Onko Fiat e-Ulysee hyvä auto?

Fiat e-Ulysee

Fiat Automobile on Italian suurin autonvalmistaja. Lisäksi Fiatit tunnetaan yleisesti niiden ainutlaatuisesta korin muodosta ja tehokkuudesta. Monien autoyhtiöiden tavoin myös Fiat on siirtymässä sähköautoihin ja aikoo myydä Euroopassa vuoteen 2027 mennessä vain sähköautoja. Onko Fiat e-Ulysse kuitenkin hyvä auto?

Kyllä, Fiat e-Ulysse on yksi markkinoiden hienoimmista täyssähköisistä tila-autoista. Tässä autossa ei ole ainoastaan moderni ja houkutteleva ulkomuotoilu, vaan siinä on myös mukavat, viihtyisät ja edistykselliset sisätilat. Kaiken lisäksi se on erittäin tehokas, helppohoitoinen ja edullinen.

Ylellisempää, tehokkaampaa ja luotettavampaa sähkökäyttöistä tila-autoa etsivien on kuitenkin ehkä katsottava muualle.

Fiat e-Ulysee -mallin historiaa

Alkuperäinen Fiat e-Ulysse oli vuosina 1994-2002 valmistettu henkilökuljetusauto. Ensimmäistä sukupolvea valmistettiin vuosina 1994-2002 ja toista sukupolvea vuosina 2002-2010. Fiat Ulysse kuitenkin kohtasi vuonna 2010.

Fiat e-Ulysse on uusi painos Fiatin alati kasvaviin täyssähköisiin malleihin. Vaikka tässä tila-autossa on paljon uusia ominaisuuksia, se muistuttaa monin tavoin vanhempaa mallia. Se jakaa esimerkiksi saman EMP2-alustan muiden Stellantis-autojen, kuten Opel Zafira-E:n, Peugeot e-Expertin ja Citroen e-Jumpyn kanssa.

Fiat e-Ulyssen ominaisuudet

Ulkonäkö

Fiat e-Ulysse näyttää näyttävältä ja modernilta. Ulkopuolelta erottuvat suuri Fiat-logo, 17-tuumaiset kevytmetallivanteet ja tyylikkäät liukuovet. Lisäksi siinä on panoraamakattoluukku. Myös sisätilat ovat toista luokkaa, sillä ne ovat viihtyisät, edistykselliset ja tilavat. Siinä on 7-tuumainen kosketusnäyttö, modulaariset liukusäätimet tilan säätämiseksi ja säädettävät ja taitettavat istuimet.

Huomaa, että vuoden 2022 Fiat e-Ulysse on saatavana vakio- ja pitkänä perusmallina. Vakiomallin pituus on 4956 mm, korkeus 189 mm ja leveys 2010 mm. Toisaalta pitkän perusmallin pituus on 5306 mm, leveys 2010 mm ja korkeus 189 mm.

  Fiat 500e yleiset ongelmat

Suorituskyky

Fiat e-Ulysse ei ole luokkansa suorituskykyisin auto. Sen suorituskyky jää hieman alle kilpailijoidensa suorituskyvyn. Siinä on yksi sähkömoottori, joka tuottaa jopa 136 hv ja 192 lb-ft vääntöä. Siinä on myös vakiona 50 kWh:n akku ja isompi 75 kWh:n akku. Suurempi akku tarjoaa enemmän kantamaa ja tehoa.

Lisäksi Fiat tarjoaa ostajille vakiovarusteena 100 kW:n pikalatauksen, jolla perus 50 kWh:n akun saa mehustettua 0-80 prosenttiin vain 45 minuutissa.

Mukavuus ja tavaratila

Jos sinulla on suuri perhe, Fiat Ulysse tarjoaa suuren mukavuuden jopa 7 tai 8 henkilölle. Se riippuu siis valitsemastasi kokoonpanosta. Toisin kuin jotkut perheautot, tämä laite tarjoaa mukavuutta sekä toisen että kolmannen rivin istuimilla. Lisäksi siinä on myös kaksoistoiminen kokoontaitettava pöytä, joka voidaan liu’uttaa toisen ja kolmannen rivin istuinten väliin.

Vaikka Fiat e-Ulysse on tilava, siinä ei ole paljon tavaratilaa. Sitä voidaan kuitenkin lisätä taittamalla toisen ja kolmannen rivin istuimet, jolloin tilaa on enintään 173 kuutiometriä.

Turvallisuus

Kuten useimmat kansankuljetusautot, Fiat e-Ulysse on erittäin turvallinen auto. Se on varustettu monilla erinomaisilla kuljettajaa avustavilla ominaisuuksilla, kuten etutörmäysvaroituksella, liikennemerkkien tunnistuksella, kuolleen kulman valvonnalla, autonomisilla hätäaivoilla, peruutuskameralla ja pidonvalvonnalla.

Range

Fiat e-Ulysse voi olla mukava ja mukava auto, mutta sen toimintasäde ei ole kovin houkutteleva. Tämä johtuu siitä, että sen maksimietäisyys on jopa 205 mailia isommalla 75 kWh:n akulla, kun taas pienemmällä akulla on enintään 145 mailia.

  Fiat 500X yleiset ongelmat

Polttoainetehokkuus

Koska Fiat e-Ulysse ei käytä bensiiniä kuljettamiseen, sen odotetaan olevan erittäin tehokas. Lisäksi sähkömoottori varmistaa, että matkustajat nauttivat tehokkaasta, tasaisesta ja herkästä ajosta.

Hinta

On arvioitu, että vuoden 2022 Fiat e-Ulysse maksaa noin 40 700 dollaria, mikä on varsin edullinen hinta verrattuna muihin autoihin, joilla on samanlaiset ominaisuudet.

FAQ

Onko Fiat e-Ulysse ostamisen arvoinen?

Kyllä, Fiat e-Ulysse kannattaa ostaa, jos etsit tyylikästä, modernia, mukavaa, luotettavaa ja edullista sähkökäyttöistä tila-autoa. Jos kuitenkin haluat ylellisemmän, suorituskykyisemmän ja nopeamman tila-auton, sinun on ehkä katsottava muualle. Lisäksi Fiat Ulyssen toimintasäde ei ole kovin vaikuttava.

Kuinka nopea Fiat e-Ulysse on?

Fiat e-Ulysse on varustettu yhdellä sähkömoottorilla, joka tuottaa jopa 136 hv ja 192 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 80 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0 km/h nopeuteen vain 13,5 sekunnissa. Vaikka tämä auto ei olekaan kovin nopea, se on paljon parempi kuin jotkut kilpailijansa.

Mitkä ovat Fiat e-Ulysse -auton yleiset ongelmat?

Fiat e-Ulysse on moderni ja tyylikäs elektroninen tila-auto, jossa on paljon poikkeuksellisia ominaisuuksia. Mutta kuten useimmissa autoissa, myös siinä on useita ongelmia, joita kiinnostuneiden ostajien tulisi olla valmiita käsittelemään. Joitakin yleisimpiä ongelmia ovat sähköongelmat, akkuongelmat, ohjausongelmat ja latausongelmat.

Onko Fiat e-Ulysse hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kaiken kaikkiaan Fiat e-Ulysse on mukava auto. Se on erittäin tehokas ja tarjoaa suuren mukavuuden matkustajille. Joidenkin käyttäjien mielestä se voi olla hyvä päivittäinen kuljettaja, koska se on melko kompakti verrattuna muihin markkinoilla oleviin tila-autoihin.
Siitä huolimatta se on edelleen suuri, koska se on tila-auto, eikä sen toimintasäde ole kovin hyvä. Sen lisäksi, että se on suuri, se on täydellinen auto päivittäiseen ajamiseen, sillä sitä on myös helppo käsitellä. Jos et siis matkusta kauas kotoa, tämä auto säästää paljon rahaa, koska sinun ei tarvitse tankata sitä.

  Onko Fiat Mobi hyvä auto?

Kuinka usein Fiat e-Ulysse on huollettava?

Toisin kuin polttomoottoriautot, sähköautot eivät vaadi paljon huoltoa ja hoitoa. Tämä johtuu siitä, että niissä on vähän liikkuvia osia. Siitä huolimatta on tärkeää huoltaa Fiat e-Ulysse 18 000 kilometrin välein tai vuosittain. Kuten polttomoottoriautot, myös Fiat e-Ulysse kannattaa tarkastuttaa perusteellisesti 2 vuoden kuluttua.

Yhteenveto

Yleisesti ottaen Fiat e-Ulysse on poikkeuksellinen auto. Se on täydellinen perheauto, sillä siinä on mukavat istuimet, tilava matkustamo ja kunnollinen tavaratila, ja sitä on helppo käsitellä. On kuitenkin syytä huomata, että tällä autolla ei ole hyvä toimintasäde ja siinä on muutama muukin ongelma.

Koska Fiat e-Ulysse on täyssähköauto, se on luotettavampi kuin useimmat kaasukäyttöiset kollegansa. Kaiken kaikkiaan se on silti loistava auto, jossa on huippuluokan ominaisuuksia ja kunnon suorituskyky. Se on myös halpa ylläpitää, mutta se tarvitsee asianmukaista huoltoa ja hoitoa kestääkseen pidempään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z