Onko Ford Fiesta Ecoboost hyvä auto?

Ford Fiesta Ecoboost

Ford Fiesta Ecoboost on yksi markkinoiden myydyimmistä Fordin kompaktimalleista. Kaiken lisäksi Ford Fiesta Ecoboost on myös polttoainetehokas, luotettava ja hauska ajaa. Siitä huolimatta, onko Ford Fiesta Ecoboost hyvä auto?

Kyllä, Ford Fiesta on hyvä auto, jos haluat ketterän, taloudellisen, luotettavan, käytännöllisen ja hauskan auton ajaa. Toisaalta tämä ei ole oikea auto sinulle, jos etsit suorituskykyistä, tehokasta ja ylellistä autoa.

Ja kuten kaikissa autoissa, myös Ford Fiesta Ecoboostissa on useita ongelmia, joita kiinnostuneiden ostajien tulisi olla valmiita käsittelemään. Mutta jos autoa huolletaan ja korjataan hyvin, se voi kestää pitkään. Suurin ongelma on se, että tämä supermini-auto ei ole kovin suuri, joten pitempien ihmisten voi olla vaikea pitää siitä.

Ford Fiesta Ecoboostin historiaa

Ford Fiesta on Fordin valmistama supermini. Se on saatavana joko 3- tai 5-ovisena viistoperänä tai 4-ovisena sedan-korimallina. Euroopan markkinoille on myös 3-ovinen pakettiauto. Ford aloitti tämän auton valmistuksen vuonna 1976 tähän päivään asti. Lisäksi siinä on etuvetoinen rakenne.

Vaikka Ford Fiesta on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä, Ford Fiesta Ecoboost on ollut olemassa vuodesta 2009, jolloin Ecoboost-moottorit otettiin käyttöön. Kuten useimmissa Fordin kompaktimalleissa, Fiesta Ecoboostissa on erilaisia moottorivaihtoehtoja, joista suosituin on 1,0-litrainen moottori.

Ford Ecoboost -moottori on turboahdettu, suorasuihkutuksella varustettu bensiinimoottori, jonka polttoainetehokkuus on parempi ja kasvihuonepäästöt pienemmät kuin perinteisessä Ford Fiestassa käytetyn imumoottorin. Ecoboost-moottori toimii kuitenkin edelleen kuten tavallinen moottori, ja sen teho ja vääntömomentti ovat samat.

  Ford Transit Connectin luotettavuus

Ford Fiesta Ecoboost -mallin ominaisuudet

Ulkonäkö

Ford Fiesta Ecoboost ei ehkä ole luokkansa komein auto, mutta se näyttää silti upealta. Ei ole väliä, valitsetko 4-ovisen sedanin vai viisiovisen viistoperän, saat silti tyylikkään ja modernin auton, jossa on hienot sisätilat, mutta käytetyt materiaalit ovat melko puutteelliset.

Suorituskyky

Ford Fiesta Ecoboostissa on neljä moottorivaihtoehtoa, joiden avulla käyttäjät voivat valita autosta juuri sen tehon ja suorituskyvyn, jota he tarvitsevat. Moottoreita ovat 1,0-, 1,5-, 1,6- ja 2,3-litraiset vaihtoehdot. Perusmoottori, joka on 1,0-litrainen, tuottaa maksimissaan 123 hv ja 125 lb-ft vääntöä.
1,5-litrainen malli tuottaa maksimissaan 200 hv ja 214 lb-ft vääntöä, kun taas 1,6-litrainen moottori tuottaa 182 hv ja 177 lb-ft vääntöä. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, tehokkain moottori, 2,3-litrainen vaihtoehto tuottaa maksimissaan 350 hv ja 350 lb-ft vääntöä.

Mukavuus ja tavaratila

Jos haluat käytännöllisemmän auton, Ford Fiesta Ecoboost -viistoperä on paras valinta. Tämä auto on tilavampi kuin Ford Fiesta Ecoboost sedan. Siinä on enemmän tavaratilaa, sillä takaistuimet voidaan taittaa kokoon lisätilan lisäämiseksi. Molempiin autoihin mahtuu kuitenkin viisi henkilöä.

Polttoainetehokkuus

Jos etsit autolta tehokkuutta, Ford Fiesta on yksi tehokkaimmista pikkuautoista, joihin törmäät. Tämä johtuu siitä, että sen EPAA-luokitus on 32 mpg kaupungissa, 45 mpg maantiellä ja yhdistetty 39 mpg. Tämä tarkoittaa, että säästät enemmän rahaa polttoaineessa kuin useimmat sen kilpailijat.

  Onko Ford Mustang Ecoboost hyvä auto?

Hinta

Hinnaltaan Ford Fiesta Ecoboost on huomattavasti edullisempi ja ihanteellinen ihmisille, jotka etsivät edullista, luotettavaa ja tehokasta autoa. Ford Fiestan perusmalli maksaa noin 18 500 dollaria. Hinta nousee, jos haluat tehokkaamman moottorin, ja se voi maksaa jopa noin 23 500 dollaria.

FAQ

Onko Ford Fiesta Ecoboost ostamisen arvoinen?

Kyllä, Ford Fiesta Ecoboost on yksi markkinoiden hienoimmista pikkuautoista. Tämä laite on hauska ajaa, ketterä, reagoiva, mukava, tehokas, hienostunut ja luotettava. Mutta jos etsit isompaa, tilavampaa ja suorituskykyisempää pikkuautoa, et pidä tästä autosta.

Mitkä ovat Ford Fiesta Ecoboostin yleiset ongelmat?

Ford Fiesta Ecoboost on hämmästyttävä pikkuauto, jossa on paljon poikkeuksellisia ominaisuuksia. Mutta kuten useimmissa ajoneuvoissa, myös siinä on joitakin ongelmia, jotka on syytä huomioida ennen siihen sijoittamista. Joitakin Ford Fiesta Ecoboostin yleisiä ongelmia ovat moottorin tehon menetys, moottorin ylikuumeneminen, alhaisen polttoaineenpaineen ongelmat, ovien lukitusvika ja paljon muuta.

Kuinka nopea Ford Fiesta Ecoboost on?

Ford Fiesta Ecoboost -mallissa on neljä moottorivaihtoehtoa, mukaan lukien 1,0-, 1,5-, 1,6- ja 2,3-litraiset vaihtoehdot. Ford Fiesta 2.3 Ecoboost on tehokkain ja nopein. Sen maksiminopeus on 155 km/h, ja se kiihtyy myös 5,7 sekunnissa nopeudesta 0-100.

Sitä vastoin perusmallit, kuten Ford Fiesta 1,0-litrainen Ecoboost-malli, ovat melko hitaita, sillä sen huippunopeus on 121 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy nopeudesta 0:sta 100 kilometriin tunnissa 9,9 sekunnissa.

  Ford Fiesta ST Luotettavuus

Kuinka kauan Ford Fiesta Ecoboost kestää?

Jos autoa huolletaan ja korjataan hyvin, sen pitäisi ajaa helposti yli 100 000 kilometriä ilman vakavia ongelmia. Samoin useimmat Ford Fiesta Ecoboost -mallit kestävät helposti yli 200 000 kilometriä. Jotkut omistajat ovat kertoneet ajaneensa yli 250 000 kilometriä.

Pitääkö Ford Fiesta Ecoboost arvonsa?

Ford Fiesta Ecoboostin jälleenmyyntiarvo on yksi markkinoiden parhaista. Tämä tarkoittaa, että se pitää arvonsa paremmin kuin useimmat halvat kilpailijansa. Viiden vuoden omistusajan jälkeen Ford Fiestan arvonalennuksen ennustetaan olevan noin 46 %, mikä on hyvä.

Johtopäätös

Ford Fiesta on hyvä auto, jos haluat hauskan, taloudellisen, ketterän, luotettavan ja kevyen auton ajettavaksi. Mutta jos etsit voimaa, suorituskykyä ja ylellisyyttä, sinun on ehkä katsottava muualle, sillä Ford Fiesta Ecoboost on näillä osa-alueilla puutteellinen. Ja jos päätät investoida tähän pikkuautoon, joudut kohtaamaan vaihteisto-, kytkin-, moottori- ja polttoainepumppuongelmia.

Kaiken kaikkiaan Ford Fiesta Ecoboost on mukava ja hauska auto ajaa. Ja hyvällä hoidolla ja huollolla tämä auto voi kestää pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z