Onko Fiat Mobi hyvä auto?

Onko Fiat Mobi hyvä auto?

Fiat Mobi on Fiatin valmistama perustason viistoperäauto. Tämä auto on tyylikkäästi rakennettu, käytännöllinen, moderni, taloudellinen ja edullinen. Mutta onko Fiat Mobi hyvä auto?

Se riippuu. Fiat Mobi on hyvä auto, jos etsit kompaktia, tehokasta, luotettavaa, käytännöllistä ja modernia kaupunkiautoa. Sitä vastoin, jos haluat tehokkaan, ylellisen ja tilavan kaupunkiauton, tämä ei ole oikea auto sinulle. Kaiken kaikkiaan Fiat Mobi on markkinoiden parhaita kompakteja hatchback-autoja.

Fiat Mobin historia

Fiat Mobi on kaupunkiauto ja A-segmentin viistoperä. Tätä autoa valmistaa Fiat, joka on italialainen yritys. Fiat Mobi valmistetaan kuitenkin Betimissä, Minas Geraisissa, Brasiliassa. Tämä auto perustuu samaan alustaan kuin Fiat Uno, ja se on ollut tuotannossa vuodesta 2016 lähtien.

Lisäksi Fiat Mobi on varustettu 1,0-litraisella FIRE EVO I4 flex fuel -moottorilla. Lisäksi valmistaja tarjoaa kolme varustevaihtoehtoa; Mobi Easy, Mobi Like ja Mobi Trekking. Näin ollen käyttäjillä on mahdollisuus valita haluamansa varustetaso.

Perusmalli eli Mobi Easy on halvin, sen jälkeen tulee Mobi Like, ja kallein versio on Mobi Trekking.

Fiat Mobin ominaisuudet

Ulkonäkö

Fiat Mobi on kauniisti muotoiltu auto ja näyttää näyttävältä sekä sisältä että ulkoa. Vuoden 2023 Fiat Mobissa on kaksi eri varusteluokkaa, Like- ja Trekking-versiot. Molemmat ovat hyvin suunniteltuja ja niissä on vakiovarusteita, kuten ohjaustehostin, ilmastointi, rengaspaineanturi, lukkiutumaton jarrujärjestelmä ja kaksi turvatyynyä.

Ulkopuolella poikkeuksellisia ominaisuuksia ovat muun muassa 14-tuumaiset kevytmetallivanteet ja sumuvalot. Huomaa, että valittavana on eri värejä.

Suorituskyky

Fiat Mobi ei ehkä ole luokkansa nopein auto, mutta se toimii ylivoimaisen hyvin. Kiitos 1,0-litraisen FIRE Evo Flex -nelisylinterisen moottorin, joka tuottaa jopa 73 hv ja 69 lb-ft vääntöä. Etanolia käytettäessä moottori tuottaa vielä enemmän tehoa, sillä se lisää 2 hv ja 3 lb-ft vääntöä.

  Fiat Mobi yleiset ongelmat

Lisäksi 1,0-litrainen moottori on yhdistetty 5-vaihteiseen automaattivaihteistoon, jossa on peruutuslukitusominaisuus. Fiat Mobin huippunopeus on 97 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy 0-100 vain 11,9 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Kompaktista koostaan huolimatta Fiat Mobi on yksi luokkansa mukavimmista autoista. Tähän pieneen viistoperään mahtuu jopa viisi matkustajaa, ja se on varsin käytännöllinen. Siinä on myös riittävästi tavaratilaa useiden matkatavaroiden kuljettamiseen piknikille. Lisäksi siinä on enemmän sisätilaa kuin useimmissa kilpailijoissaan.
Fiat Mobissa on säädettävä kuljettajan istuin, jossa on 38 tuuman pääntila kuljettajalle ja 53 tuumaa matkustajan hartioiden välissä. Mukavien sisätilojen lisäksi siinä on myös erinomainen ajodynamiikka. Siinä on esimerkiksi vakautustanko etujousituksessa yhdistettynä pidemmän matkan iskunvaimentimiin ja korkeamman kuormituksen jousiin.

Polttoainetehokkuus

Fiat Mobi on yksi Etelä-Amerikan teiden tehokkaimmista autoista. Sen voimanlähteenä on 1,0-litrainen Fire Evo Flex -nelisylinterinen moottori. Sen Flex Fuel -ominaisuuden ansiosta se toimii sekä bensiinillä että etanolilla. Vehicle Labeling Programin mukaan Fiat Mobi voi kulkea bensiinillä jopa 35,2 mpg.

Jos se kuitenkin yhdistetään suureen 47 litran polttoainesäiliöön, tämä auto voi kulkea jopa 438 kilometriä ilman tankkausta. Vuoden 2023 Fiat Mobi kattaa kolme mailia enemmän kuin vuoden 2022 Fiat Mobi.

Turvallisuus

Vaikka Fiat Mobi on pienikokoinen auto, se on silti turvallinen. Huipputurvallisuusominaisuuksien ansiosta, kuten aktiivisella jarrutuksella varustetun täysnopeustörmäysvaroittimen, kuolleen kulman valvonnan, Parkview-takakameran, takana kulkevan risteävän tien tunnistuksen, mukautuvan vakionopeudensäätimen, seitsemän turvatyynyä ja kaistavahti kaistalla pysymisen avustuksella.

  Fiat Mobi yleiset ongelmat

Hinta

Fiat Mobin hinta vaihtelee valitsemasi varustevaihtoehdon mukaan. Halvin varustelu, joka on perusmalli (Fiat Easy), maksaa noin 8 600 dollaria, Mobi Like maksaa noin 9 600 dollaria ja Trekking-varustus 10 600 dollaria. Riippumatta siitä, minkä varustuksen valitset, tämä auto on melko edullinen kilpailijoihinsa verrattuna.

Vuoden 2023 Fiat Mobi Trekking on hieman kalliimpi, sillä sen lähtöhinta on noin 13 700 dollaria.

FAQ

Onko Fiat Mobi ostamisen arvoinen?

Kyllä, Fiat Mobi kannattaa ostaa. Sen lisäksi, että Fiat Mobi on edullinen, taloudellinen ja tehokas, se on myös kompakti, mikä tekee siitä täydellisen kaupunkiauton. Auton pysäköinti tai ajaminen liikenteessä ei siis ole ongelma. Lisäksi se kannattaa ostaa, koska se on luotettava ja sen varaosat ovat edullisia verrattuna Renault Kwidiin tai Volkswagen Upiin.

Kuinka nopea Fiat Mobi on?

Fiat Mobi on yksi markkinoiden nopeimmista lähtötason viistoperäisistä autoista. Sen huippunopeus on 97 kilometriä tunnissa ilman nopeudensäädintä. Tämä auto kiihtyy myös nopeudesta 0-100 km/h 11,9 sekunnissa, mikä on hienoa sen kokoon nähden. Sen tärkein kilpailija (Renault Kwid) on hieman nopeampi, sillä se kiihtyy vain 11,6 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h.

Mitkä ovat Fiat Mobin yleiset ongelmat?

Fiat Mobi on mukava pienikokoinen auto, jonka ylläpitokustannukset ovat alhaiset. Muiden Fiat-mallien tavoin myös siinä on kuitenkin useita ongelmia. Fiat Mobin yleisiä ongelmia ovat kiihtyvyysviive, sähköongelmat, viallinen katalysaattori, ohjaustehostimen vikaantuminen ja moottoriongelmat.

  Fiat Mobi yleiset ongelmat

Mikä on Fiat Mobin korkea ajokilometrimäärä?

Fiat Mobi on erittäin luotettava auto, jos sitä huolletaan ja ajetaan hyvin. Siitä huolimatta tämä auto voi tulla ongelmalliseksi myös yli 150 000 kilometrin jälkeen. Jos siis haluat hankkia käytetyn Fiat Mobin, varmista, että se ei ole ajanut 150 000 kilometriä. Tämä johtuu siitä, että se vaatii vakavia ja kalliita korjauksia edellä mainitun kilometrimäärän saavuttamisen jälkeen.

Kumpi auto on parempi – Renault Kwid vai Fiat Mobi?

Jos olet etsimässä lähtötason viistoperää, sinun voi olla vaikea valita Renault Kwidin ja Fiat Mobin välillä. Renault Kwid on kuitenkin parempi auto niille, jotka etsivät kauniisti muotoiltua SUV-viistoperää, kun taas Fiat Mobi sopii niille, jotka haluavat modernin lähtötason viistoperän, jossa on hienostuneemmat sisätilat.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Fiat Mobi on mukava päivittäinen kaupunkiauto, sillä se on kompakti, polttoainetaloudellinen, luotettava, kestävä, mukava ja käytännöllinen. Lisäksi se on erittäin edullinen ja helppo ajaa ympäri kaupunkia. Siinä on kuitenkin myös muutamia ongelmia, jotka käyttäjien tulisi tiedostaa ja hoitaa ajoissa, jotta he voivat nauttia sujuvasta ja hauskasta ajosta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z