Onko Ford Kuga plug-in hybrid hyvä auto?

Ford Kuga plug-in hybrid

Ford Kuga plug-in-hybridi on tyylikäs, tyylikäs, mukava ja suorituskykyinen plug-in-hybridikompakti crossover-maasturi. Se auttaa käyttäjiä myös pienentämään polttoainelaskujaan ja vähentämään ympäristön saastumista, sillä se toimii sekä kaasulla että sähköllä. Näin ollen, onko Ford Kuga plug-in-hybridi hyvä auto?

Kyllä, Ford Kuga plug-in hybrid on erinomainen auto. Siinä on mukavat sisätilat ja se on erittäin edistyksellinen. Jotkut ihmiset eivät ehkä kuitenkaan pidä siitä, koska se on melko kompakti ja tavaratila on pieni. Kaiken lisäksi se on hidas eikä kovin luotettava. Kaiken kaikkiaan se on erinomainen auto ja hyvä päivittäinen kuljettaja.

Ford Kuga plug-in hybridin historiaa

Ford Kuga plug-in hybrid on Fordin valmistama kompakti crossover-maasturi. Ford Kuga on ollut tuotannossa vuodesta 2008 tähän päivään asti. Ford Kuga plug-in-hybridi esiteltiin kuitenkin kolmannessa sukupolvessa, joka on vuodesta 2019 tähän päivään.

Hybridimallistossa on kolme vaihtoehtoa, jotka ovat Kuga plug-in-hybridi, Kuga EcoBlue hybrid ja Kuga hybrid. Huomaa, että Ford Kuga plug-in-hybridiä myydään Ford escape -nimellä ja se on saatavilla vain Euroopan ja Yhdysvaltojen markkinoille, mutta ei Kiinan markkinoille.

Ford Kuga plug-in hybridin ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäöltään Ford Kuga plug-in-hybridi on kauniisti muotoiltu ja modernin näköinen auto. Myös sisätilat näyttävät mukavilta, mutta ne eivät ole useimpien kilpailijoidensa tasolla. Vaikka sisätiloista puuttuukin näyttävyyttä, Ford korvasi sisätilojen puutteet varmistamalla, että ne ovat erittäin kehittyneet ja intuitiiviset.

Ford Kuga PHEV -crossover SUV:n akseliväli on 105,9 tuumaa, pituus 178,4-178,8 tuumaa, leveys 72,4-73,1 tuumaa ja korkeus 66,7-67,0 tuumaa.

  Ford Kuga plug-in hybridin yleiset ongelmat

Suorituskyky

Kuga plug-in hybrid tarjoaa polttomoottorin perinteisen toimintasäteen sekä sähköisen voimansiirron tehokkuuden ja hienostuneisuuden. Tämä johtaa parempaan suorituskykyyn ja toimintasäteeseen. Kiitos 2,5-litraisen Duratec-sarjan nelivetomoottorin ja 14,4 kWh:n litiumioniakun, jotka tuottavat yhdessä yli 222 hv ja 155 lb-ft vääntöä.

Huomaa, että hevosvoimat ja vääntömomentti vaihtelevat Ford Kuga Plug-in hybrid -version mukaan. Lisäksi auton huippunopeus on 124 mph ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 9,2 sekunnissa. Hidas nopeus johtuu hitaasta vaihteistosta.

Mukavuus ja tavaratila

Ford Kuga plug-in hybrid ei ole kovin mukava auto, sillä se on kompakti crossover-maasturi. Siitä huolimatta se on mukava ja siihen mahtuu jopa viisi henkilöä. Ainoa ongelma on, että se ei ole tarpeeksi tilava pitkille ihmisille ja sen tavaratila on rajallinen. Jos siis haluat kuljettaa paljon matkatavaroita, tämä auto ei ole ihanteellinen sinulle.

Tässä autossa on kuitenkin paljon mukavia ominaisuuksia, jotka tekevät autosta hauskan ajaa. Joihinkin niistä kuuluvat intuitiiviset mukavuus- ja kuljettajan apuominaisuudet, kuten langattomat latausalustatekniikat, upotettu FordPass Connect -modeemi ja Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä.

Joitakin kuljettajaa avustavista ominaisuuksista ovat kaistan keskittämistekniikat, Stop & Go ja nopeusmerkkien tunnistus.

Polttoainetehokkuus

Koska Ford Kuga PHEV toimii sekä kaasulla että sähköllä, se on erittäin polttoainetehokas. Sen EPA-luokitus on 105 mpg yhdistettynä. Tämä on erinomaista, sillä tämä auto on käytännöllinen, tilava ja suorituskykyinen. Kompaktin rakenteensa ansiosta tämä on täydellinen auto päivittäiseen ajoon.

  Käyttääkö Jaguar Fordin moottoreita?

Hinta

Ford Kuga plug-in hybrid ei ole halpa eikä kallis kompakti katumaasturi. Sen lähtöhinta on noin 33 900 dollaria. Huomaa, että hinnat vaihtelevat mallivuoden ja version mukaan. Ford Kuga plug-in hybrid ST-Line on kalliimpi kuin perusversio.

FAQ

Kuinka kauan Ford Kuga plug-in hybrid kestää?

Ford Kuga plug-in -hybridi on rakennettu kestämään. Akku on rakennettu niin, että se pysyy kestävänä ja suorituskykyisenä koko auton elinkaaren ajan. Siitä huolimatta Ford tarjoaa korkeajänniteakun takuun, joka kestää 8 vuotta tai 100 000 kilometriä sen mukaan, kumpi tulee ensin.

Miten Ford Kuga plug-in hybrid toimii?

Tässä katumaasturissa on sähkömoottori ja kaasumoottori. Se toimii vaihtamalla sähkömoottorin ja kaasumoottorin välillä auton voimanlähteenä. Joskus se toimii näiden kahden yhdistelmällä. Tämän lisäksi regeneratiivinen jarrutus lataa akkua, eikä se vaadi pistokkeen kytkemistä. Siitä huolimatta kytkeminen latautuu nopeammin.

Mitkä ovat Ford Kuga plug-in hybridin yleisiä ongelmia?

Ford Kuga PHEV on erittäin tehokas, hauska ja luotettava auto. Siinä on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka omistajien tulisi tietää. Joitakin näistä ongelmista ovat palavan kytkimen ongelmat, akkuongelmat, moottorin ylikuumeneminen, ovitiivistevika, vaihteisto-ongelmat, EGR-venttiiliongelmat ja paljon muuta.

Menettääkö Ford Kuga plug-in-hybridi nopeasti arvonsa?

Kyllä, Ford Kuga on yksi niistä hybridiautoista, jotka säilyttävät arvonsa hyvin pitkällä aikavälillä. Ford Kuga plug-in -hybridi on kuitenkin ollut markkinoilla alle 10 vuotta, joten on melko haastavaa tietää, kuinka hyvin se pitää arvonsa. Tähän asti kuitenkin hyvin.

  Ford Maverick Luotettavuus

Mitä eroa on hybridi- ja pistokehybridiautolla?

Suurin ero tavallisen hybridiauton ja pistokehybridiauton välillä on se, että tavallinen hybridiauto on riippuvainen kaasumoottoreistaan, jotta sen akut pysyvät ladattuina auton kulkiessa. Lisäksi ne hyödyntävät kaasu- ja sähkömoottoreita vastakkain polttoainetehokkuuden maksimoimiseksi.

Plug-in-hybridiautoissa sen sijaan käytetään suurempia akkuja, jotka ladataan yleensä 120 tai 240 voltin pistorasiasta. Huomaa, että voit käyttää tavallista laturia tai pikalaturia plug-in-hybridikokoisen Kuga-maasturin lataamiseen.

Yhteenveto

Ford Kuga plug-in-hybridikompakti crossover-maasturi on hauska auto ajaa, polttoainetehokas ja käytännöllinen. Sen tavaratila on kuitenkin rajallinen, ja siinä on myös useita ongelmia, jotka käyttäjien on hyvä tietää. Tärkein ongelma, joka tätä autoa vaivaa, on akun ylikuumeneminen. Lukuun ottamatta pientä tavaratilaa ja akun ylikuumenemista tämä on mukava auto.

Ford Kuga plug-in-hybridi on halvempi ylläpitää, ja sen toimintasäde on erinomainen. Se myös tuottaa vähemmän C02-päästöjä ja säästää rahaa polttoaineessa. Kaiken kaikkiaan se on edelleen erinomainen auto, ja asianmukainen huolto varmistaa, että se kestää pidempään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z