Onko Ford F-150 Lightning hyvä auto?

Onko Ford F-150 Lightning hyvä auto?

Lava-autojen maailmassa diesel on edelleen todella suosittu vaihtoehto. Useimmat kuorma-auton omistajat käyttävät kuorma-autojaan työtehtäviin, ja dieselpolttoaine mahdollistaa heille suuremmat vääntömomenttiluvut, jotka viime kädessä merkitsevät enemmän vetovoimaa ja polttoainetehokkuutta. Useimmat ihmiset uskovat, että kuorma-auton omistajat ovat vanhanaikaisia ja että he eivät ole kovin kiinnostuneita sähköautosta.

Kuitenkin, kun Ford F150 Lightning esiteltiin ensimmäisen kerran, se vei maailman mennessään, sillä edes Ford ei uskonut, että autosta tulee niin suosittu kuin se on. Ford F150 Lightning ottaa F150:n, joka on Yhdysvaltojen myydyin auto, ja yhdistää sen sähköiseen voimansiirtoon. Onko Ford F-150 Lightning siis hyvä auto?

Kyllä, Ford F150 Lightning on todennäköisesti yksi kaikkien aikojen parhaista F150-malleista, koska se on uskomattoman käytännöllinen, se on hyvin käsiteltävä, siinä on täysin itsenäinen takajousitus ja siinä on paras tekniikka kaikista F150-malleista tähän mennessä. Siinä on myös joitakin ennennäkemättömiä ominaisuuksia, jotka vahvistavat entisestään F150 Lightningin asemaa parhaana F150-mallina.

F150 Lightning saa myös huippuluokan voimansiirron, mielenkiintoisia muotoilun parannuksia ja ylimääräisen etutakakontin. Vielä on liian aikaista sanoa, kuinka luotettava F150 Lightning on, mutta joistakin ongelmista on syytä puhua. Arvo on kohtuullinen, varsinkin jos hyödynnät valtion 7 500 dollarin verohyvityksen.

Ford F150 Lightning – Voimansiirtojärjestelmä

Ford F150 Lightningia on saatavana neljässä eri varustetasossa ja kahdella eri akkukoolla. Alkutason akku on kooltaan vaikuttava 98 kWh, 426 hv ja 775 lb-ft vääntöä. Suuremmalla laajennetun kantaman akkupaketilla saat 131 kWh:n akun, jossa on 563 hv ja 775 lb-ft vääntöä. Kaikki F150 Lightning -mallit ovat AWD-malleja, joiden sähkömoottorit on asennettu etu- ja taka-akselille.

  Ford Ecosport ongelmat

Vakiomalli, jossa ei ole laajennettua toimintasädettä, kestää noin 230 mailia, kun taas laajennetulla akkupaketilla varustettujen F150-mallien pitäisi kestää noin 300 mailia. F150 Lightning voidaan ladata myös nopealla tasavirtalaturilla. Kymmenen minuutin lataus 150 kilowatin latauslaitteella tuottaa 41 mailia vakiomallilla ja 54 mailia laajennetun kantaman mallilla.

Koko akun lataaminen 15-80 prosentista nopealla tasavirtalaturilla kestää noin 40 minuuttia, kun taas hidas lataus kestää noin 10 tuntia. F150 Lightning voi vetää 7 000-10 000 kiloa, ja sen hyötykuorma on enintään 1 800-2 000 kiloa.

Ford F150 Lightning – Rakenne ja alusta

Ford F150 Lightning saa tavalliseen F150:een verrattuna melko paljon muotoilullisia parannuksia, jotka erottavat nämä kaksi heti toisistaan. F150 Lightning saa ainutlaatuisen salamakuvion muun muassa täyspitkän etu- ja takavalopalkin muotoilun ansiosta sekä siistiltä näyttävät vanteet. Sisätilat saavat massiivisen keskimmäisen etunäytön, ja myös mittaristoa on päivitetty.

F150 Lightning eroaa tavallisesta F150:stä eniten ajokokemuksessa, sillä sen alusta on uskomattoman tasapainoinen ja painojakauma lähes täydellinen. Kun tähän lisätään huomattavasti matalampi painopiste, F150 Lightning tuntuu paljon miellyttävämmältä ajettavuudelta kuin jopa huippumalli F150 Raptor.

Ford F150 Lightning – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

On vielä liian aikaista sanoa, miten hyvin F150 Lightning selviytyy työauton rasituksista, mutta F150 Lightningiin liittyy joitakin asioita, jotka on sanottava. Ensinnäkin Ford oli yllättynyt siitä, kuinka moni teki varauksensa F150:een, että se päätti investoida 580 miljoonaa dollaria lisää tuotantomäärän kaksinkertaistamiseksi.

  Ford Bronco Raptor ongelmat

Tämä tarkoittaa sitä, että F150:n kiinnostus on valtava, mikä tarkoittaa väistämättä kallistuneita hintoja ja pitkiä jonotuslistoja. Toinen ongelma on se, että laajennettua akkupakettia ei voi saada lähtötason Pro-malliin, ellei F150 PRO:ta osteta osana autokantaa.

Ford F150 Lightning – Arvo ja käytännöllisyys

Ford F150 PRO Lightning maksaa noin 40 000 dollaria, XLT F150 Lightning 53 000 dollaria, Lariat F150 Lightning 56 000 dollaria ja huippumalli F150 Lightning Platinum 90 000 dollaria. Näin ollen lähtötason Pro-malli vaikuttaa loogisimmalta valinnalta, mutta jos haluat kaiken, se maksaa yhtä paljon kuin kaksi lähtötason F150 Lightningia.

Käytännöllisyydessä F150 Lightning ylittää kaikki odotukset, sillä se tarjoaa valtavasti säilytystilaa sekä edessä että takana. Siinä on myös erityinen käänteislatausominaisuus, jonka ansiosta se voi antaa virtaa koko talolle muutamaksi päiväksi.

UKK-osio

Onko Ford F50 Lightning sen arvoinen?

Se riippuu siitä, kuka tähän kysymykseen vastaa. Jos olet joku, joka rakastaa lava-autoja ja olet kiinnostunut siirtymään lopulta sähköenergian käyttöön autossasi, F150 on periaatteessa paras vaihtoehto, johon voit valita. Rivian-maasturi on myös kuorma-autokokoonpanossa, mutta se maksaa paljon enemmän kuin F150.

Toisaalta, jos olet joku, joka ei muutenkaan välitä lava-autoista, olet parempi ilman F150:tä. Tällä hetkellä on olemassa monia hyviä EV-vaihtoehtoja, ja F150 Lightning on itse asiassa yksi niistä. Se on mielenkiintoinen ja lupaava mahdollisuus, josta tulee todennäköisesti menestys.

  Ford Escape Luotettavuus

Kuinka nopea Ford F150 Lightning on?

Ford F150 Lightning on ehdottomasti nopea, varsinkin pickup-autoksi. Lähes kaikki toimittajat, jotka ovat istuneet F150 Lightningin ratissa, ovat sanoneet, että autosta ei puutu lainkaan tehoa. Nopeus 0-100 km/h kestää vain 4 sekuntia, mikä on uskomaton saavutus pickup-autolta.

F150 Lightning saavuttaa myös neljännesmailin noin 12,7 sekunnissa, mikä on vähintäänkin vaikuttavaa. Huippunopeus on rajoitettu 110 kilometriin tunnissa, mikä ei tunnu kovinkaan nopealta, mutta sitä kovempaa ei kuitenkaan tarvitse ajaa.

Onko Ford F150 Lightning myynnissä?

Kyllä, F150 Lightning on tällä hetkellä vakaasti markkinoilla, mutta suuren kysynnän vuoksi on erilaisia ongelmia, kuten tiettyjen lisävarusteiden ja varustetasojen puuttuminen. Muista kysyä jälleenmyyjältäsi varausta, sillä se on nopein ja vaivattomin tapa, jolla voit ostaa itsellesi F150 Lightningin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z