Onko Ford C Max hyvä auto?

Ford C Max

Ford C-Max on yksi markkinoiden luotettavimmista monikäyttöautoista. Se on myös luotettava, käytännöllinen ja polttoainetehokas. Mutta onko Ford C Max hyvä auto?

Ford C Max on hyvä auto, jos etsit luotettavaa, tehokasta, käytännöllistä ja vähän huoltoa vaativaa monikäyttöautoa. Toisaalta se ei ole ihanteellinen, jos kaipaat suorituskykyistä, ylellistä ja nopeampaa monikäyttöautoa. Siitä huolimatta se on silti hyvä auto, sillä se tarjoaa paljon kiehtovia ominaisuuksia ja se on kestävä.

Ford C Maxin historia

Ford C Max on viisiovinen kompakti monikäyttöauto, jota valmistaa Ford Motor Company. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2003 vuoteen 2019. Vaikka siitä käytetään nykyisin nimitystä Ford C-Max, se tunnettiin aiemmin nimellä Ford Focus C-Max. Lisäksi siitä on myös pidemmän akselivälin malli, joka tunnetaan nimellä Ford Grand C-Max.

Ford C-Maxia on valmistettu kahdessa sukupolvessa, joista ensimmäistä sukupolvea valmistettiin vuosina 2003-2010 ja toista sukupolvea vuosina 2011-2019. Ford tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, kuten bensiini- ja dieselmoottoreita sekä hybridi- ja plug-in-hybridivaihtoehtoja.

Ford C-Maxin ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäöltään Ford C-Max on tyylikäs, mutta se ei ole luokkansa parhaiten muotoiltu monikäyttöauto, sillä tämä titteli menee Citroen C4:lle. Ford C-Maxin merkittäviin ominaisuuksiin kuuluvat 16-tuumaiset renkaat, panoraamakatto, Bluetooth-yhteys, USB-yhteys, peruutuskamera, lämmitettävä etutuulilasi, DAB-radio ja nahkaverhoiltu ohjauspyörä.

Kaiken kaikkiaan Ford C-Max on hyvin suunniteltu ja siinä on kauniit ja tilavat sisätilat.

Ford C-Maxin akseliväli on 104,3 tuumaa, pituus 172,4 tuumaa, leveys 72,0 tuumaa ja korkeus 64,0 tuumaa.

  Ford Ecosport ongelmat

Suorituskyky

Ford C-Maxin suorituskyky on uskomattoman hyvä, sillä siinä on useita moottorivaihtoehtoja. Käyttäjät voivat valita erittäin edistyksellisen ja vilkkaan 1,0-litraisen turboahdetun bensiinimoottorin perusmoottorista 2,0-litraiseen dieseliin, jossa on paljon tehoa. Lisäksi he voivat valita joko hybridi- tai plug-in-hybridivaihtoehdon, joka tarjoaa paremman polttoainetalouden ja alhaiset päästöt.

Tehokkain moottori on 2.0 Duratoq, jonka teho on 168 hv 3500 kierroksella minuutissa ja vääntömomentti 295 lb-ft 2000-2750 kierroksella minuutissa.

Mukavuus ja tavaratila

Mukavuuden suhteen Ford C-Max ei ole kovin mukava. Tämä johtuu siitä, että siihen mahtuu mukavasti vain neljä ihmistä eikä viittä kuten useimpiin monikäyttöautoihin. Sitä vastoin siinä on runsaasti pääntilaa, joten pitemmät ihmiset viihtyvät paremmin kuin pienemmässä Ford Focuksessa.

Lisäksi siinä on runsaasti tavaratilaa, sillä omistajalle jää yhteensä 432 litran tavaratila, kun kaikki istuimet ovat paikoillaan. Mutta jos takaistuimet taitetaan kokoon, tila kasvaa 1 684 litraan, mikä on uskomatonta sen kokoon nähden.

Polttoainetehokkuus

Ford C-Max ei ole kovin polttoainetehokas verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Tämä johtuu siitä, että saavutettu yhdistetty polttoainetaloudellinen keskiarvo on 37 mpg, josta 35 mpg on kaupungissa ja 38 mpg maantiellä. Tehokkain versio on kuitenkin 118 hv:n 1,5 TDCi -dieselkäsivaihteisto, jonka WLTP-luokituksen mukainen kulutus on jopa 48,7 mpg.

Turvallisuus

Ford ei ehkä ole suosittu markkinoiden turvallisimpien autojen luojana, mutta Ford C-Max saa tässä kategoriassa varsin hyvät pisteet. Se sai Euro NCAP:n törmäystestissä viisi tähteä. Lisäksi se tehostaa useita turvallisuusominaisuuksia, kuten seitsemän turvatyynyä, ajonvakautusjärjestelmä, AdvanceTrac-ajonvakautusjärjestelmä, ajonvakautusjärjestelmä, lukkiutumattomat jarrut, luistonesto ja nelipyöräiset lukkiutumattomat jarrut.

  Onko Ford Fusion hyvä auto?

Hinta

Ford C-Max on yksi luokkansa edullisimmista autoista. Se on hinnoittelualueeltaan 21 587-35640 dollaria, mikä on varsin edullinen. Käytetty Ford C-Max on kuitenkin vieläkin edullisempi, sillä sen hinnat alkavat 8708 dollarista.

FAQ

Kannattaako Ford C-Max ostaa?

Kyllä, Ford C-Max kannattaa ostaa, sillä se on luotettava, tilava, käytännöllinen ja halpa ylläpitää. Tätä autoa on myös hauska ajaa ja se suoriutuu huomattavan hyvin verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Toisaalta, jos etsit huippuluokan, suorituskykyistä ja ylellistä monikäyttöautoa, tätä autoa ei kannata ostaa.

Mitkä ovat Ford C-Maxin yleiset ongelmat?

Ford C-Max voi olla erinomainen monikäyttöauto, mutta siinä on myös useita ongelmia. Osa niistä on turbon toimintahäiriöitä, kytkimen liukumista, takajarruongelmia ja jousitusongelmia. Lisäksi useat omistajat ovat raportoineet ohjaustehon menetyksestä, viallisista matkustajanovista, ilmastointilaitteiden pettämisestä ja palaneista ajovaloista.

Mikä on Ford C-Maxin korkea ajokilometrimäärä?

Vaikka Ford C-Max on luotettava ja vähän huoltoa vaativa auto, siinä ilmenee silti ongelmia tiettyjen kilometrien jälkeen. Jos kuitenkin huolehdit Ford C Max -autostasi hyvin, et ehkä jo varhaisessa vaiheessa joudu kokemaan vakavia ongelmia. Useimmat Ford C Maxin vakavat ongelmat alkavat yli 100 000 kilometrin ajomatkan jälkeen.

Jos siis olet ostamassa käytettyä Ford C Maxia, yritä välttää sellaista, jonka ajokilometrit ovat yli 150 000 kilometriä, sillä siinä on normaalia enemmän ongelmia.

  Kaikki vuoden 2023 Ford Edge

Onko Ford C Max hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Ford C-Max on erinomainen päivittäinen kuljettaja, sillä sitä on mukava ajaa. Lisäksi tämä auto on polttoainetehokas, luotettava ja vähän huoltoa vaativa, joten se sopii erinomaisesti päivittäiseen käyttöön. Kaiken lisäksi se on tilava ja käytännöllinen, mikä tekee siitä loistavan perheauton päivittäiseen käyttöön.

Mitkä autot muistuttavat Ford C-Maxia?

Ford C-Max on yksi luokkansa parhaista autoista. Se kohtaa kuitenkin kovaa kilpailua, joten käyttäjät voivat valita haluamansa monikäyttöauton kilpailevasta luokasta. Joitakin sen tärkeimpiä kilpailijoita ovat Renault Scenic, Citroen C4 Picasso, VW Touran, Vauxhall Zafira Tourer, Chevrolet Spark EV ja BMW 2-sarjan Active Tourer.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Ford C Max on hyvä auto, jos haluat vähän huoltoa vaativan, polttoainetehokkaan ja luotettavan monikäyttöauton. Ennen kuin investoit tähän monikäyttöiseen mönkijään, on kuitenkin ratkaisevan tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita saatat kohdata matkan varrella, kuten turbon toimintahäiriö, vialliset matkustajan ovet, ilmastointilaitteiden vikaantuminen ja kytkinongelmat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z