Onko Fiat 500L hyvä auto?

Fiat 500L

Fiat on yksi suurimmista pikkuautojen valmistajista. Fiat 500L on yksi tällainen malli, sillä se on pieni crossover, jossa on useita erinomaisia ominaisuuksia. Mutta onko Fiat 500L hyvä auto?

Verrattuna useimpiin luokkansa autoihin Fiat 500L ei ole hyvä auto. Tämä johtuu siitä, että ajo-ominaisuudet ovat huonot eikä auto ole houkutteleva. Lisäksi auto on melko kalliimpi kuin useimmat kilpailijansa. Fiat 500L:n ainoat hyvät puolet ovat tilava matkustamo, valtava tavaratila ja erinomainen näkyvyys ulospäin.

Fiat 500L:n historia

Fiat 500L on Mini MPV eli pieni crossover. Sitä valmistaa Fiat FCA Serbian alaisuudessa. Se on ollut tuotannossa vuodesta 2012 tähän päivään asti, vaikka tuotanto Pohjois-Amerikan markkinoille alkoi vuonna 2014. Fiat 500L perustuu FCA:n Small Wide -alustaan.

Malli on suosittu korkean H-pisteen istuintensa, korkean katon, kaksinkertaisen A-pilarin, korkean kasvihuoneen ja uudelleenmuokattavan sisustusjärjestelmänsä vuoksi. 500L korvasi Fiat Idean ja Lancia Musan. Siinä on myös useita moottorivaihtoehtoja, kuten 0,9-litrainen TwinAir Turbo 12, 1,4-litrainen Fire I4-turbo, 1,3-litrainen Multijet II I4 ja 1,6-litrainen Multijet I4 -moottori.

Fiat 500L:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Vaikka useimmat Fiat 500 -mallit näyttävät näyttäviltä, Fiat 500L ei ole. Ulkonäkö näyttää tylsältä ja näyttämättömältä. Kiitos sen oudosti mitoitetun vaunumaisen muotoilun. Tämän seurauksena useimmat ihmiset pitävät tätä autoa epämiellyttävänä. Litteän ulkomuodon lisäksi myös sisätilat ovat puutteelliset.

Sisätilat on tehty halvoista materiaaleista ja pinnoitteista. Niinpä tyylikästä ja modernia autoa etsivien kannattaa pysyä kaukana Fiat 500L:stä. Tämän auton akseliväli on 102,8 tuumaa, pituus 167,3 tuumaa, leveys 69,8 tuumaa ja korkeus 65,7 tuumaa.

  Fiat Cronosin yleiset ongelmat

Suorituskyky

Fiat 500L:n suorituskyky on huomattavan hyvä. Sen käsiteltävyys on kuitenkin huono ja hidas liikenteessä. Sitä paitsi valmistaja tarjoaa erilaisia moottorivaihtoehtoja ja varusteita. Suosittuja tarjolla olevia varusteita ovat Pop, Trekking, Urbana ja Lounge.

Vuoden 2020 Fiat 500L on varustettu 160-hevosvoimaisella 1,4-litraisella nelisylinterisellä turbomoottorilla. Siinä on myös 6-vaihteinen automaattivaihteisto etuvetojärjestelmällä. Huomaa, että tässä autossa ei ole lisävarusteena nelivetoa. Se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 8,0 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 111 km/h.

Mukavuus ja tavaratila

Keskinkertaisesta suorituskyvystään huolimatta Fiat 500L on melko mukava. Siinä on myös runsaasti matkustamotilaa, poikkeuksellinen näkyvyys ulospäin ja panoraamakattoluukku. Tähän autoon mahtuu jopa viisi matkustajaa. Lisäksi siinä on runsaasti tavaratilaa, sillä sen tavaratila on 22 kuutiometriä ja 68 kuutiometriä, kun takaistuimet on taitettu kokoon.

Turvallisuus

Jos turvallisuus on etusijalla, pysy kaukana Fiat 500L:stä. Tämä johtuu siitä, että Fiat 500L:ssä ei ole paljon turvavarusteita. Joitakin edistyksellisiä turvallisuusominaisuuksia, joita sinun pitäisi odottaa saavasi tästä autosta, ovat mukautuva vakionopeudensäädin, automaattinen hätäjarrutus ja kuolleen kulman valvonta.

Polttoainetehokkuus

Vaikka Fiat 500L on polttoainetehokas, se ei ole useimpien kilpailijoidensa tasolla. EPA arvioi vuoden 2020 Fiat 500L:n kulutuslukemaksi 22 mpg kaupungissa, 30 mpg maantiellä ja yhdistetty 25 mpg. Tämä on melko korkea verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa.

  Onko Fiat 500X hyvä auto?

Hinta

Fiat 500L on kohtuullisen kallis kilpailijoihinsa verrattuna. Perusmalli ”Pop” maksaa noin 23 995 dollaria, Trekking – 25 320 dollaria, Urbana – 25 915 dollaria ja Lounge – 26 140 dollaria.

FAQ

Onko Fiat 500L ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä haluat. Jos haluat tilavan, käytännöllisen ja tehokkaan pienen Fiat-crossoverin, Fiat 500L on mukava auto, jota kannattaa harkita. Jos kuitenkin etsit luotettavaa, mukavaa, turvallista ja hauskaa autoa, Fiat 500L ei ole hyvä vaihtoehto.

Kaiken kaikkiaan Fiat 500L on mukava auto ja erittäin edullinen. Suurin haaste tässä autossa on sen kömpelö käsiteltävyys, mikä tekee siitä haastavan ajaa kaupungissa.

Mitkä ovat Fiat 500L:n yleiset ongelmat?

Ennen kuin investoit Fiat 500L:ään, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita kohtaat matkan varrella. Fiat 500L:n yleisiä ongelmia ovat moottoriongelmat, vialliset sähköiset ikkunat, vialliset sähköiset ovilukot, kova ajokeli, jarruongelmat, monitoiminen infotainment-järjestelmä ja ohjausongelmat.

Kuinka nopea Fiat 500L on?

Fiat 500L ei ole kovin nopea tai hidas. Tämä auto kiihtyy 8,0 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h, mikä on loistavaa verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Lisäksi sen huippunopeus on 111 mph, mikä on hyvä. Jos siis etsit nopeaa autoa, tämä ei ole paras Fiat-malli valittavaksi. Sen nopeus on kuitenkin kohtuullinen, mikä on varsin hyvä päivittäiseen ajoon.

  Fiat 500e yleiset ongelmat

Mikä on Fiat 500L:n korkea kilometrimäärä?

Fiat 500L kuuluu vähiten luotettaviin Fiat 500 -malleihin. Siksi siinä kirjataan enemmän ongelmia kuin Fiat-malleissa keskimäärin. Jos etsit käytettyä Fiat 500L:ää, varmista, että hankit sellaisen, jossa on alle 120k kilometriä. Lisäksi kannattaa etsiä asianmukaisesti huollettu auto, jotta vältät vakavat ongelmat.

Mitä eroa on Fiat 500:n ja 500L:n välillä?

Fiat 500 ja 500L ovat samanpituisia, mutta niiden mittasuhteet ovat erilaiset. Fiat 500L on hieman suurempi kuin Fiat 500. Sen sijaan Fiat 500 on ulkonäöltään houkuttelevampi kuin Fiat 500L. Lisäksi Fiat 500L on hieman kalliimpi kuin Fiat 500.

Johtopäätös

Fiat 500L on täydellinen auto ihmisille, jotka etsivät tilavaa, edullista ja mukavaa autoa. Se ei kuitenkaan ole ihanteellinen, jos etsit luotettavaa, helppokäyttöistä, tyylikästä ja turvallista autoa. Sitä paitsi siinä on myös useita ongelmia, jotka käyttäjien pitäisi tietää. Osa niistä on moottori-, jarru- ja ohjausongelmia.

Kaiken kaikkiaan Fiat 500L ei ole yksi luokkansa parhaista vaihtoehdoista. Tämä johtuu siitä, että kyyti on kömpelöä ja siitä puuttuvat useimmat turvallisuusominaisuudet. Lisäksi ulkoinen muotoilu ei ole houkutteleva, ja tämä auto on kalliimpi kuin useimmat kilpailijansa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z