Onko Ford Edge hyvä auto?

Ford Edge

Ford Edge on yksi markkinoiden henkeäsalpaavimmista Fordin katumaasturimalleista. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi kiirehtiä ostamaan se ennen kuin tunnet tämän upean amerikkalaisen katumaasturin hyvät ja huonot puolet. Tästä pääsemmekin kysymykseen – onko Ford Edge hyvä auto?

Ford Edge on sekä hyvä että huono auto. Se on hyvä auto niille, jotka etsivät käytännöllistä, mukavaa, tilavaa ja turvallista keskikokoista katumaasturia. Se on kuitenkin huono niille, jotka haluavat suorituskykyisiä, edistyksellisiä, ylellisiä ja edullisia katumaastureita.

Ford Edge on viisipaikkainen auto, jossa on runsaasti tavaratilaa. Jos siis rakastat matkustamista tai piknikille tai vaelluksille lähtemistä, tämä auto on loistava kumppani. Suuren kuormatilan ja tilavan matkustamon ansiosta. Sen lisäksi siinä on paljon kiehtovia ominaisuuksia, kuten mukautuva vakionopeudensäädin, kuolleen kulman valvonta, kaistakeskitys ja kaistanpitoavustin.

Ford Edgen historia

Ford Edge on ennen kaikkea Ford Motor Companyn valmistama crossover-maasturi. Tämä malli on ollut olemassa vuodesta 2006 tähän päivään asti. Se on tällä hetkellä toisessa sukupolvessa, sillä ensimmäistä sukupolvea tehtiin vuosina 2007-2014, kun taas toinen sukupolvi alkoi vuodesta 2015 tähän päivään.

Ford Edge on ensimmäinen Ford American markkinoima keskikokoinen katumaasturi. Se on myös viisiovinen katumaasturi, jossa on etu- ja neliveto. Siinä on myös kolme eri moottorivaihtoehtoa, jotka ovat 2,0-litrainen EcoBoost I4, 3,5-litrainen Duratec V6 ja 3,7-litrainen Duratec V6.

Ford Edgen ominaisuudet

Ulkonäkö

Ford Edge on yksi markkinoiden komeimmista Fordin katumaasturimalleista. Sen ulkoinen ulkonäkö on moderni ja urheilullinen. Ja vaikka sisätilat ovat tilavat, ne eivät näytä yhtä houkuttelevilta kuin ulkoasu. Merkittäviä ominaisuuksia ovat muun muassa 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, LED-jarruvalot, syväsävytetty lasi, 4-suuntainen kuljettajan istuin, täyskangasverhoilu ja paljon muuta.

  Ford Transitin luotettavuus

Sen akseliväli on 111,2 tuumaa, pituus 188,8 tuumaa, leveys 75,9 tuumaa ja korkeus 68,3 tuumaa. Huomaa, että vanhemmissa malleissa voi olla erilaiset mitat.

Suorituskyky

Ford Edge on saatavana viidellä eri varustetasolla: Edge SE AWD, Edge SEL AWD, Edge Titanium AWD, Edge ST-Line AWD ja Edge ST WD. Perusmallissa on 2,0-litrainen nelivetoinen rivimoottori, joka tuottaa maksimissaan 250 hv ja 275 lb-ft vääntöä.

Toisaalta suorituskykyinen versio, joka sattuu olemaan Ford Edge ST AWD, on varustettu 2,7-litraisella V6-moottorilla, joka tuottaa jopa 335 hv ja 380 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 130 km/h ja se kiihtyy 0-100 km/h 6,1 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Jos olet perheenisä, tämä auto vastaa tarpeitasi, sillä siinä on tilava matkustamo ja tavaratila. Siihen mahtuu mukavasti viisi henkilöä pituudesta riippumatta. Älä kuitenkaan odota istuvasi ylellisessä autossa, sillä se on tällä alueella varsin puutteellinen. Tämä johtuu siitä, että sisätilat on valmistettu heikkolaatuisista materiaaleista.

Huolimatta siitä, että korkeampien versioiden sisätilat ovat hieman paremmat, ne jäävät silti jälkeen kilpailijoista, vaikka ne ovatkin kalliimpia. Tästä huolimatta tavaratilaa on reilut 39,2 kuutiometriä, mutta tämä kasvaa 73,4 kuutiometriin, kun takaistuimet taitetaan kokoon.

Polttoainetehokkuus

Vaikka Ford Edge ei tarjoa mukavuutta, se korvaa sen poikkeuksellisella tehokkuudella. Tämä katumaasturi on erittäin tehokas, sillä sen EPA-luokitus on 21 mpg kaupungissa, 28 mpg maantiellä ja yhdistetty 23 mpg. Tämä osoittaa, että se on polttoainetehokas, mikä auttaa käyttäjää säästämään polttoaineessa.

  BMW Z4 VS Ford Mustang - kumpi on parempi?

Hinta

Ford Edge on hieman kalliimpi kuin tavallinen keskikokoinen katumaasturi. Perusmallin Ford Edgen lähtöhinta on 38 000 dollaria, kun taas tavallinen keskikokoinen katumaasturi maksaa noin 28 000 dollaria. Tämä on paljon kalliimpaa, sillä Ford Edgessä ei ole paljon ylellisiä ominaisuuksia kuten Audi SQ5:ssä tai Mercedes-Benz GLC:ssä.

FAQ

Kuinka kauan Ford Edge kestää?

Hyvin huollettuna Ford Edge voi helposti ajaa yli 200 000 kilometriä. On kuitenkin tärkeää huomata, että autossa alkaa esiintyä vakavia ongelmia, kun se on ajanut yli 100 000 kilometriä. Asianmukainen huolto ja ajotavat määräävät siis sen, kuinka kauan auto kestää. Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin kertoneet ajaneensa yli 200 000 kilometriä.

Kuinka nopea Ford Edge on?

Ford Edge ei ole yhtä nopea kuin useimmat kilpailijansa, mutta sen nopeus on kohtuullinen. Tämä auto kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 6,1 sekunnissa. Lisäksi sen huippunopeus on 130 mph, mikä on sen kokoon nähden ihan ok. Sen kilpailijoiden, kuten Audi SQ5:n, huippunopeus on kuitenkin 155 km/h, ja se pystyy kiihdyttämään nopeudesta 0-100 km/h 5,1 sekunnissa.

Mitkä ovat Ford Edgen yleiset ongelmat?

Jos aiot hankkia Ford Edgen, sinulla pitäisi olla myös aavistus joistakin ongelmista, joihin törmäät auton omistuksen aikana. Ford Edgen yleisiä ongelmia ovat vesipumppuongelmat, vaihteisto-ongelmat, viallinen jarrutehostin, moottoriongelmat, ilmastointilaitteen ylikuumeneminen, vialliset ovianturit ja viallinen tuulilasin tiiviste.

  Ford EcoSport luotettavuus

Mikä on luotettavin Ford Edge -mallivuosi?

Ford Edgellä on useita erinomaisia mallivuosia, kuten 2014, 2017, 2018, 2021 ja 2022. Näin ollen luotettavin Ford Edge -mallivuosi on 2014-malli. Tässä autossa ei rekisteröidä monia ongelmia ja se kestää yli 200 000 kilometriä. Jos siis haluat Ford Edge -mallivuoden, joka kestää pidempään ilman ongelmia, se on oikea auto.

Miksi Ford lopettaa Edge-mallin tuotannon?

Yllättäen Ford Edge on yksi markkinoiden myydyimmistä Fordin katumaastureista. Seuraavan sukupolven 2023 Ford Edge kuitenkin lopetetaan, koska Fordin Oakvillen kokoonpanotehdas järjestelee uudelleen sähköautojen valmistusta varten.

Yhteenveto

Ford Edge on poikkeuksellinen keskikokoinen katumaasturi, jossa on erinomainen suorituskyky, tilava matkustamo, suuri tavaratila, huippuluokan turvallisuusominaisuudet ja tasainen käsiteltävyys. Autossa on kuitenkin myös heikkotasoinen sisustus ja korkea lähtöhinta.

Lisäksi siinä on joitakin yleisiä ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tietää. Ja jos olet ostamassa käytettyä Ford Edgeä, sinun kannattaa pysyä kaukana vuoden 2013 mallivuodesta. Kaiken kaikkiaan tämä on erittäin käytännöllinen auto, joka on tehokas, turvallinen ja täydellinen perheelle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z