Onko Fiat Freemont hyvä auto?

Fiat Freemont

Fiat Freemont on yksi markkinoiden suosituimmista Fiat-maastureista. Kiitos sen monipuolisten ominaisuuksien ja moottorivaihtoehtojen. Mutta onko Fiat Freemont hyvä auto?

Kyllä, Fiat Freemont on hyvä auto, jos etsit keskikokoista crossover-maasturia, jossa on mukava matkustamo, suuri tavaratila ja mukava ajo. Toisaalta se ei ole ihanteellinen auto, jos etsit ylellistä, suorituskykyistä tai luotettavaa keskikokoista katumaasturia.

Saatat myös haluta lukea Fiat Freemontin ongelmista.

Fiat Freemontin historia

Fiat Freemont on D-segmentin keskikokoinen crossover-maasturi. Tämä auto on ollut tuotannossa Meksikossa vuosina 2011-2016. Huomaa, että Fiat Freemont korvasi Euroopan markkinoilla Fiat Ulysse- ja Dodge Journey -mallit.

Se on myös ensimmäinen malli, joka valmistettiin Fiat Group Automobilesin ja Chrysler Groupin liiton jälkeen. Lisäksi tämä katumaasturi kuuluu samaan perheeseen kuin Dodge Journey, ja ne perustuvat myös samaan alustaan. Ne jakavat Chryslerin JC-alustan, joten ne ovat monin tavoin hyvin samankaltaisia.

Fiat Freemont valmistetaan Chryslerin tehtaalla Toluca de Lerdossa, Meksikossa. Dodge Journeyn vetäydyttyä Euroopan markkinoilta Fiat Freemont sai tehtäväkseen korvata sen. Se on myös osa Fiat SPA:n globaalia strategiaa, jolla se markkinoi ja myy tuotteitaan maailmanlaajuisesti.

Fiat Freemontin ominaisuudet

Ulkonäkö

Sen lisäksi, että Fiat Freemont korvaa Dodge Journeyn Euroopan markkinoilla, se näyttää samankaltaiselta kuin Dodge Journey. Ulkomuotoilu on lähes sama, pieniä eroja, kuten etukehys ja muutama ominaisuus, lukuun ottamatta. Sisätilojen osalta Freemont on kuitenkin uudistettu perusteellisesti, ja sen laatuun ja viimeistelyyn on tehty paljon parannuksia.

  Yllättäviä faktoja Fiat Tiposta

Fiat teki tarvittavat muutokset sisätiloihin, jotta auto vastaisi Euroopan markkinoiden makuun. Lisäksi valmistaja tarjoaa tätä autoa eri versioina, kuten Base, Urban, Lounge, Park Avenue, Black Code ja Cross.

Suorituskyky

Tässä keskikokoisessa katumaasturissa on kaksi moottoria: 2,0-litrainen Multijet II -diesel ja 3,6-litrainen V6 Pentastar -bensiinimoottori. Lisäksi 2,0-litraisesta dieselmoottorista on kaksi tehoa: 140 hv ja 170 hv. Siihen on myös valittavissa 6-vaihteinen manuaalivaihteisto ja 6-vaihteinen automaattivaihteisto. Toisaalta 3,6-litrainen moottori tuottaa jopa 280 hv AWD-vaihteiston ja 6-vaihteisen automaattivaihteiston kanssa.

Mukavuus ja tavaratila

Fiat Freemont on tilava katumaasturi, ja siihen mahtuu jopa viisi henkilöä. Lisäksi Fiat Freemont Crossroad on seitsemänpaikkainen vaunu, johon mahtuu jopa seitsemän henkilöä. Lisäksi sen kolmas rivi on tilava, joten se sopii erinomaisesti suurelle perheelle. Sen lisäksi, että se tarjoaa runsaasti matkustamotilaa, se tarjoaa myös runsaasti tavaratilaa.

Polttoainetehokkuus

Vaikka Fiat Freemontia voidaan pitää tehokkaana, jotkin mallit tai moottorivaihtoehdot ovat tehokkaampia kuin toiset. Esimerkiksi tehokkaimmat Fiat Freemont -mallit on varustettu 2,0-litraisella Fiat Multijet I4 -dieselmoottorilla. Tämän moottorin tehokkuusluokitus on 28 mpg kaupungissa ja 43 mpg maantiellä.
Sitä vastoin jotkin moottorivaihtoehdot, kuten 3,6-litrainen Pentastar V6 I4 -bensiinimoottori, eivät ole kovin tehokkaita. Tämän moottorin hyötysuhde on 17 mpg kaupungissa ja 25 mpg maantiellä. Päinvastoin, 3,6-litrainen moottori toimii paljon paremmin kuin 2,0-litrainen moottori.

Turvallisuus

Fiat Freemont on melko turvallinen auto. Tämä johtuu siitä, että siinä on paljon perusominaisuuksia, jotka pitävät matkustajat turvassa. Turvallisuusominaisuuksiin kuuluvat muun muassa turvatyynyt, vakiovarusteena olevat nelipyöräiset lukkiutumattomat jarrut, jarruavustin, elektroninen ajonvakautusohjelma ja elektroninen vierintävakautusjärjestelmä.

  Fiat Punto natural power ongelmat

Hinta

Fiat Freemont voi olla fantastinen keskikokoinen katumaasturi, jossa on useita kiehtovia ominaisuuksia, mutta se on silti hyvin edullinen. Halvimmat mallit maksavat jopa 18 400 dollaria. Jos siis valitset korkeamman hintaluokan mallin, varaudu maksamaan. Se on kuitenkin paljon halvempi kuin useimmat sen kilpailijat, kuten Chrysler Sebring, jonka perushinta on noin 22 200 dollaria.

FAQ

Kannattaako Fiat Freemont ostaa?

Se riippuu siitä, mitkä ovat tarpeesi. Jos etsit erinomaista keskikokoista crossover-maasturia, jossa on mukava matkustamo, tilava tavaratila ja siisti kyyti, tämä on auto sinulle. Mutta jos haluat suorituskykyä, ylellisyyttä ja luotettavuutta keskikokoisessa crossover-maasturissa, katso muualle.

Mitkä ovat Fiat Freemontin yleiset ongelmat?

Jos aiot hankkia Fiat Freemontin, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita kohtaat matkan varrella. Fiat Freemontin yleisiä ongelmia ovat tehon puute, huonosti asennettu ohjauspyörän johdotus, jousitusongelmat ja sähköongelmat. Lisäksi muut käyttäjät ovat valittaneet jäähdytysjärjestelmän ongelmista, ohjausongelmista, liiallisesta polttoaineen kulutuksesta ja huonosti kiinnitetyistä moottorin suojuksista.

Kuinka nopea Fiat Freemont on?

Fiat Freemont on suorituskykyinen keskikokoinen crossover-maasturi, jossa on useita moottorivaihtoehtoja. Tämä auto ei kuitenkaan ole kovin nopea, sillä luokassaan on erilaisia autoja, jotka ovat paljon nopeampia. Nopein Fiat Freemont -malli on Urban-versio, jossa on 2,0-litrainen 16v 170 hv dieselmoottori. Sen huippunopeus on jopa 121 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 11,0 sekunnissa.

  Onko Fiat 124 Spider hyvä auto?

Onko Fiat Freemont hyvä päivittäinen kuljettaja?

Vaikka Fiat Freemont on poikkeuksellinen keskikokoinen crossover-maasturi, se ei ole täydellinen päivittäiseen ajoon. Tämä johtuu siitä, että se ei ole kovin luotettava. Lisäksi sen käsittely on kömpelöä, mikä tekee siitä sopimattoman päivittäiseen ajamiseen. Kaiken kaikkiaan se on silti mukava auto ja ihanteellinen pitkille matkoille.

Mitkä autot ovat samanlaisia kuin Fiat Freemont?

Fiat Freemont voi olla erinomainen auto, mutta sillä on myös kova kilpailu markkinoilla. Joitakin sen lähimpiä kilpailijoita ovat Dodge Journey, Chrysler 200, Dodge Avenger ja Chrysler Sebring. Jos siis haluat Fiat Freemontia suorituskykyisemmän tai sisätiloiltaan kehittyneemmän auton, voit valita jonkin sen kilpailijoista.

Yhteenveto

Yleisesti ottaen Fiat Freemont on hyvä auto, jossa on mukava matkustamo, tilava tavaratila, mukava kyyti ja tehokas ajo. Siitä huolimatta sillä on myös huonot puolensa, kuten moottori- ja vaihteisto-ongelmat, jousitusongelmat ja paljon muuta. Näistä ongelmista huolimatta Fiat Freemont on silti loistava auto, ja se voi kestää pidempään, jos sitä huolletaan hyvin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z