Onko Ford Escape hyvä auto?

Onko Ford Escape hyvä auto?

Ford Escape on kompakti crossover-maasturi, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2000 ja on ollut myynnissä siitä lähtien. Ford Escape kehitettiin aluksi yhdessä Mazdan kanssa, mutta vuodesta 2012 alkaen mallit on suunniteltu kokonaan Fordin alaisuudessa. Onko Ford Escape siis hyvä auto?

Jos haluat kunnollisen, kohtuuhintaisen, turvallisen ja tilavan perhecrossoverin/maasturin, ei ole kovin montaa autoa, joka voi kilpailla Ford Escapen kanssa. Sinänsä Ford Escape on todella hyvä auto tässä segmentissä, ja siksi Escape on myös Fordille menestys. Escape tarjoaa laajan moottorivalikoiman sekä FWD- että AWD-kokoonpanoilla.

Escape näyttää myös hyvältä, varsinkin uusin malli, joka ilmeisesti lainaa joitakin muotoilun piirteitä Aston Martinilta. Myös sisätilat on suunniteltu todella hyvin, ja niissä on paljon mukavuus-, mukavuus- ja turvallisuusominaisuuksia. Escape kulkee kuten kaikki crossover/SUV-mallit, mikä tarkoittaa, että se on mukava ja helppo ajaa.

Luotettavuus on kunnollinen, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Käytännöllisyydeltään Escape näyttää täyttävän useimmat asiakkaiden tarpeet suuren tavaratilan ja melkoisen tilavuuden ansiosta molemmilla istuinrivillä. Näkyvyys on myös hyvä, ja Escapeen on todella helppo nousta sisään ja ulos.

Ford Escape – Voimansiirtojärjestelmä

Uuteen Ford Escapeen saa muutaman eri moottorikokoonpanon alkaen 1,5 litran EcoBoost-nelisylinterisestä moottorista, joka tuottaa 184 hv. Seuraavana vuorossa on 2.0L EcoBoost-moottori, jossa on 254hv, joka on tehokkain Ford Escape -moottori, jonka voi saada ja joka on saatavana vain AWD-järjestelmän kanssa.

  Ford Bronco Sport Luotettavuus

Voit myös valita perinteisen hybridi-Escapen mallin, jossa yhdistyy 2,5 litran moottori ja hybridivoimansiirto, jolloin se tarjoaa viritystilasta riippuen joko 163 hv tai 203 hv. Lopuksi Escapea tarjotaan myös plug-in-hybridinä, jossa 2,5 litran nelisylinterinen moottori on yhdistetty sähkömoottoriin, jolloin yhdistetty teho on 210 hv.

Kuten alussa mainittiin, Escape on saatavana joko FWD- tai AWD-autona mallista ja kokoonpanosta riippuen. Escape on saatavana vain automaattivaihteistolla, ja kaksi saatavilla olevaa vaihteistovaihtoehtoa ovat joko CVT-laatikko 2.5L Hybridiin tai 8-vaihteinen automaatti muihin Escape-malleihin.

Ford Escape – Muotoilu ja alusta

Ford Escape on hyvännäköinen auto, ja se muistuttaa jossain määrin Aston Martinia, jota pidetään yleisesti merkkinä, joka tekee vain hyvännäköisiä autoja. Tämä tarkoittaa, että Escape saa suuren soikean etusäleikön ja suhteellisen tyylikkään profiilin. Sisätiloissa on mukavasti kaikkea tarvittavaa. Hallintalaitteet ovat helposti ymmärrettävissä, ja kaikki on siellä, missä pitääkin.

Jousituksen ja alustan virityksen osalta Escape tuntuu ajavan ilman erityistä painotusta mihinkään. Se ajaa kuin mikä tahansa muu kompakti perhecrossover/SUV, mikä tarkoittaa, että se on mukava, helppo ajaa ja sen kanssa on helppo elää.

Ford Escape – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Vanhemmissa Ford Escape -malleissa tiedettiin olevan paljon ongelmia, erityisesti vuosimalleissa 2005-2014, jotka ovat ongelmallisimpia kaikista malleista, lukuun ottamatta kourallista mallivuosia tuona aikana. Uusi Escape on paljon parempi, mutta silti siinä on edelleen joitakin puhumisen arvoisia ongelmia.

  Ford Focus RS luotettavuus

Escape kärsii moottoriin liittyvistä ongelmista, kuten käämivioista ja virhetoiminnoista/hehkutuksesta. AWD-järjestelmän siirtokotelo on yleisesti ongelma, samoin vaihteisto ja ohjaustehostin. Lopuksi kannattaa kiinnittää huomiota myös jarruihin, jotka voivat joskus tuntua epäluonnollisilta ja vaikeasti kytkettäviltä.

Ford Escape – Arvo ja käytännöllisyys

Vuoden 2022 Ford Escape alkaa 27 025 dollarista S-trim-mallilla, 28 360 dollarista SE-trim-mallilla, SEL maksaa 30 735 dollaria ja huippumalli Titanium alkaa 37 145 dollarista. Nämä hinnat ovat melko houkuttelevia tämän kokoiselle autolle, ja siksi monet ovat kiinnostuneita Ford Escapen ostamisesta.

Käytännöllisyydeltään Escape on todella hyvä ostos, sillä se tarjoaa paljon tilaa molemmilla istuinrivillä ja siinä on myös suhteellisen suuri tavaratila. Auton matkustamossa on monia perheystävällisiä ominaisuuksia, suuremmasta maavarasta on helppo nousta autoon ja sieltä pois, ja yleinen näkyvyys on todella hyvä.

UKK-osio

Kuinka tehokas Ford Escape on?

Jos katsot Ford Escapeen tarjottuja moottoreita, voit heti todeta, että niiden pitäisi olla tehokkaita, erityisesti 1,5 litran nelisylinterisen moottorin. Kaiken kaikkiaan kaikkien Ford Escape -mallien yhdistetty kulutus on 30MPG-35MPG, mikä on todellakin todella hyvä luku niinkin suurelle autolle kuin Escape.

Jos kuitenkin haluat kaikkein tehokkaimman Ford Escape -mallin, sinun on valittava Ford Escape PHEV -malli, joka pystyy tuottamaan jopa 150MPGe ja pelkällä bensiinillä 40MPG. Tämä tekee siitä kaikkien aikojen tehokkaimman Ford Escape -mallin.

  Ford Kuga plug-in hybridin yleiset ongelmat

Onko Ford Escape hyvä ostos?

Ford Escape on ehdottomasti hyvä ostos, koska siinä yhdistyvät varsin monet edut yhteen autoon. Escape on tilava, tehokas, turvallinen, mukava, suhteellisen ylellinen ja se säilyttää arvonsa todella hyvin. Syy siihen, miksi niin monet ihmiset ovat kiinnostuneita ostamaan Escapea, on se, että se kuuluu nykyään suosituimpaan autosegmenttiin.

Se kilpailee Toyota RAV4:n ja Honda CR-V:n kaltaisten autojen kanssa, jotka molemmat ovat Yhdysvaltojen myydyimpiä autoja juuri nyt. Siksi Ford Escape on hyvä ostos, ja kaikkien, jotka haluavat ostaa crossoverin/maasturin, tulisi harkita sitä.

Onko Ford Escape parempi kuin Honda CR-V tai Toyota RAV4?

Nämä kolme vastaavat toisiaan todella tiukasti, mutta Escape tarjoaa enemmän hevosvoimia ja enemmän tilaa kuin sekä CR-V että RAV4. Valitsitpa kumman tahansa näistä kolmesta, olet todennäköisesti tyytyväinen. Näyttää siltä, että Escape tarjoaa melko paljon parannuksia kahteen muuhun autoon verrattuna, mutta ne ovat kaiken kaikkiaan todella lähellä toisiaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z