Onko Fiat Scudo hyvä auto?

Fiat Scudo on tila-auto, jolla on sama alusta kuin Peugeot Expertillä ja Citroen Jumpylla. Tämä auto on kompakti, polttoainetaloudellinen ja hauska ajaa. Mutta onko Fiat Scudo hyvä auto?

Kyllä, Fiat Scudo on yksi markkinoiden parhaista tila-autoista. Vaikka se on edullinen, se on mukava, luotettava, polttoainetaloudellinen ajaa hyvin, ja siitä on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja. Ylellistä, tilavaa ja suorituskykyistä autoa etsivät saattavat kuitenkin pitää Fiat Scudoa epätyydyttävänä.

Fiat Scudon historia

Fiat Scudo esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. Uusi malli esiteltiin kuitenkin vuonna 2007, ja se korvattiin Fiat Talentolla vuonna 2016. Huomaa, että Fiat Scudo on suurempi kuin Fiat Doblo mutta pienempi kuin Fiat Ducato.

Sitä paitsi tämä malli rakennettiin Fiatin ja PSA Peugeot Citroenin yhteisyrityksenä, joka vastaa myös Peugeot Expertin ja Citron Dispatchin valmistuksesta. Fiat kuitenkin vetäytyi tästä yhteisyrityksestä vuonna 2012, ja tilalle tuli Toyota.

Fiat Scudon ominaisuudet

Ulkonäkö

Fiat Scudo on saatavana neljänä eri korimallina. Näitä ovat Fiat Scudo Panel Van, Scudo Crew Cab, Scudo Combi ja Platform Cab. Uusin Fiat Scudo näyttää näyttävältä ja kilpailee ulkoiselta olemukseltaan kilpailijoidensa kanssa. Heillä on myös sähköinen versio, jota kutsutaan E-Scudoksi ja joka on kauniisti muotoiltu.

Fiat Scudon sisätilat vaihtelevat valitun korimallin mukaan. Esimerkiksi Scudo Combi tarjoaa jopa seitsemän istuinta, ja se on varsin mukava. Sitä vastoin Fiat Panel Vanissa on joko kaksi tai kolme istuinta, ja se voi olla melko ahdas riippuen siitä, kuinka monta istuinta valitset.

  Onko Fiat 500 hyvä auto?

Suorituskyky

Fiat Scudosta on saatavana erilaisia versioita ja moottoreita. Auton suorituskyky riippuu siis suuresti moottorin tyypistä ja vaihtoehdosta. Mitä tehokkaampi moottori ja korkeampi variantti, sitä kalliimpi auto on. Jos kuitenkin haluat enemmän tehoa ja erinomaista tehokkuutta, kannattaa harkita E-Scudon valitsemista.

E-Scudossa on kaksi akkuvaihtoehtoa: 50 kWh:n ja 75 kWh:n akut. Ne tarjoavat yhden luokkansa parhaista toimintasäteistä. Esimerkiksi 75 kWh:n akulla voit ajaa jopa 205 kilometriä. Lisäksi siinä on kaksi erinomaista bensiinimoottoria, 1,6- ja 2,0-litrainen moottori. Nämä moottorit tuottavat maksimissaan 126 hv ja 161 hv.

Mukavuus ja tavaratila

Kuten aiemmin todettiin, Fiat Scudo on saatavana neljänä eri korityyppinä, jotka määrittävät, kuinka mukava auto on. Fiat Combi on paras perheelle, sillä se tarjoaa jopa seitsemän istumapaikkaa ja kunnon tavaratilan. Toisaalta Fiat Panel Van soveltuu parhaiten tavaroiden ja kahden matkustajan kuljettamiseen.

Ajoneuvon käyttötarkoituksesta riippuen voit valita korimallin, joka vastaa tarpeitasi. Yleisesti ottaen Fiat Scudo tarjoaa paljon kuormatilaa riippumatta siitä, valitsetko Fiat Combi- vai Panel Van -mallin.

Turvallisuus

Fiat Scudo ei ole markkinoiden turvallisin pikkubussi, mutta se suoriutuu tällä alalla melko hyvin. Kiitos uusimpien Fiat Scudo -mallien 13 aktiivisen ja passiivisen vakiovarusteen. Tällaisia ominaisuuksia ovat muun muassa kaistavahti, etutörmäysvaroitin, liikennemerkkien tunnistus ja peruutuskamera.

  Onko Fiat Qubo hyvä auto?

Polttoainetehokkuus

Vaikka Fiat Scudo on polttoainetaloudellinen 40,29 mpg:n arviolla, sen tärkeimmillä, samaan alustaan perustuvilla kilpailijoilla on parempi hyötysuhde. Citroen Dispatchin ja Peugeot Expertin hyötysuhde on 42,2 mpg, mikä on parempi.

Hinta

Fiat Scudo on kilpailijoihinsa verrattuna huomattavan edullinen auto. Sen hinta vaihtelee 14 100 ja 20 000 dollarin välillä. Huomaa, että hinnat vaihtelevat valitsemasi vaihtoehdon ja korimallin mukaan.

FAQ

### Kannattaako Fiat Scudo ostaa?
Fiat Scudo kannattaa ostaa, jos etsit kompaktia, luotettavaa, tehokasta, mukavaa ja edullista tila-autoa. Toisaalta sitä ei kannata ostaa, jos haluat mukavamman, suorituskykyisemmän, kehittyneemmän ja turvallisemman tila-auton. Siitä huolimatta se tarjoaa vastinetta rahalle, sillä se on edullinen, mutta siinä on paljon poikkeuksellisia ominaisuuksia.

Mitkä ovat Fiat Scudon yleiset ongelmat?

Fiat Scudo voi olla mukava tila-auto, jossa on kiehtovia ominaisuuksia, mutta siinä on myös paljon ongelmia. Fiat Scudon yleisiä ongelmia ovat vaihteisto-ongelmat, turbo-ongelmat, sähköongelmat, polttoaineen ruiskutuksen vikaantuminen, ovien lukitusongelmat, ohjaustehostimen ongelmat ja käynnistysongelmat. Jos haluat välttää useimmat näistä ongelmista, varmista, että huollat pakettiautosi asianmukaisesti.

Kuinka nopea Fiat Scudo on?

Fiat Scudon nopeus vaihtelee sen mukaan, mikä variantti ja moottorityyppi autossa on. Esimerkiksi uusin E-Scudo on melko nopeampi, sillä sen huippunopeus on 130 km/h. Bensiinikäyttöiset autot ovat kuitenkin vielä nopeampia, ja niiden huippunopeus on 145 km/h. Lisäksi tämä auto kiihtyy 0-100 km/h vain 12,8 sekunnissa, mikä on erittäin vaikuttavaa.

  Onko Fiat Doblò hyvä auto?

Mikä on Fiat Scudon korkea kilometrilukema?

Fiat Scudon korkea ajokilometrimäärä on noin 150 000 kilometriä. Jotkut Fiat Scudo -käyttäjät ovat kuitenkin kertoneet ajaneensa 200 km ilman vakavia ongelmia. Siitä huolimatta, jos etsit laadukasta käytettyä Fiat Scudo -mallia, on ratkaisevan tärkeää harkita autoa, jonka mittarilukema on enintään 150k.

Onko Fiat Scudo hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Fiat Scudo on hyvä päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että se on kompakti auto, jossa on paljon matkustamo- ja säilytystilaa. Lisäksi se on erittäin edullinen ja helppo huoltaa. Valitsemastasi moottorista riippuen et kuitenkaan välttämättä pidä tämän auton suorituskyvystä. Ja jos aiot ajaa pitkiä matkoja, kyyti voi olla epämukavaa.

Loppupäätelmät

Fiat Scudo on hyvä auto, jos haluat hiljaisen, mukavan, polttoainetaloudellisen, luotettavan, edullisen ja hauskasti ajettavan tila-auton. Toisaalta se ei ole hyvä auto, jos etsit suorituskykyistä, ylellistä, tilavaa ja turvallista tila-autoa.

Kaiken kaikkiaan se on silti mukava auto, sillä se on edullisempi kuin useimmat kilpailijansa, mutta tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja eri käyttäjien tarpeisiin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z