Onko Ford Focus Ecoboost hyvä auto?

Ford Focus Ecoboost

Ford Focus Ecoboost on pienikokoinen auto, jossa on poikkeuksellisia ominaisuuksia. Lisäksi se eroaa hieman Ford Focuksesta, sillä siinä on Fordin valmistama turboahdettu, suorasuihkutuksella varustettu bensiinimoottori. Lisäksi Ford Focus Ecoboost -moottoreita on erilaisia, kuten 2,3-, 1,6-, 1,5- ja 1,0-litraisia moottoreita. Mutta onko Ford Focus Ecoboost hyvä auto?

Ford Focus Ecoboost on loistava auto ihmisille, jotka etsivät hauskaa viistoperää tai sedania ajettavaksi. Se on myös mukava, luotettava, polttoainetehokas ja helppo huoltaa. Sitä vastoin se ei sovellu henkilöille, jotka etsivät suorituskykyistä, ylellistä tai nopeampaa pikkuautoa.

Ford Focus Ecoboostin historiaa

Ford Focus on Fordin valmistama pikkuauto. Ford Focus on ollut tuotannossa vuodesta 1998 tähän päivään asti, mutta Ford Focus Ecoboostin tuotanto alkoi vuonna 2009 tähän päivään asti. Huomaa, että perinteinen Ford Focus ei ole varustettu Ford EcoBoost -moottorilla, jonka tuotanto alkoi vuonna 2009.

Toisin kuin perinteinen Ford Focuksen imumoottori, Ford Focuksen EcoBoost-moottori tarjoaa paremman polttoainetehokkuuden ja vähemmän kasvihuonepäästöjä. Päinvastoin, se tuottaa saman tehon ja vääntömomentin kuin vapaasti imevä Ford Focus -moottori.

On myös tärkeää huomata, että Ford Focus EcoBoost on saatavana joko sedan- tai hatchback-vaihtoehtona. Lisäksi Ford Focus on neljännessä sukupolvessa, mikä tarkoittaa, että käytettyjä Ford Focus -malleja on valittavana useita.

Ford Focus Ecoboostin ominaisuudet

Ulkonäkö

Vaikka Ford Focus EcoBoostissa on päivitetty moottori, se on silti Ford Focus. Tämä tarkoittaa, että siinä on tyylikäs ja moderni muotoilu. Siinä on myös huipputeknisiä ominaisuuksia, jotka tekevät ajamisesta hauskaa. Sisätilat ovat tilavat, samoin matkustamo. Mutta kuten odotettua, materiaalit eivät ole korkealuokkaisia verrattuna useimpiin sen kilpailijoihin.

  Ford Ranger ongelmat

Suorituskyky

Vaikka Ford Focus EcoBoost ei ole kovin tehokas, se tarjoaa kohtuullisen suorituskyvyn. Siinä on useita moottorivaihtoehtoja valittavana, kuten 1,0-, 1,5-, 1,6-, 2,0- ja 2,3-litraiset moottorit. Odotetusti tehokkain moottori on 2,3-litrainen moottori. Se tuottaa maksimissaan 280 hv ja 310 lb-ft vääntöä.

Suosituin Ford Focus EcoBoost -moottori tai -malli on kuitenkin 1,0-litrainen moottori, joka tuottaa maksimissaan 125 hv ja 125 lb-ft vääntöä. Malliston suorituskykyisin auto on Ford Focus ST 2.3 EcoBoost -malli, jonka huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy 5,7 sekunnissa nopeudesta 0-100.

Mukavuus ja tavaratila

Valitsitpa Ford Focus EcoBoostin sedanin tai viistoperän, saat silti erinomaisen matkustamon ja tavaratilan. Viistoperä on kuitenkin käytännöllisempi, sillä se tarjoaa enemmän tavaratilaa. Sedan on neliovinen auto, kun taas viistoperä on viisiovinen. Molemmissa autoissa on viisi istuinta, joten ne ovat mukavia perheautoja.

Polttoainetehokkuus

Kaikki Ford Focus EcoBoost -mallit ovat polttoainetehokkaampia kuin perinteinen Ford Focus. 1,0-litraisen mallin EPA-luokitus on 30 mpg kaupungissa ja 40 mpg maantiellä, kun taas 2,0-litraisen mallin luokitus on 22 mpg kaupungissa ja 30 mpg maantiellä, ja lopuksi 2,3-litraisen moottorin luokitus on 19 mpg kaupungissa ja 26 mpg maantiellä.

Hinta

Ford Focus EcoBoost on mukava, mukava ja luotettava auto, mutta se on myös edullinen. Sen perushinta on noin 22 500 dollaria, mutta hinta nousee, jos valitset korkealuokkaisen lisävarustuksen, kuten Titanium-varustuksen, joka voi maksaa yli 23 500 dollaria sijainnista ja lisälaitteista riippuen.

  Ford Puma ongelmat

FAQ

Kannattaako Ford Focus Ecoboost ostaa?

Kyllä, Ford Focus Ecoboost on hyvä investointi. Tämä johtuu siitä, että se toimii erinomaisesti, sitä on hauska ajaa ja se on myös erittäin mukava. Kaiken lisäksi Ford Focus Ecoboost on erittäin käytännöllinen, sillä siinä on viisi istuinta ja runsaasti tavaratilaa. Se on myös erittäin taloudellinen ja päästää vähemmän kaasuja ympäristöön.

Mitkä ovat Ford Focus Ecoboostin yleiset ongelmat?

Jos aiot hankkia käytetyn Ford Focus Ecoboost -mallin, on tärkeää tunnistaa joitakin yleisiä ongelmia, joita tulet kohtaamaan. Joitakin näistä ovat jäähdytysjärjestelmän ongelmat, hiilikerrostumat, öljyvuodot, moottorin ylikuumeneminen, kytkimen lipsuminen, polttoainesuuttimen ongelmat, polttoainepumpun matalapaine ja paljon muuta.

Kuinka kauan Ford Focus Ecoboost kestää?

Ford Focus Ecoboost on yksi markkinoiden kestävimmistä pikkuautoista. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla tämän auton pitäisi kestää yli 150 000 kilometriä. Jotkut käyttäjät ovat kertoneet ajaneensa yli 250 000 kilometriä. Huomaa, että 1,0-litraisella moottorilla varustettu Ford Focus Ecoboost -malli kestää pidempään kuin 1,6-litrainen malli.

Kuinka nopea Ford Focus Ecoboost on?

Kuten useimmat kompaktit Ford-mallit, myös Ford Focus Ecoboost on melko hidas. Sen huippunopeus on nimittäin 121 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy nopeudesta 0:sta 100 kilometriin tunnissa 11,1 sekunnissa, mikä on melko paljon aikaa. Jos siis etsit nopeutta, harkitse nopeamman pikkuauton hankkimista.
Jos olet valmis tuhlaamaan, voit valita suorituskykyisen Ford Focus ST 2.3 EcoBoost -mallin, jonka maksiminopeus on 155 km/h ja joka kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 5,7 sekunnissa.

  Ford Taurus X Luotettavuus

Kuinka monen kilometrin jälkeen Ford Focus Ecoboostissa alkaa olla ongelmia?

Ford Focus Ecoboostissa on yksi markkinoiden luotettavimmista moottoreista. Siksi tämän auton pitäisi asianmukaisella hoidolla ja huollolla ajaa vähintään 80 000 kilometriä ennen kuin siinä alkaa esiintyä ongelmia. Jos kuitenkin omistat Ford Focus Ecoboost -mallin, jossa on 1,6-moottori, voit odottaa, että tähän autoon ilmaantuu ongelmia hieman nopeammin kuin muihin yksiköihin.

Loppupäätelmät

Yleisesti ottaen Ford Focus Ecoboost on hyvin suunniteltu, mukava ja hauska auto. Se on myös polttoainetehokas ja helppo huoltaa. Mutta kuten useimmissa Ford-malleissa, myös tässä pienikokoisessa autossa on useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tietää. Mutta jos käyttäjät pitävät autosta hyvää huolta ja noudattavat määräaikaishuoltoja, autossa ei ole paljon ongelmia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z