Onko Ford Ranger hyvä auto?

Ford Ranger

Ford Ranger on yksi markkinoiden monipuolisimmista keskikokoisista kuorma-autoista. Se toimii myös poikkeuksellisen hyvin, ja siinä on tehokas ja tehokas moottori. Ford Ranger on myös kauniisti muotoiltu, ja sen veto- ja vetokyky on erinomainen. Mutta onko Ford Ranger hyvä auto?

Se riippuu siitä, miten sitä katsoo. Jos haluat monipuolisen keskikokoisen kuorma-auton, jossa on erinomainen suorituskyky ja vetokyky, Ford Ranger on sinulle sopiva kuorma-auto. Mutta jos haluat isomman kuorma-auton, jossa on viihtyisät ja ylelliset sisätilat, kannattaa katsoa muualle.

Kuten useimmissa autoissa, myös Ford Rangerissa on joitakin yleisiä ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tietää ennen rahojensa sijoittamista. Esimerkiksi useimmat Ford Rangerin kuljettajat valittavat moottorin syttymishäiriöistä ja vaihteisto-ongelmista. Hyvän hoidon ja huollon avulla useimmat Ford Rangerin ongelmat voidaan kuitenkin välttää.

Ford Rangerin historia

Ford Ranger on Fordin valmistama keskikokoinen kuorma-auto. Ensimmäisen sukupolven Fordia valmistettiin vuosina 1983-1988. Myöhemmin se sai faceliftin mallivuosille 1989-1992. Toisen sukupolven Fordia valmistettiin vuosina 1993-1997 ja kolmannen sukupolven Ford Rangeria vuosina 1998-2000. Lisäksi Ford Rangerin mallivuosien 2001 ja 2012 välillä tehtiin useita kasvojenkohotuksia.

Yllättäen Ford Ranger oli hullu Amerikassa vuosina 1982-1998. Vuosina 1998-2011 tätä kuorma-autoa valmistettiin Etelä-Amerikan maissa. Ford Ranger tuotiin uudelleen Pohjois-Amerikan markkinoille vasta vuonna 2019. Nykyinen Ford Ranger perustuu T6-alustaan, ja se menestyy erittäin hyvin.

Ford Rangerin ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäöltään Ford Ranger on kauniisti muotoiltu ja erittäin houkutteleva. Tämä keskikokoinen kuorma-auto näyttää paremmalta kuin useimmat kilpailijat. Sisätilat ovat kuitenkin kohtuullisen puutteelliset, sillä ne on valmistettu huonolaatuisista materiaaleista kilpailijoihin verrattuna. Korkeammissa varusteluissa sisätilat ovat kuitenkin paremmat, mutta ne eivät ole niin ylivoimaiset.

  Ford Focus RS luotettavuus

Suorituskyky

Ford Rangerissa on kolme varustevaihtoehtoa, mukaan lukien XL, XLT ja Lariat. Kaikissa näissä varusteluissa on 2,3-litrainen turboahdettu nelivetoinen bensiinimoottori, jossa on 10-vaihteinen automaattivaihteisto. Lisäksi käyttäjän on valittava takaveto tai neliveto.

Koska kaikissa lisävarusteissa on sama moottori, ne tuottavat yhteensä 270 hv ja 310 lb-ft vääntöä. Kyseessä on siis erittäin tehokas auto.

Mukavuus ja tavaratila

Ford Rangerissa on kunnon tavaratila. Siinä on enemmän kuormatilaa kuin useimmissa keskikokoisissa kuorma-autoissa. Se tarjoaa yhteensä 51,8 kuutiometriä tilaa, mikä on fantastinen kokoisekseen. Se sopii hyvin myös ulkoiluun, sillä siinä on erinomainen 7 500 kilon vetokyky.

Vaikka tässä kuorma-autossa on hyvät tilat matkustamossa, sisätilojen viimeistely ja laatu ovat melko puutteellisia. Kaiken lisäksi istuinten määrä vaihtelee valitsemasi kuorma-auton tyypin mukaan. Jos valitset SuperCab-varustuksen, saat neljä istuinta, kun taas SuperCrew-varustuksessa on viisi istuinta.

Polttoainetehokkuus

Sen lisäksi, että Ford Ranger on monipuolinen, kestävä ja tehokas auto, se on myös polttoainetehokas. Tämä johtuu siitä, että sen EPA-luokitus on 21 mpg kaupungissa, 26 mpg maantiellä ja yhdistetty 23 mpg. Et siis kuluta paljon polttoaineeseen, mutta saat tehokkaan ja suorituskykyisen auton.

Hinta

Huolimatta monista erinomaisista ominaisuuksista ja huomattavan hyvistä suorituskyvyistä Ford Ranger on kilpailijoihinsa verrattuna erittäin edullinen. Chevrolet Coloradon perusmallin hinta on noin 27 500 dollaria ja GMC Canyonin perusmallin hinta on noin 28 000 dollaria, kun taas Ford Rangerin perusmallin hinta on noin 27 000 dollaria.

  Ford Focus ST luotettavuus

FAQ

Kuinka kauan Ford Ranger kestää?

Ford Ranger on hyvin rakennettu ja luotettava. Jos sitä huolletaan hyvin, Ford Ranger voi kestää yli 250 000 kilometriä. Jos sitä ei kuitenkaan huolleta kunnolla, käyttäjillä voi alkaa esiintyä ongelmia jo 80 000 mailin kohdalla. Keskimäärin useimmat Ford Ranger -mallit kestävät 200 000-250 000 kilometriä.

Mitkä ovat Ford Rangerin yleiset ongelmat?

Ford Ranger on erinomainen keskikokoinen kuorma-auto, jossa on poikkeuksellisia ominaisuuksia. Kuten useimmissa autoissa, myös Ford Rangerissa on kuitenkin useita ongelmia, joita ovat muun muassa vaihteisto-ongelmat, moottorin korkea tyhjäkäynti, moottorin syttymishäiriöt, auton pysähtyminen tyhjäkäynnillä ja ohjausongelmat.

Kuinka nopea Ford Ranger on?

Useimmat kuorma-autot eivät ole yhtä nopeita kuin sedanit tai maasturit, mutta Ford Ranger suoriutuu silti erinomaisesti. Sen huippunopeus on 112 mph, ja se kiihtyy 0-100:een 6,8 sekunnissa, mikä on erinomaista. Jos tätä verrataan kilpailijoihin, huomaat, että Ford Ranger on varsin nopea.

Kaikki Ford Ranger -mallit eivät ole kovin nopeita, sillä edellä mainittu huippunopeus kuuluu Ford Ranger Lariat 4WD SuperCrew 5′ Box -mallille. Perusmalli kiihtyy 0-100:een 9,8 sekunnissa, mikä on huomattavan vähän.

Mikä on luotettavin Ford Rangerin vuosimalli?

Jos haluat pienentää autosi käyttökustannuksia, on tärkeää valita luotettava auto. Ford Ranger on ollut olemassa jo vuosikymmeniä, mutta kaikki mallit eivät ole samanlaisia. Jotkut ovat hyviä, kun taas toisissa on monia ongelmia. Luotettavin Ford Ranger -mallivuosi on 2020-malli. Tämä auto rekisteröi vähemmän ongelmia kuin muut mallivuodet.

  Sopivatko Mercedesin vanteet Fordiin

Merkittäviä mainintoja ovat vuosimallit 1986, 2011 ja 2018.

Pitääkö Ford Ranger arvonsa?

Kyllä, Ford Ranger on yksi niistä autoista, jotka pitävät arvonsa erittäin hyvin. On arvioitu, että Ford Rangerin arvo laskee 39 % 5 vuoden kuluttua. Tämä tarkoittaa, että sen jälleenmyyntiarvo laskee noin 20 400 dollariin 5 vuodessa, mikä on yksi markkinoiden parhaista.

Kun verrataan Ford Rangeria joihinkin sen kilpailijoihin, kuten Chevrolet Coloradoon, huomaat, että se pitää arvonsa hyvin, sillä Coloradon arvo laskee 40 prosenttia, mikä on melko paljon vähemmän. Kun taas GMC Canyonin arvo laskee 40 % 5 vuoden käytön jälkeen.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Ford Ranger on loistava keskikokoinen kuorma-auto, jossa on paljon erinomaisia ominaisuuksia. Tämä auto on kauniisti rakennettu ja tehokas, ja siinä on erinomainen vetokyky. Lisäksi se on helppokäyttöinen, luotettava ja turvallinen ajaa.

Mutta kuten useimmissa kuorma-autoissa, myös siinä on useita ongelmia, jotka ostajien tulisi tietää. Oikealla hoidolla ja huollolla Ford Ranger voi kuitenkin kestää hyvin pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z