytetyt materiaalit ovat huonompia kuin sen kilpailijoissa. Jos siis suunnittelet istumapaikkoja taakse, et tule viihtymään, sillä se on ahdas. Lisäksi siinä on pieni tavaratila, jossa on tilaa 7,0 kuutiometriä.

Range

Tämä on yksi Fiat 500e:n heikkouksista. Kun useimpien kilpailijoiden toimintasäde on yli 100 mailia, Fiat 500e:n toimintasäde on enintään 84 mailia. Tämän lisäksi regeneratiiviset jarrut hyödyntävät useimmissa tilanteissa 100 prosenttia regeneratiivisista kyvyistään aina 8 kilometrin tuntinopeuteen asti auton tehokkuuden maksimoimiseksi.

Voit kuitenkin vielä parantaa sen toimintasädettä 42 kWh:n akkupaketilla range-topperissa, joka parantaa toimintasädettä 84 mailista 199 mailiin. Siitä huolimatta kuljettajien pitäisi pystyä ajamaan yli 250 mailia kaupungissa ajettaessa.

Turvallisuus

Kuten useimmat Fiat 500 -sarjan mallit, myös Fiat 500e on erittäin turvallinen ja luotettava. Siinä on useita huipputurvallisuusominaisuuksia, kuten turvatyynyt, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, lukkiutumattomat jarrut, niskaniskunesto ja esikiristimet.

Hinta

Fiat 500e on yksi markkinoiden edullisimmista kompakteista sähköautoista. Sen suositushinta on 33 210 dollaria ilman veroja, rekisteröintiä, lupia ja Fiatin 1 495 dollarin kohdemaksua. Siinä on kuitenkin myös normatiivinen 7 250 dollarin alennus, ja ostajat voivat saada liittovaltion verohyvitystä jopa 7 500 dollaria.

On myös tärkeää huomata, että Kalifornian ostajat ovat oikeutettuja jopa 4 500 dollarin Clean Vehicle -alennukseen. Kaikkien näiden tekijöiden ansiosta Fiat 500e on yksi markkinoiden edullisimmista sähköautoista.

  Fiat 500e yleiset ongelmat

FAQ

Kannattaako Fiat 500e ostaa?

Jos vertaat sitä kilpailijoihinsa, huomaat, että Fiat 500e on puutteellinen monilla osa-alueilla. Ainoa erinomainen ominaisuus, jonka tämä auto tarjoaa useimpia kilpailijoitaan paremmin, on päästöttömyys. Mutta mitä tulee toimintasäteeseen, suorituskykyyn, mukavuuteen, luotettavuuteen ja tyyliin, useimmat sen kilpailijat ovat parempia.

Kaiken kaikkiaan Fiat 500e on silti loistava ja taloudellinen auto päivittäiseen kaupunkiajoon. Se on myös halvempi ylläpitää kuin muut markkinoilla olevat Fiat-mallit.

Kuinka nopea Fiat 500e on?

Fiat 500e ei ole suorituskykyinen auto, mutta se on nopeampi kuin useimmat kilpailijansa. Tämä auto kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 8,2 sekunnissa. Lisäksi sen huippunopeus on 93 mailia tunnissa, mikä on yksi luokkansa parhaista.

Mitkä ovat Fiat 500e:n yleiset ongelmat?

Fiat 500e on kompakti, tehokas, luotettava, tyylikäs ja pienikokoinen sähköinen kaupunkiauto. Sillä on kuitenkin myös joitakin yleisiä ongelmia, jotka käyttäjien pitäisi tietää. Näitä ovat muun muassa ohjelmisto-ongelmat, akkuongelmat, latausongelmat, vaihteisto-ongelmat ja sähköongelmat.

Paljonko Fiat 500e:n akku maksaa?

Jos Fiat 500e -autosi akku on vanhentunut tai vaurioitunut ja haluat vaihtaa sen, joudut maksamaan paljon. Keskimäärin pelkkä työkustannus maksaa sinulle 352-444 dollaria. Toisaalta joudut maksamaan osista noin 29 750 dollaria. Huomaa, että tämä ei sisällä veroja tai maksuja.

  Onko Fiat Mobi hyvä auto?

Onko Fiat 500e parempi kuin Volkswagen e-Golf ja Nissan Leaf?

Ei, Fiat 500e ei ole parempi kuin Volkswagen e-Golf tai Nissan Leaf. Tämä johtuu siitä, että molemmat autot tarjoavat paremman suorituskyvyn, luotettavamman auton, poikkeuksellisen mukavuuden ja ovat tehokkaampia kuin Fiat 500e. Volkswagen e-Golfin teho on enintään 134 hv, kun taas Nissan Leafin teho on jopa 147 hv. Sitä vastoin Fiat 500e tarjoaa vain 111 hv.

Toimintasäde on Volkswagen e-Golfissa jopa 125 mailia ja Nissan Leafissa jopa 150 mailia. Nämä kaksi ovat parempia kuin Fiat 500e, jonka toimintasäde on 84 mailia. Vaikka Fiat 500e (33 210 dollaria) tarjoaa vähemmän ylivoimaisia ominaisuuksia kuin kilpailijansa, se on kalliimpi kuin Volkswagen e-Golf (31 895 dollaria) ja Nissan Leaf (27 400 dollaria).

Loppupäätelmät

Fiat 500e saattaa olla yksi markkinoiden luotettavimmista Fiat-malleista, mutta se jää silti monissa kategorioissa jälkeen kilpailijoihinsa verrattuna. Sen toimintasäde on yksi lyhyimmistä, ja myös sisätilat ovat puutteelliset. Lisäksi se ei ole kovin tehokas ja kuljettaa kourallisen matkatavaroita.

Yleisesti ottaen Fiat 500e on silti taloudellinen auto ja tuottaa nollapäästöjä. Se on myös edullinen ja ihanteellinen kaupunkiajoon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z