Onko Ford B Max hyvä auto?

Ford B Max

Ford B Max on kompakti monikäyttöinen tila-auto, jossa on liukuovet ja josta puuttuvat B-pilarit. Näin ollen se on mukava ja yksinkertainen auto ajaa ja pitää hauskaa. Mutta onko Ford B Max hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit autolta. Ford B Max on hyvä auto ihmisille, jotka haluavat luotettavan, taloudellisen, edullisen ja käytännöllisen auton. Mutta jos etsit suorituskykyistä, ketterää ja hienostunutta autoa, tämä ei ole oikea auto sinulle.

Ford B-Maxin historia

Ford B-Max on mini-MPV, joka on ollut Fordin tuotannossa vuosina 2012-2017. Tätä autoa valmisti nimenomaan Ford Europe. Lisäksi tämä auto perustuu Ford Fiestaan, ja sen tärkeimmät kilpailijat ovat Nissan Note, Fiat 500L ja Citroen C3 Picasso.

Lisäksi Ford B Max on 5-ovinen. Lisäksi siinä on kolme bensiinimoottoria ja kaksi dieselmoottoria. Dieselmoottorit ovat luonnollisesti tehokkaampia kuin bensiinimoottorit. Jos siis haluat parempaa suorituskykyä, harkitse 1,6-litraista Duratorq I4 TDCi -moottoria.

On myös tärkeää huomata, että Ford B Max ei ole enää tuotannossa. Ford lopetti tämän mallin tuotannon vuonna 2017. Jos siis haluat Ford B Max -mallin, sinun on etsittävä markkinoilta laadukas käytetty malli.

Ford B-Maxin ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäön osalta Ford B Max ei kuulu luokkansa komeimpien autojen joukkoon. Auto on yksinkertaisen näköinen, mutta sisätilat ovat kunnossa. Myös sisätilat olisivat voineet olla paremmat, jos Ford olisi käyttänyt laadukkaita ja houkuttelevia materiaaleja. Kaiken kaikkiaan auto näyttää sisältä ja ulkoa hyvältä, mutta se ei ole kovin houkutteleva.

  Ford Fiesta Luotettavuus

Suorituskyky

Ford B Maxia ei ole rakennettu suorituskykyä varten. Siitä huolimatta siinä on erilaisia moottorivaihtoehtoja niille, jotka haluavat malliston suorituskykyisimmän auton. Sitä paitsi siinä on kolme eri varustetasoa, jotka ovat Studio-, Zetec- ja Titanium-varustetasot.

Titanium-versiot ovat suorituskykyisin vaihtoehto, jonka maksimiteho on 103 hv ja huippunopeus 112 km/h. Se kiihtyy nopeudesta 0-100 11,7 sekunnissa. Se on kuitenkin myös kallein.

Mukavuus ja tavaratila

Vaikka tämä auto on monikäyttöinen tila-auto, siihen mahtuu jopa viisi henkilöä. Kyllä, se on tilavampi kuin useimmat luulevat. Sen lisäksi siinä on runsaasti tavaratilaa, ja sitä voidaan lisätä taittamalla takaistuimet kokoon. Tavaratila on 318 litraa, mutta sitä voidaan kasvattaa 1 386 litraan, kun istuimet taitetaan kokoon.

Tämä on kuitenkin melko vähän verrattuna sen kilpailijoihin, kuten Citroen C3 Picassoon, jossa on 500 litraa ennen istuinten taittamista.

Polttoainetehokkuus

Ford B Max on erittäin tehokas auto. Voit kuitenkin säästää vielä enemmän rahaa valitsemalla Ecoboost-moottorilla varustetut mallit. Esimerkiksi 1,6-litraisella bensiinimoottorilla päästään 44,4 mpg:hen, kun taas 1,4-litraisen bensiinimoottorin luokitus on 47,1 mpg.

Toisaalta, jos valitset 1,6-litraisen Ecoboost-moottorin, saat 55,4 mpg ja 1,4-litraisen Ecoboost-mallin 57,5 mpg.

Hinta

Tämä on yksi halvimmista ja taloudellisimmista mini-MPV:istä, joita markkinoilta löytyy. Jos siis haluat käyttää vähemmän rahaa edulliseen autoon, Ford B Max on ihanteellinen valinta. Ja koska Ford ei enää valmista uusia Ford B Max -malleja, sinun on tyydyttävä käytettyyn yksikköön. Hinnat vaihtelevat 14 000 ja 25 000 dollarin välillä.

  Ford Maverick Luotettavuus

FAQ

Onko Ford B-Max ostamisen arvoinen?

Kyllä, Ford B Max on ostamisen arvoinen, jos haluat edullisen, taloudellisen, halvan ja hauskan auton ajaa. Se on myös luotettava ja pitää arvonsa hyvin. Tämä monikäyttöinen pakettiauto ei kuitenkaan ehkä houkuttele henkilöitä, jotka etsivät nopeampaa, suorituskykyisempää tai ylellistä autoa. Lisäksi takaovet ovat raskaat liikutella, mikä voi olla sopimatonta lapsille.

Mitkä ovat Ford B-Maxin yleiset ongelmat?

Jos aiot ostaa Ford B-Maxin, sinun on tiedettävä joitakin ongelmia, joita kohtaat matkan varrella. Ford B-Maxin yleisiä ongelmia ovat akun tyhjenemisongelmat, ohjausjärjestelmän ongelmat, sähköongelmat, hiukkassuodattimen ongelmat, automaattivaihteiston ongelmat ja vialliset takaikkunat.

Onko Ford B-Max suurempi kuin Ford Fiesta?

Vaikka Ford B-Max perustuu Ford Fiestan alustaan, yllätyt varmasti siitä, että se on isompi. Ford B-Maxin akseliväli on 98,0 tuumaa, pituus 160,5 tuumaa, leveys 68,9 tuumaa ja korkeus 63,1 tuumaa.
Toisaalta Ford Fiestan akseliväli on 98,1 tuumaa, pituus 160,2 tuumaa, leveys 70,2 tuumaa ja korkeus 59,0 tuumaa. Kuten näet, Ford B Max on hieman pidempi kuin Ford Fiesta, kun taas Ford Fiesta on leveämpi. Lisäksi Ford B Max on myös pidempi tai korkeampi kuin Ford Fiesta.

Kuinka nopea Ford B-Max on?

Ford B-Max ei ole suorituskykyinen auto. Jos siis etsit nopeampaa autoa, tämä ei ole hyvä vaihtoehto. Nopein Ford B-Max, joka on 1,6-litrainen Titanium-malli, tarjoaa huippunopeuden 112 mph ja se kiihtyy 0-100 12,1 sekunnissa. Tämä on melko paljon nopeampi kuin perusmalli, joka kiihtyy 13,8 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h.

  Ford Explorerin luotettavuus

Minkälaista moottoria Ford B-Max käyttää?

Ford B-Maxissa käytetään erilaisia moottoreita. Valittavana on kolme bensiinimoottoria ja kaksi dieselmoottoria. Bensiinimoottorit ovat 1,0-litrainen Ecoboost-turbomoottori I3, 1,4 Duratec I4 ja 1,6 Duratec I4. Dieselvaihtoehdot ovat 1,5-litrainen Duratorq I4 TDCi ja 1,6-litrainen Duratorq I4 TDCi -moottori.

Johtopäätös

Ford B Max on pieni, tilava, taloudellinen, luotettava ja käytännöllinen auto. Se on myös halpa ylläpitää, mutta siitä puuttuu nopeutta ja laatua. Kuten useimmissa autoissa, siinä on useita ongelmia, joita käyttäjien on syytä odottaa, kuten automaattivaihteisto-ongelmia, ohjausjärjestelmäongelmia, hiukkassuodatinongelmia ja sähköongelmia.

Vaikka Ford B Maxissa on joitakin puutteita, se on erinomainen auto ja erittäin halpa. Kiitos sen edullisen tieliikenneveron ja erinomaisen polttoainetehokkuuden. Se on hyvä perheauto ja päivittäinen kuljettaja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z