Onko Ford KA hyvä auto?

Ford KA

Ford KA on pieni kaupunkiauto, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia. Se on myös luotettava, tehokas ja halpa huoltaa. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, jotka omistajien pitäisi tietää. Mutta onko Ford KA hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos etsit pienikokoista kaupunkiautoa, tulet rakastamaan Ford KA:ta. Se on myös tehokas, edullinen ja halpa ylläpitää. Mutta jos etsit tilavaa, suorituskykyistä ja käytännöllistä kaupunkiautoa, kannattaa katsoa muualle.

Ford KA:n historia

Ford KA on Ford Motor Companyn vuosina 1996-2021 valmistama pikkuauto. Ford valmisti tätä mallia kaupunkiautona vuosina 1996-2016 ja vuosina 2016-2021 pienikokoisena autona. Ensimmäistä sukupolvea valmistettiin vuosina 1996-2008, toista sukupolvea vuosina 2008-2016 ja kolmatta sukupolvea vuosina 2014-2021.

Huomaa, että kahdessa ensimmäisessä sukupolvessa on kolmiovinen hatchback-kori, ja ensimmäisessä sukupolvessa oli kaksiovinen avoautoversio, jota myytiin nimellä StreetKa, ja urheilullinen hatchback-malli, SportKa. Sen sijaan kolmatta sukupolvea valmistettiin viisiovisena viistoperänä ja neliovisena sedanina.

Ford KA:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäöltään Ford KA ei ole hyvän eikä huonon näköinen. Sen pienikokoinen muotoilu tekee siitä kuitenkin ihanteellisen auton kaupunkiajoon. Merkittäviä ominaisuuksia, joita tässä mallissa on, ovat muun muassa kaukolukitus, lämmitettävät peilit, korinväriset puskurit, kevytmetallivanteet, korkeussäädettävä kuljettajan istuin, etusumuvalot ja taitettavat takaistuimet.

Ford KA:n akseliväli on 98,1 tuumaa, pituus 153,0-154,7 tuumaa, leveys 66,7 tuumaa ja korkeus 60,0 tuumaa.

  Ford KA Plus -mallin yleiset ongelmat

Suorituskyky

Ford KA:ssa on useita moottorivaihtoehtoja, joiden avulla kiinnostuneet ostajat voivat valita tarpeisiinsa parhaiten sopivan version. Siitä huolimatta on tärkeää tietää, että ensimmäisen sukupolven mallissa on vain bensiiniversio, kun taas toisen ja kolmannen sukupolven malleissa on sekä bensiini- että dieselvaihtoehdot.

Suosituin ja luotettavin Ford KA:n moottori on 1,2-litrainen moottori. Tämä moottori tuottaa jopa 68 hevosvoimaa ja 75 hevosvoiman vääntömomentin. Sen huippunopeus on myös poikkeukselliset 99 mailia tunnissa. Tämä auto kiihtyy myös nopeudesta 0-100 km/h vain 12 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Mukavuuden osalta Ford KA ei ole yksi parhaista vaihtoehdoista. Tämä johtuu siitä, että sen matkustamo on niin tiivis, että pitempien ihmisten on vaikea nauttia kyydistä. Lisäksi tavaratila on liian pieni ja soveltuu vain muutaman tavaran kuljettamiseen. Näin ollen tämä ei ole hyvä auto pitkille matkoille.

Turvallisuus

Vaikka Ford KA:ssa ei olekaan paljon turvavarusteita, se on silti turvallinen auto. Ford KA:n tärkeimpiä turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa nopeusavustin, kaista-avustin, aktiivinen konepelti, AEB jalankulkija, AEB kaupunki ja AEB taajama. Muita merkittäviä Ford KA:n turvallisuusominaisuuksia ovat elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, lastenistuinten Isofix-kiinnityspisteet ja kolmipistevyöt.

Polttoainetehokkuus

Ford KA on tehokas ja ympäristöystävällinen auto. Molemmat moottorit tuottavat alle 120 g/km C02-päästöjä, joten niiden verotus on edullista. Ford KA:n päästöt ovat parhaimmillaan dieselmoottorilla, ja se tuottaa jopa 67 mpg. Toisaalta 1,2-litrainen bensiinimoottori ei ole kaukana tästä, sillä sen taloudellisuusluku on noin 55 mpg.

  Yleiset Ford 3.5 V6 -moottorin ongelmat

Hinta

Ford KA ei ole vain pienikokoinen ja poikkeuksellinen kaupunkiauto, vaan se on myös edullinen. Hinta kuitenkin vaihtelee alueittain. Esimerkiksi Ford KA+:n lähtöhinta on Yhdistyneessä kuningaskunnassa noin 10955,60 dollaria ja Saksassa 10561 dollaria. Sitä paitsi käytetyt mallit ovat vielä halvempia.

FAQ

Kannattaako Ford KA ostaa?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos etsit ensimmäistä autoa tai pientä kaupunkiautoa, tämä on ihanteellinen auto sinulle. Tämä auto on pienikokoinen, polttoainetehokas ja luotettava. Lisäksi sitä on helppo liikutella liikenteessä ja pysäköidä julkisiin pysäköintialueisiin. Sitä vastoin se ei sovellu niille, jotka etsivät autoa pitkän matkan matkustamiseen.

Onko Ford KA luotettava auto?

Kyllä, Ford KA on luotettava auto. Se ei kuitenkaan ole luokkansa luotettavin auto. Useimmat luotettavuusluokituslaitokset ovat antaneet sille keskimääräistä paremmat luotettavuusarvosanat. Siitä huolimatta tämä auto on jäänyt jälkeen turvallisuusluokassa. Tämä johtuu siitä, että se sai Euro NCAP:lta neljän tähden turvallisuusluokituksen, joka on melko alhainen verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa.

Mitkä ovat Ford KA:n yleiset ongelmat?

Ford KA voi olla ihanan kompakti kaupunkiauto, mutta siinä on myös useita ongelmia. Joitakin Ford KA:n yleisimpiä ongelmia ovat moottoriongelmat, tyhjäkäynnin säätöventtiiliongelmat, moottorin syttymishäiriöt, öljyn merkkivalon syttyminen, moottorin kolina, ohjausongelmat, jousitusongelmat ja jarruongelmat.

Kuinka nopea Ford KA on?

Ford KA:ssa on useita moottorivaihtoehtoja, joiden teho vaihtelee. Tehokkain Ford KA:n moottori on 1499cc Duratec Ti-VCT I4 -bensiini- tai etanolimoottori. Tämä moottori tuottaa jopa 105 PS ja 105 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös jopa 99 mph, ja se kiihtyy 0-100 mph vain 12,0 sekunnissa.

  Ford Focus Electric Luotettavuus

Mitkä autot muistuttavat Ford KA:ta?

Ford KA on pienikokoinen kaupunkiauto, joka kilpailee monien markkinoilla olevien pienten kaupunkiautojen kanssa. Sen tärkeimmät kilpailijat ovat kuitenkin Suzuki Celerio ja Vauxhall Viva. Muita kilpailijoita ovat Skoda Citigo, Peugeot 2008, Volkswagen T-Cross ja Ford Fiesta.

Johtopäätös

Ford KA on pienikokoinen kaupunkiauto, jossa on poikkeukselliset ominaisuudet. Se on sulava ajaa ja halpa ylläpitää. Se on myös polttoainetehokas, kestävä ja luotettava. Mutta jos etsit suorituskykyistä, nopeampaa ja käytännöllistä kaupunkiautoa, sinun on ehkä katsottava muualle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z