Onko Ford Puma hyvä auto?

Ford Puma

Ford Puma on yksi markkinoiden pienimmistä ja hienoimmista Ford-maastureista. Tämä pienikokoinen katumaasturi tarjoaa erinomaisen käsiteltävyyden, huipputeknisiä ominaisuuksia, mukavat sisätilat ja runsaasti tavaratilaa. Mutta onko Ford Puma hyvä auto?

Kaiken kaikkiaan uusi Ford Puma on erinomainen auto. Se sopii erinomaisesti ihmisille, jotka etsivät pientä, tehokasta ja käytännöllistä pienikokoista SUV:tä. Toisaalta se ei ole ihanteellinen ihmisille, jotka etsivät tilavaa, nopeampaa ja halvempaa pienikokoista SUV:tä. Tämä johtuu siitä, että sen sisätilat ovat ahtaat ja sen lähtöhinta on kohtuullisen korkea.

Ford Puman historia

Ensimmäinen Ford Puma oli pieni kolmiovinen coupe, jota valmistettiin vuosina 1997-2002. Sen akseliväli oli 96,3 tuumaa, pituus 156,9 tuumaa, leveys 72,3 tuumaa ja korkeus 51,8 tuumaa. Tämän auton valmistus lopetettiin kuitenkin vuonna 2002.

Uusin Ford Puma on viisiovinen pienikokoinen katumaasturi, jonka tuotanto alkoi vuonna 2019 tähän päivään mennessä. Toisin kuin kolmiovinen Ford Puma coupe, tämä katumaasturi on hieman suurempi, sillä sen akseliväli on 101,9 tuumaa, pituus 164,8 tuumaa, leveys 71,1 tuumaa ja korkeus 61 tuumaa.

Ford Puma suunnitteli mallinsa uudelleen kolmiovisesta coupesta pieneksi crossover-maasturiksi, koska coupet eivät ole enää yhtä suosittuja kuin aiemmin.

Ford Puman ominaisuudet

Ulkonäkö

Jos etsit kauneutta, Ford Puma -crossovermaasturi on mukava vaihtoehto. Tämä auto on kauniisti muotoiltu sekä sisältä että ulkoa. Ulkonäön lisäksi siinä on myös joitakin poikkeuksellisia ominaisuuksia, joihin kuuluvat 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, automaattinen kaukovalo, näppärät LED-lamput, sadetunnistimella toimivat pyyhkijät, satelliittinavigointi ja LED-ympäristön sisävalaistus.

  Ford Focus Ecoboost yleiset ongelmat

Suorituskyky

Ford Puma on varustettu 1,0-litraisella turboahdetulla kolmisylinterisellä moottorilla, joka tuottaa enintään 125 hv tai 155 hv, riippuen valitsemastasi varustetasosta. Lisäksi se kiihtyy 0-100 vain 8,7 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 119 km/h.

Lisäksi sen huipputehot ovat 6 000 kierrosta minuutissa (teho) ja 1 500-4 500 kierrosta minuutissa (vääntömomentti). Seitsemänvaihteisen vaihteiston ja turboahdetun moottorin yhdistelmän ansiosta tämä on täydellinen auto päivittäiseen ajoon tai kaupunkiajoon.

Mukavuus ja tavaratila

Ford Puma voi olla kompakti, mutta se on erittäin toimiva auto. Tämä johtuu siitä, että siinä on käytännölliset tilat ja reilusti tavaratilaa. Tämän auton sisätilat on järjestetty siististi ja niissä on huipputeknisiä ominaisuuksia. Joitakin matkustajille mukavuutta tarjoavia sisätilojen ominaisuuksia ovat muun muassa muhkea nahkainen ohjauspyörä, kangasverhoilulla varustetut istuimet ja useat pehmeän tuntuiset pinnoitteet.

Tavaratilaa autossa on yhteensä 410 litraa, mikä riittää hyvin kokoonsa nähden. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat helposti kuljettaa mukanaan muutamia matkalla tarvittavia tavaroita. On kuitenkin myös tärkeää huomata, että tämä auto ei ole kovin mukava pidemmille ihmisille, sillä se on hieman ahdas.

Polttoainetehokkuus

Koska Ford Puma on pieni katumaasturi, sen voi odottaa kuluttavan vähemmän polttoainetta kuin useimmat kilpailijansa. Sitä paitsi siinä on pienikapasiteettinen turboahdettu moottori, joka kuluttaa vähemmän polttoainetta. Esimerkiksi vuoden 2021 Ford Puma kuluttaa arviolta 5,3 litraa polttoainetta, kun se kulkee jopa 62 mailia.

  Ford Mustang Shelby GT350 Luotettavuus

Hinta

Ford Puma voi olla pieni ja hieno crossover-maasturi, mutta sen lähtöhinta on hieman korkeampi kuin useimpien kilpailijoidensa. Tämän vuoksi se saattaa joidenkin mielestä olla epämiellyttävä, mutta kun otetaan huomioon huippuluokan sisätilat, erinomainen suorituskyky ja huipputekniset ominaisuudet, joilla se on varustettu, Ford Puma on jokaisen pennin arvoinen.

Ford Puman lähtöhinta on noin 21 000 dollaria. Jos kuitenkin valitset korkeamman version, saatat joutua maksamaan noin 25 000 dollaria.

FAQ

Kuinka kauan Ford Puma kestää?

Ford Puma on yksi markkinoiden kestävimmistä pienikokoisista katumaastureista. Oikein huollettuna Ford Puma voi kestää yli 200 000 kilometriä. Keskimäärin useimmat Ford Puma kestävät 150 000-250 000 kilometriä. Jos siis haluat, että Ford Puma kestää pidempään, huolehdi siitä, että pidät autosta hyvää huolta.

Onko vuoden 2019 Ford Pumassa ongelmia?

Kyllä, myös vuoden 2019 Ford Pumassa on ongelmia. Sen ongelmat eivät kuitenkaan ole niin moninaisia kuin ensimmäisen sukupolven Ford Pumassa. Joitakin yleisimpiä ongelmia, joita vuoden 2019 Ford Puman käyttäjien pitäisi olla valmiita kohtaamaan, ovat ongelmat telematiikan ohjausyksikön ohjelmistossa ja huonot sähköliitännät.

Mitkä ovat Ford Puman yleisiä ongelmia?

Jos olet hankkimassa käytettyä Ford Puma -mallia, on tärkeää tietää, mikä vuosimalli kannattaa valita ja mitä välttää. Ford Puma voi olla erinomainen crossover-maasturi, mutta siihen liittyy monia ongelmia. Joitakin yleisimpiä ongelmia ovat moottorin syttymishäiriöt, jarrutusongelmat, karhea moottori, jarrunestevuoto, viallinen lämmitin ja paljon muuta.

  Ford C Max Luotettavuus

Kuinka nopea Ford Puma on?

Ford Puma ei ehkä ole yhtä nopea kuin urheiluauto, mutta se on silti melko nopea. Tämä pienikokoinen katumaasturi kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 8,7 sekunnissa. Sen lisäksi tämän auton huippunopeus on 119 mph. Huomaa, että alemmat versiot ovat melko hitaampia kuin ylimmät versiot.

Jos siis haluat nopeamman Ford Puman, kannattaa harkita ylempää versiota, joka on Ford Puma ST -versio.

Pitääkö Ford Puma arvonsa?

Kyllä, Ford Puma pitää arvonsa hyvin. On arvioitu, että tämä pienikokoinen katumaasturi säilyttää noin 60 % alkuperäisestä arvostaan kolmen vuoden kuluttua, mikä on erinomainen arvo kilpailijoihinsa verrattuna. Lisäksi vanhasta Ford Pumasta on hiljalleen tulossa klassikko, sillä mallia valmistettiin vain kourallinen.

Jos siis aiot myydä Ford Puman muutaman vuoden omistuksen jälkeen, voit olla huoletta varma, että saat hyvän jälleenmyyntiarvon. Auton on kuitenkin oltava hyvässä kunnossa ja huollettu.

Yhteenveto

Yleisesti ottaen Ford Puma on loistava pienikokoinen katumaasturi, jossa on mukavat sisätilat, erinomainen käsiteltävyys, tilava tavaratila ja paljon teknisiä ominaisuuksia. Se on kuitenkin myös hieman kallis ja siinä on muutamia ongelmia. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla tämä on kuitenkin hauska auto, jota on mukava ajaa kaupungilla tai jopa moottoritiellä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z