Onko Ford EcoSport hyvä auto?

Ford EcoSport

Ford EcoSport aloitti Brasilian markkinoille tarkoitettuna autona. Asiat kuitenkin muuttuivat, kun tuotanto alkoi eri puolilla maailmaa vuonna 2012. Nykyään Ford EcoSport on yksi markkinoiden myydyimmistä Ford-malleista. Mutta onko Ford EcoSport hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat pienikokoisen katumaasturin, joka on luotettava, käytännöllinen, polttoainetaloudellinen ja tyylikäs, Ford EcoSport on ihanteellinen auto. Mutta jos haluat tehokkaamman, tilavamman ja mukavamman katumaasturin, sinun on katsottava muualle.

Ford EcoSportin historia

Ford EcoSport on Fordin valmistama pienikokoinen crossover-maasturi. Tätä autoa valmisti aiemmin Brasiliassa Ford Brazil. Tämä tehdas vastasi ensimmäisen sukupolven Ford EcoSportin valmistuksesta vuosina 2003-2012. Kun toisen sukupolven Ford EcoSport esiteltiin, sitä valmistettiin eri maissa.

Toisen sukupolven Ford EcoSportia kootaan eri maissa, joihin kuuluvat Thaimaa, Romania, Intia ja Venäjä. Lisäksi Ford Ecosport on 5-ovinen, ja siihen mahtuu jopa viisi henkilöä. Siihen on valittavissa myös kolme erilaista voimansiirtoa, jotka ovat etuveto, etumoottori ja neliveto.

Ford EcoSportin ominaisuudet

Ulkonäkö

Tämä pienikokoinen katumaasturi saattaa olla pienikokoinen, mutta se näyttää silti tyylikkäältä ja tyylikkäältä. Lisäksi sen yksinkertainen muotoilu mahdollistaa sen mahtumisen pieniin pysäköintitiloihin ilman suurempia ongelmia. Auton sisätilat ovat kuitenkin ahtaat eivätkä kovin mukavat. Jos siis mukavuus on etusijalla, EcoSportin sisätilat ovat puutteelliset.

Sen lisäksi, että auton sisätilat ovat köykäiset, siinä on paljon edistyksellistä tekniikkaa ja turvallisuusominaisuuksia. Joitakin Ford EcoSportin merkittäviä ominaisuuksia ovat 16-tuumainen pyöräkoko, musta säleikkö, kevyesti sävytetty lasi, matalien rengaspaineiden varoitus, ABS & Driveline -vetoluistonesto, takaosan lapsilukot, peruutuskamera ja paljon muuta.

  Ford Taurus X Luotettavuus

Ford EcoSportin pienikokoisen SUV:n akseliväli on 99,2 tuumaa, pituus 161,3 tuumaa, leveys 69,5 tuumaa ja korkeus 65,1 tuumaa.

Suorituskyky

Ford EcoSport -pienoiskatumaasturi ei ole aivan suorituskykyinen. Se on kuitenkin helppokäyttöinen, ja sitä on saatavana eri varustevaihtoehtoja. Se on perus Ford EcoSport S 4WD, jota seuraa SE 4WD, sitten SES 4WD ja lopuksi Titanium 4WD. Titanium 4WD on malliston suorituskykyisin auto.

Myös tässä pienessä katumaasturissa on 2,0-litrainen nelivetoinen rivimoottori, jossa on 6-vaihteinen automaattivaihteisto ja nelivetojärjestelmä. Moottori tuottaa yhteensä 166 hv ja 149 lb-ft vääntöä. Lisäksi sen huippunopeus on 113 km/h, ja se kiihtyy 0-100:een 10,8 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Vaikka Ford EcoSport on käytännöllinen, siinä ei ole kovin mukava istua pitkillä matkoilla. Koska EcoSport on pienikokoinen katumaasturi, se on melko pieni, mutta siihen mahtuu viisi henkilöä. Monia yllättää se, että tavaratilassa on 20,9 kuutiometriä tavaratilaa ja yhteensä 50 kuutiometriä, kun takaistuimet on taitettu kokoon.

Polttoainetehokkuus

Mitä tulee tehokkuuteen, Ford EcoSport kuuluu markkinoiden polttoainetehokkaimpiin pienikokoisiin katumaastureihin. Tämä johtuu siitä, että sen EPA-luokitus on 23 mpg kaupungissa, 29 mpg maantiellä ja yhdistetty 25 mpg. Siten säästät paljon rahaa polttoaineessa, mikä tekee Ford EcoSportista hyvän päivittäisen kuljettajan.

Hinta

Ford EcoSport -katumaasturi on markkinoiden halvimpia Ford-maastureita. Uuden Ford EcoSport SUV:n perushinta on noin 23 300 dollaria, kun taas käytetty Ford EcoSport SUV maksaa noin 12 400 dollaria. Huomaa, että hinta vaihtelee ostettavan Ford EcoSportin varustuksen mukaan.

  Ford Expedition luotettavuus

Korkealuokkainen trimmi, kuten Ford EcoSport SES 4WD -vaihtoehto maksaa yli 29 500 dollaria, kun taas Ford EcoSport Titanium 4WD maksaa noin 29 700 dollaria.

FAQ

Kuinka kauan Ford Ecosport kestää?

Koska Ford EcoSportissa ei raportoida paljon ongelmia, tämä auto voi kestää yli 100 000 kilometriä ilman, että siinä ilmenee vakavia ongelmia. Ja asianmukaisella hoidolla ja huollolla Ford Ecosport voi kestää yli 200 000 kilometriä. Varmista, että noudatat valmistajan suosittelemaa huoltohuolto-ohjelmaa.

Mikä on luotettavin Ford EcoSport -mallivuosi?

Ford EcoSport kuuluu markkinoiden luotettavimpiin Ford-malleihin. Samasta syystä luotettavin Ford EcoSport -mallivuosi on Ford EcoSport vuosimallia 2012 ja 2020. Näitä kahta seuraavat Ford EcoSport -mallivuodet 2016 ja 2017. Kaikissa näissä autoissa raportoidaan vähemmän ongelmia verrattuna muihin mallivuosiin.

Mitkä ovat Ford EcoSportin yleisiä ongelmia?

Ford EcoSport on loistava pienikokoinen katumaasturi, jossa on huippuluokan ominaisuuksia ja tyylikäs muotoilu. Siitä huolimatta siinä on myös useita yleisiä ongelmia, jotka käyttäjien tulisi tietää. Joitakin näistä ovat nykivä voimansiirto, rikkoutunut moottorin öljypumpun hihnan kiristin, satunnaiset sähköiset oikosulut, jarrujen jauhava ääni ja paljon muuta.

Pitääkö Ford Ecosport arvonsa?

Ei, Ford Ecosport ei pidä arvoaan. Itse asiassa tämä auto menettää noin 53 % alkuperäisestä arvostaan 5 vuoden kuluttua. Tämä vastaa noin 12 439 dollaria. Jos siis aiot myydä Ford Ecosportin muutaman vuoden omistusajan jälkeen, saatat menettää lopulta paljon.

  Ford Fiesta ST Luotettavuus

Onko Ford Ecopsort hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Ford Ecosport on poikkeuksellinen päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että siinä on erinomaiset sisätilojen ominaisuudet ja se on erittäin luotettava. Siinä on myös runsaasti tavaratilaa ja se on polttoainetehokas. Näin ollen se säästää polttoaineessa joitakin dollareita, ja sen kompakti muotoilu on helppo pysäköidä julkisiin puistoihin.

Bottom line

Ford EcoSport on mukava kaikenkattava pienikokoinen katumaasturi, sillä siinä on tyylikäs muotoilu, edistykselliset tekniset ominaisuudet, suuri tavaratila ja se on melko luotettava. Siinä on kuitenkin myös useita ongelmia, ja se on melko kompakti, mikä tekee siitä epämukavan pitkille ihmisille.

Kaiken kaikkiaan se on hieno auto ajaa ja erittäin käytännöllinen. Se on myös polttoainetehokas ja luotettavampi kuin useimmat Ford-mallit. Sen lähtöhinta on myös hyvä, mikä tekee siitä hyvän päivittäiskuljettajan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z