Onko Fiat Panda hyvä auto?

Fiat Panda on poikkeuksellinen kaupunkiauto, jonka tilavaan matkustamoon mahtuu jopa neljä henkilöä ja jossa on kunnon tavaratila. Se on myös kompakti, joten se sopii erinomaisesti kaupunkiajoon. Mutta onko Fiat Panda hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Fiat Panda on hyvä auto ihmisille, jotka haluavat pienikokoisen, tilavan, edullisen, tehokkaan ja halvan auton ylläpitoon. Sitä vastoin ihmiset, jotka haluavat laatua, suorituskykyä, voimaa ja luotettavuutta, saattavat pitää sitä epämiellyttävänä.

Fiat Pandan historia

Fiat Panda on Fiatin valmistama kompakti kaupunkiauto. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 1980 lähtien. Tänä aikana Fiat on ehtinyt kehittää kolme sukupolvea, joista ensimmäinen sukupolvi kesti yli 23 vuotta. Fiat Pandan ensimmäistä sukupolvea valmistettiin vuosina 1980-2003, toista sukupolvea vuosina 2003-2012 ja kolmatta sukupolvea vuodesta 2011 nykypäivään.

Yli 40 tuotantovuoden aikana Fiat Pandaa on myyty yli 7,8 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen myydyimmistä Fiat-malleista. Ensimmäisen sukupolven Fiat Panda oli kaksiovinen 3-ovinen viistoperä, kun taas toinen sukupolvi oli 5-ovinen viistoperä. Nykyistä sukupolvea tarjotaan myös 5-ovisena viistoperänä.

Nykyinen Fiat Panda perustuu samaan alustaan kuin FCA:n Mini. Sen lähimmät kilpailijat ovat Hyundai i10, Fiat Uno, Fiat 500, Ford Ka ja Lancia Ypsilon.

Fiat Pandan ominaisuudet

Ulkonäkö

Fiat Panda on mukavan näköinen viistoperä, jossa on erinomaiset viimeistelyt. Mutta vaikka Fiat Panda näyttää ulkoisesti kauniimmalta, useimmat sen kilpailijat näyttävät paremmilta, ja niiden sisätilat ovat kehittyneemmät. Lisäksi useimmissa kilpailijoissa on auton sisällä korkealuokkaisia materiaaleja, mikä tekee niistä hieman Fiat Pandaa parempia.

  Onko Fiat 500 hyvä auto?

Suorituskyky

Jos etsit suorituskykyistä kompaktia viistoperää, Fiat Panda ei ole paras vaihtoehto. Vaikka tämän auton teho ja suorituskyky ovat parantuneet muihin Fiat-malleihin verrattuna, se ei silti ole useimpien kilpailijoidensa tasolla. Lisäksi Fiatin eri versiot on varustettu erilaisilla moottorivaihtoehdoilla.

Suosituin moottorivaihtoehto on kuitenkin 1,0-litrainen TwinAir 12, joka toimii bensiinillä. Muita moottoreita ovat 1,2-litrainen FIRE I4 -bensiinimoottori ja 1,0-litrainen GSE FireFly I3 -mildhybridimoottori. TwinAir-moottori on nopein, ja se tuottaa maksimissaan 84 hv. Sen huippunopeus on myös 102 mph ja se kiihtyy 0-100:een 12,7 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Useimmat kaupunkiautot ovat huomattavan pieniä ja epämukavia keskivertoihmisille. Näin ei kuitenkaan ole Fiat Pandan kohdalla, sillä se on varsin mukava ja sen matkustamo on tilava. Valitettavasti siihen mahtuu vain neljä henkilöä, toisin kuin useimpiin kilpailijoihin, joihin mahtuu jopa viisi henkilöä.

Tavaratilan osalta tämä auto on myös hieman puutteellinen, sillä siinä on tilaa yhteensä 7,95 kuutiometriä. Tämä riittää vain muutamalle paketille. Ahtaasta tavaratilasta huolimatta Fiat Pandan matkustamo on varsin tilava ja korkeudeltaan hyvä. Sisätilojen laatu ei kuitenkaan yllä kilpailijoiden tasolle.

Polttoainetehokkuus

Yksi syy siihen, miksi monet rakastavat pieniä autoja, on niiden tehokkuus. Fiat Panda on erittäin tehokas, mikä tarkoittaa, että käyttäjät käyttävät vähän rahaa polttoaineeseen. Sen polttoainetaloudellisuus on 6,7 l/100 km kaupungissa, 4,3 l/100 km maantiellä ja yhdistetty 5,2 l/100 km.

  Onko Fiat Mobi hyvä auto?

Turvallisuus

Fiat Panda ei vedä vertoja useimmille kilpailijoilleen, kun on kyse sen sisältämien turvavarusteiden määrästä. Siksi Fiatin pitäisi parantaa turvallisuutta, jotta autosta tulisi halutumpi. Siitä huolimatta tässä laitteessa on upeita turvallisuusominaisuuksia, joihin kuuluvat ajoneuvon dynaaminen hallinta, rengaspaineiden valvonta, kauko-ohjattava keskuslukitus, sumuvalot ja elektroniset vakausohjelmat.

Hinta

Kolmannen sukupolven Fiat Panda on saatavana kuudessa eri versiossa, mukaan lukien Panda Natural Power, Panda EasyPower, Panda Trekking, Panda 4X4, Panda Cross ja Panda Hybrid. Kaikkien näiden mallien hinnat vaihtelevat siten, että Panda Natural Power on halvin, kun taas Panda Hybrid ja Cross ovat kalleimmat.
Keskimäärin uuden Fiat Pandan hankkimisesta joutuu maksamaan 14 600-20 500 dollaria.

FAQ

Kannattaako Fiat Panda ostaa?

Kyllä, Fiat Panda kannattaa ostaa, sillä se on edullinen, mukava, tilava, polttoainetaloudellinen ja käytännöllinen. Jos kuitenkin haluat tehokkaamman, ylellisemmän, nopeamman ja luotettavamman kaupunkiauton, Fiat Panda ei ole paras valinta. On olemassa useita autovaihtoehtoja, joissa on kehittyneemmät ominaisuudet ja parempi suorituskyky kuin Fiat Pandassa.

Kuinka nopea Fiat Panda on?

Fiat Panda ei ehkä ole luokkansa nopein auto, mutta se on nopeampi kuin useimmat sisaruksensa. Tämän auton huippunopeus on 102 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 12,7 sekunnissa. Jos haluat nopeamman auton, jossa on samanlaiset tai jopa paremmat ominaisuudet, kannattaa harkita Hyundai i10:n hankkimista.

Mitkä ovat Fiat Pandan yleiset ongelmat?

Vaikka Fiat Panda on mukava, tilava ja jokseenkin käytännöllinen, siinä on silti useita ongelmia. Joitakin yleisimpiä ongelmia, joihin käyttäjien on syytä varautua, ovat moottori- ja vaihteisto-ongelmat, takakontti ei aukea, jousitusongelmat, ohjausongelmat, vialliset pyyhkijät ja tiivistyvät valot.

  Onko Fiat 500e hyvä auto?

Mikä on Fiat Pandan korkea ajokilometrimäärä?

Useimmat Fiat Panda -mallit voivat ajaa yli 200 000 kilometriä, jos niitä huolletaan hyvin. Useimmissa niistä alkaa kuitenkin esiintyä vakavia ongelmia, kun ne ovat ajaneet yli 150 000 kilometriä. Jos siis aiot ostaa käytetyn Fiat Pandan, kannattaa harkita sellaista, jossa on alle 150 000 kilometriä. Lisäksi auton kunto ja historia ovat myös ratkaisevia tekijöitä.

Kumpi auto on parempi – Fiat Panda vai Hyundai i10?

Fiat Panda ja Hyundai i10 ovat kaksi erinomaista kaupunkiautoa. Molemmilla autoilla on joitakin etuja toisiinsa nähden, mutta Hyundai i10 erottuu edukseen enemmän. Vaikka Fiat Pandassa on suurempi moottori ja lyhyempi akseliväli, joka helpottaa liikkumista kaupungissa, Hyundai i10 tarjoaa enemmän tehoa, nopeamman kiihtyvyyden, paremman hyötysuhteen ja enemmän istuimia.

Yhteenveto

Fiat Panda on loistava kaupunkiauto pienellä budjetilla eläville. Se on edullinen, tehokas, tilava ja mukava. Sen sijaan suorituskyvyssä, laadussa ja luotettavuudessa on puutteita. Jos siis haluat luotettavamman ja suorituskykyisemmän auton, jossa on paremmat sisä- ja ulko-ominaisuudet, kannattaa harkita muita vaihtoehtoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z