Onko Ford Bronco Raptor hyvä auto?

Onko Ford Bronco Raptor hyvä auto?

Ford Bronco Raptor on Ford Broncon suorituskykyinen huippumalli, joka on tehty niille, jotka haluavat, että heidän maastoautonsa pystyy kulkemaan lähes kaikissa kuviteltavissa olevissa maastoissa. Myönnettäköön, että Bronco Raptorilla ei voi ajaa rakennusten ja siltojen yli, mutta sillä voi ajaa kivien, hiekkadyynien, jyrkkien rinteiden, lumen, veden ja kaiken muun yli.

Onko Ford Bronco Raptor siis hyvä auto? No, se riippuu. Jos pidät Broncon ulkonäöstä ja haluat pienikokoisen, mutta kyvykkään maastoauton, Ford Bronco Raptoria on vaikea kiistää. Moottori on riittävän tehokas, se näyttää hyvältä, se tarjoaa ylhäältä alas -elämyksen, on kohtuullisen luotettava, hyvin varustettu ja yllättävän käytännöllinen kompaktiksi katumaasturiksi.

Saat 3,0 litran EcoBoost-moottorin, jossa on 418 hevosvoimaa ja 415 hevosvoiman vääntömomentti, mikä on jopa täysikokoiselle kokoluokalle melkoinen määrä. Bronco-nimimerkki on ikoninen legendaarisen 1. sukupolven Broncon ansiosta. Uusi perii samankaltaisia muotoilun piirteitä, mutta koko auto näyttää nykyaikaisemmalta, ja siihen on lisätty reilu annos maasto-ominaisuuksia.

Bronco Raptor näyttää pitävän hyvin pintansa luotettavuuden osalta, ja hinnoittelu on lähes samalla tasolla F150 Raptorin kanssa. Käytännöllisyys on pieneksi katumaasturiksi kohtuullinen, sillä Broncossa on riittävästi istuintilaa ja suhteellisen suuri tavaratila.

Ford Bronco Raptor – Voimansiirtojärjestelmä

Bronco Raptorissa on V6-turbomoottori, jossa on 418 hv ja 415 lb-ft vääntöä, minkä pitäisi riittää useimmille. Monet tosiaan halusivat Bronco Raptoriin 5,0 litran V8-moottorin, mutta Ford sanoi, että Coyote V8 tulee saataville Bronco DR:n myötä. Ennen kuin otat lompakkosi esiin, DR tulee olemaan rajoitettu ei-katulaillinen malli.

  Ford Focus Ecoboost yleiset ongelmat

Tämä moottori on yhdistetty 10-vaihteiseen automaattivaihteistoon, joka on samanlainen kuin Ford Explorer ST:ssä. Explorer ST:ssä ja Broncossa on sama voimansiirto, ja Broncoon on tehty pieni moottorin viritys, joka lisää Broncoon 18 hv lisää. Tämä voimansiirto pystyy kulkemaan kaikenlaisessa maastossa, ja Ford sanoi, että heidän mielestään tämä voimansiirto sopii Bronco Raptoriin parhaiten.

Mitä tulee tehokkuuteen, Bronco Raptor pystyy tuottamaan enintään noin 15MPG, mikä ei ole mikään kehuttava asia. Se on kuitenkin parempi kuin Broncon lähin kilpailija, 470 hv:n Jeep Wrangler Rubicon, joka kulkee 14MPG.

Ford Bronco Raptor – muotoilu ja alusta

Bronco Raptor näyttää tavallista Broncoa ilkeämmältä ja voimakkaammalta, koska siinä on käytetty paljon aggressiivisempaa ulkomuotoa. Valtavien pitävien renkaiden ansiosta Bronco pystyy kiipeämään kivien yli ilman huolta läpimurrosta. Etuosa on saanut uuden puskurin, uuden keinupaneelin ja hieman ilkeämmän konepellin. Broncon sisätilat eivät eroa kovinkaan paljon tavallisesta Broncosta.

Ajokokemuksessa Bronco tuntuu eroavan eniten tavallisesta Broncosta, koska lisätehon tuntee, mutta myös lihavammat renkaat. Bronco ei ole tien mukavin auto, mutta Ford ei ole koskaan tarkoittanut sitä sellaiseksi.

Ford Bronco Raptor – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden suhteen Broncoa on vaikea sijoittaa. Syy tähän on yksinkertainen: Bronco ei ole ollut markkinoilla tarpeeksi kauan, jotta voisimme päättää, kestääkö se vai ei. Olemme kuitenkin jo nähneet, että Ford Explorer ST:n voimansiirto näyttää kestävän hyvin, joten ei ole mitään syytä uskoa, että Bronco Raptor olisi erilainen.

  Onko Ford Puma hyvä auto?

Toisaalta sekä pehmeään että kovaan kattoon, elektroniikkaan, jousitukseen ja yleiseen rakentamisen laatuun liittyy joitakin ongelmia. Niin tai näin, meidän on odotettava ja katsottava, onko Bronco Raptorista mitään hyötyä muutaman vuoden ajan.

Ford Bronco Raptor – Arvo ja käytännöllisyys

70 000 dollaria pienestä Fordin katumaasturista on melko paljon rahaa, ja Ford toivoo, että se myy näitä paljon. Toisaalta Bronco Raptor säilyttää arvonsa todella hyvin, mikä tarkoittaa, että sen ostaminen ja myyminen myöhemmin ei ole äärimmäisen tuskallista. Toisaalta Ford F150 maksaa melko paljon, ja pidän siitä enemmän kuin Broncosta.

Käytännöllisyydeltään Bronco on ihan ok. Se tarjoaa kokoonsa nähden kohtuullisen istumatilan, mutta tässä segmentissä on käytännöllisempiäkin autoja. Kaiken kaikkiaan näkyvyys on erinomainen, ja Broncoon on myös erittäin helppo kiivetä.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Ford Bronco Raptor?

Jos etsit kompaktia, mutta kyvykästä maasturimaasturia, Jeep Wrangler Rubicon oli ennen paras vaihtoehto. Nykyään voit valita myös Ford Bronco Raptorin, joka näyttää realistisesti paremmalta, on ikonisempi ja on parempi päivittäinen kuljettaja. Sinänsä Ford Bronco Raptor on sen arvoinen, jos olet tällaisen auton perässä.

Toisaalta, jos et ole off-road-tyyppiä, mutta rakastat vain Bronco Raptorin ulkonäköä, sinun on pidettävä mielessäsi, että Bronco ei ole kaikkein mukavin eikä rentouttavin 70 000 dollarin maasturi.

  Ford Mustang Shelby GT350 Luotettavuus

Onko Ford Bronco Raptor parempi kuin Ford F150 Raptor?

Kun tarkastelet näiden kahden hinnoittelua, huomaat nopeasti, että uusi Bronco Raptor on noin 2 000 dollaria kalliimpi kuin F150 Raptor. F150 saa suuremman tilavuuden ja 450 hv:n moottorin, ja se on parempi jokapäiväinen kuljettaja, koska siinä on vähemmän aggressiiviset renkaat ja se on yleisesti ottaen miellyttävämpi auto tiellä.

Bronco on parempi maastoajoneuvo, koska F150:een on käytettävä vähintään 8 000 dollaria päivityksiin, jotta se olisi yhtä suorituskykyinen kuin Bronco Raptor tehtaalta. Ota Bronco, jos pidät sen muotoilusta ja maastossa liikkumisesta, mutta ota F150 kaikkeen muuhun.

Paljonko Ford Bronco Raptor maksaa täysin varustettuna?

Jos haluat Frond Broncon, jossa on kaikki, mitä siihen voi saada, varaudu maksamaan 83 000 dollaria ennen jälleenmyyjän lisämaksuja. Kaiken kaikkiaan 83 000 dollarin hintalappu Ford Broncosta tuntuu hieman hullulta, mutta Ford toivoo, että nämä myyvät kuin hullut, joten meidän on kai odotettava ja katsottava.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z