Onko Fiat Doblò hyvä auto?

Fiat Doblò

Fiat Doblò on yksinkertainen, käytännöllinen ja suurikokoinen pakettiauto, jossa on perheystävälliset ominaisuudet. Se on myös tilava ja tehokas. Onko Fiat Doblò kuitenkin hyvä auto?

Fiat Doblò on erinomainen auto henkilöille, jotka etsivät monikäyttöautoa, jossa on suuri matkustamo ja tavaratila. Se on myös polttoainetehokas, mukava ja halpa ylläpitää. Sitä vastoin se ei sovellu henkilöille, jotka etsivät ylellistä, suorituskykyistä, tehokasta ja turvallista tila-autoa.

Fiat Doblòn historia

Fiat Doblò on italialaisen autonvalmistajan Fiatin valmistama pakettiauto ja vapaa-ajan ajoneuvo. Tämä malli on ollut tuotannossa vuodesta 2000 tähän päivään asti. Ensimmäisen sukupolven Fiat Doblòa valmistettiin vuodesta 2000, toisen sukupolven vuodesta 2010 ja kolmannen sukupolven vuodesta 2022.

Ensimmäisen sukupolven Fiat Doblòsta oli vain 4/5-ovinen vaihtoehto, kun taas toisen sukupolven mallissa oli 2-ovinen, 3-ovinen, 4-ovinen ja 5-ovinen vaihtoehto. Lisäksi Fiat tarjoaa erilaisia moottorivaihtoehtoja, kuten 1,2-litrainen Fire I4, 1,6-litrainen Torque I4, 1,8-litrainen E.torQ I4, 1,9-litrainen JTD I4, 1,4-litrainen Fire I4, 2,0-litrainen Multijet I4 ja 2,4-litrainen Tigershark I4.

Kolmannen sukupolven Fiat Doblòsta on sähköinen versio. Akkusähköversiota kutsutaan nimellä e-Doblò, ja sitä valmistetaan Espanjassa tallikavereidensa ohella.

Fiat Doblòn ominaisuudet

Ulkonäkö

Ensimmäisen sukupolven Fiat Doblò ei näytä kovin houkuttelevalta. Toinen sukupolvi näyttää kuitenkin hieman paremmalta, kun taas kolmas sukupolvi on yksi luokkansa parhaimman näköisistä autoista. Lisäksi e-Doblò näyttää erittäin näyttävältä, ja se on yksi markkinoiden parhaimman näköisistä sähkökäyttöisistä MPV:istä.

Fiat Doblòlla on myös yksi luokkansa suurimmista akseliväleistä. Sen akseliväli on 108,46 tuumaa, pituus 172,83 tuumaa, leveys 72,12 tuumaa ja korkeus 72,63 tuumaa. Lisäksi Fiat Doblòn sisätilat ovat suuret, mutta niiden laadussa on puutteita. Vaikka aikuiset ja lapset mahtuvat sisälle mukavasti, kolmas rivi on ihanteellinen lapsille.

  Fiat 500L Livingin yleiset ongelmat

Suorituskyky

Tarjolla on erilaisia moottorivaihtoehtoja, joten käyttäjät voivat valita Fiat Doblòn varustuksen, joka tekee heihin eniten vaikutuksen. Esimerkiksi 1,4-litrainen 5MT-moottori tuottaa jopa 95 hv ja 94 lb-ft vääntöä. Mutta jos haluat enemmän tehokkuutta, hanki Fiat e-Doblò joko BLUEHDI 100 CV MT:llä tai BLUEHDI 130 CV MT:llä.

Toinen tehokas moottori on 2,0-litrainen Multijet 6MT, joka tuottaa jopa 135 hv. Huomaa, että mitä tehokkaampi moottori, sitä kalliimpi varustelu.

Mukavuus ja tavaratila

Fiat Doblò on suunniteltu perhekäyttöön. Kiitos tilavan ja suuren matkustamotilan, johon mahtuu jopa seitsemän matkustajaa. Kolmas istuinrivi on kuitenkin valinnainen, sillä tässä autossa on viisi istuinta. Lisäksi matkustamo on erittäin tilava, mutta siitä puuttuu huippuvarusteita. Jos haluat edistyksellisen Fiat Doblòn, katso Fiat e-Doblò.

Sen lisäksi, että Fiat Doblò on käytännöllinen ja tarjoaa suuren matkustamotilan. Siinä on 27,9 tuuman tavaratila, jossa on yhteensä 113 kuutiometriä tilaa, kun takaistuimet on taitettu kokoon.

Turvallisuus

Vaikka useimmat Fiat-autot eivät ole turvallisia, Fiat Doblò on huomattavan turvallinen. Kiitos poikkeuksellisten turvallisuusominaisuuksien, kuten elektronisen jarruvoimanjaon, lukkiutumattomien jarrujen ja elektronisen ajonvakautusohjelman. Lisäksi siinä on kuljettajan, matkustajan ja sivuturvatyynyt, jotka lisäävät turvallisuutta.

Jos turvallisuus on etusijalla, Fiat e-Doblò on paras vaihtoehto. Tämä malli on turvallisempi kuin bensiinikäyttöiset Fiat Doblò -mallit. e-Doblòssa on 17 aktiivista ja passiivista turvalaitetta, kuten kaistalla pysymisen avustin, kuljettajan huomiovaroitus, etutörmäysvaroitus ja paljon muuta.

  Onko Fiat Qubo hyvä auto?

Polttoainetehokkuus

Toisin kuin useimmat pakettiautot, Fiat Doblò on erittäin taloudellinen auto. Siksi se sopii hyvin perhe- ja arkiautoksi. Sen NEDC-polttoainetehokkuus on 25,3 mpg kaupungissa, 39,8 mpg kaupungissa ja yhdistetty 32,6 mpg.

Hinta

Riippuu valitsemastasi varustuksesta ja mallivuodesta. Sitä paitsi käytetyt Fiat Doblòt ovat paljon halvempia kuin uusimmat mallit. Esimerkiksi vuoden 2020 Fiat Doblò -versiot vaihtelevat 15 100 ja 30 100 dollarin välillä. Tämä on melko edullista verrattuna sen kilpailijoihin.

FAQ

Kannattaako Fiat Doblò ostaa?

Fiat Doblò kannattaa ostaa, jos etsit edullista, tehokasta, tilavaa, luotettavaa ja mukavaa monikäyttöautoa. Jos kuitenkin haluat suorituskykyisen, ylellisen, tyylikkään ja hauskasti ajettavan auton, Fiat Doblò ei ole ihanteellinen auto.

Mitkä ovat Fiat Doblòn yleiset ongelmat?

Fiat Doblò on mukava perheauto, jossa on tilavat sisätilat ja suuri tavaratila. Mutta jos aiot ostaa sellaisen, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joihin törmäät matkan varrella. Joitakin ongelmia, joita todennäköisesti kohtaat, ovat moottoriongelmat, vaihteisto-ongelmat, jousitusongelmat, vialliset ovilukot, ohjauksen menetys, polttoainepumppuongelmat ja sähköongelmat.

Onko Fiat Doblò hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Fiat Doblò on hyvä päivittäinen kuljettaja, koska se ei kuluta paljon polttoainetta. Se on myös halpa ylläpitää ja erittäin luotettava. Lisäksi tämä auto on edullinen, ja siinä on runsaasti tilaa matkustamossa ja tavaratilassa. Koska autossa on jopa seitsemän istumapaikkaa ja tavaratila on suuri, sitä on kätevä käyttää päivittäisessä ajossa.

  Onko Fiat Uno hyvä auto?

Kuinka nopea Fiat Doblò on?

Kuten useimmat monikäyttöautot, Fiat Doblò ei ole nopea auto. Tämän suuren tila-auton huippunopeus on 100 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0 km/h nopeuteen vain 15,4 sekunnissa. Jos siis nopeus on se, mitä etsit perhepakettiautosta, pysy kaukana Fiat Doblòsta.

Mikä on Fiat Doblòn korkea kilometrimäärä?

Fiat Doblò on auto, joka kestää pidempään, jos sitä huolletaan oikein. Siitä huolimatta näille autoille kehittyy vuosien mittaan myös vakavia ongelmia, jotka voivat houkutella korkeat korjauskustannukset. Jos siis etsit laadukasta käytettyä Fiat Doblòa, kannattaa harkita sellaista, jossa on alle 150 000 kilometriä. Useimmissa Fiat Doblò -autoissa alkaa esiintyä vakavia ongelmia 150 000 kilometrin jälkeen.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Fiat Doblò on loistava perheauto, johon mahtuu jopa seitsemän henkilöä. Se on myös tehokas, luotettava, mukava, tilava ja helppo huoltaa. Sen ulkonäkö on kuitenkin melko tylsä. Lisäksi sen ajo-ominaisuudet eivät vastaa useimpien kilpailijoiden tasoa, ja sen suorituskyky on ala-arvoinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z