Onko GLA naisten auto?

Autot ovat hankittu maku, sillä jotkut pitävät urheiluautoista, jotkut sedaneista ja katumaastureista, kun taas jotkut ovat enemmän kuin tyytyväisiä pieneen viistoperään. Kaikki riippuu asuinpaikastasi, siitä, onko sinulla perhe, vietätkö paljon aikaa ratin takana ja tietenkin pankkitilistäsi.

Mercedes Benz GLA on yksi markkinoiden halutuimmista pienikokoisista katumaastureista, ja se on melko suosittu sekä miesten että naisten keskuudessa. On epäoikeudenmukaista sanoa, että GLA on naisen auto, koska sitä ei ole suunniteltu miehiä tai naisia ajatellen.

Aikaisemmin on ollut joitakin autoja, jotka on suunniteltu erityisesti naisille, ja on turvallista sanoa, että ne kaikki ovat epäonnistuneet. Nykyaikaiset valmistajat haluavat, että heidän tuotteensa vetoavat mahdollisimman laajaan yleisöön, ja siksi tiettyä autoa ei oikeastaan koskaan aja vain naiset tai vain miehet.

GLA on melko pieni katumaasturi, ja Mercedes itse käyttää naisellista muotokieltä uudemmissa autoissaan. Siksi jotkut pitävät GLA:ta naisten autona. Kuitenkin sekä miehet että naiset nauttivat yhtä lailla GLA:n kaltaisista autoista.

Naiset vastaan miehet: Auton ostotottumukset

Monien verkossa saatavilla olevien tietojen mukaan miehet lähestyvät autonostoa ymmärtäväisemmin, mikä tarkoittaa, että miehet tietävät tarkalleen, millaisen auton he haluavat, ennen kuin he ostavat sen. Tämä ei tarkoita, etteivätkö naiset tietäisi, mutta erot ovat tarpeeksi merkittäviä, jotta ne kannattaa mainita.

Miehet ovat autoja ostaessaan tunteellisempia, mikä tarkoittaa, että he ovat alttiimpia ostamaan imagotietoisia autoja, kun taas naiset pelaavat varman päälle ja valitsevat paljon enemmän hyötyautoja. Naisilla on 1,4 miljoonaa ajokorttia enemmän kuin miehillä, ja useimmat autonostopäätökset ovatkin naisten tekemiä.

  Missä Mercedes on Hyperscreen?

Miehet maksavat myös enemmän vakuutusmaksuja, koska he ajavat yleensä kalliimmilla autoilla, joutuvat useammin onnettomuuksiin ja ajavat todennäköisemmin alkoholin vaikutuksen alaisena. On melko selvää, että miehet ja naiset eroavat toisistaan auton ostamisessa.

Toinen mainitsemisen arvoinen tekijä on se, että miehet saavat yleensä alhaisemman lähtöhinnan autokaupassa. Naiset kiinnittävät myös enemmän huomiota ajoneuvon luotettavuuteen ja turvallisuuteen, kun taas miehet ovat helpommin horjuvat mielikuvasta riippuen.

Naiset vs. miehet: Automerkkien mieltymykset

Kuten aiemmin mainittiin, miehet ovat autoja ostaessaan imagotietoisempia, ja se käy melko selvästi ilmi heti, kun tarkastellaan suosituimpia merkkejä sukupuolen mukaan. Miesvaltaisin automerkki on Ferrari, jonka ostajista 93,6 prosenttia on miehiä, kun taas Maseratin ja Porschen ostajista yli 80 prosenttia on miehiä.

Naisten suosituin automerkki on Mini, jonka ostajista yli 48 prosenttia on naisia. Kia on toisena 46,8 prosentin osuudella ja Honda kolmantena 46 prosentin osuudella. Konkreettisista malleista voidaan todeta, että naisten suosituin auto Yhdysvalloissa on VW Tiguan, koska yli 60 prosenttia ostajista on naisia.

Lähes 80 prosenttia kaikista VW Golf Cabriolet -malleista on naisten ostamia, kun taas Honda Civic, Nissan Altima ja Jeep Grand Cherokee ovat naisten suosiossa. Naiset suosivat autoja, jotka ovat kestäviä, turvallisia, luotettavia ja tarjoavat hyvää vastinetta rahalle.

  Mercedes R350 Luotettavuus - onko se luotettava vanha auto?

Miehet taas pitävät mieluummin autoista, jotka ovat hyvännäköisiä, järeitä ja teknologiapainotteisia. GLA:n kaltaiset autot ovat suosittuja kautta linjan, mutta miehet ostavat todennäköisemmin GLA:n.

Mercedes Benz GLA – loistava auto kaikille.

Edellisen sukupolven Mercedes GLA oli hieman ristiriitainen, koska se ei ollut kovinkaan ylellinen eikä laadukkaasti valmistettu. Viimeisimmän sukupolven GLA on kuitenkin aivan eri juttu, sillä se onnistuu tarjoamaan muutamia tärkeitä luokkansa johtavia ominaisuuksia, kuten luokkansa parhaat sisätilat ja mukavimman kyydin.

Käytännöllisyys ei ole GLA:n vahvuus, joten Audi Q3 tarjoaa sekä enemmän istumapaikkoja että paljon enemmän tavaratilaa. GLA onnistuu kuitenkin edelleen myymään paremmin kuin Q3. Muita kilpailijoita tästä luokasta ovat BMW X1 ja Volvo XC40.

BMW X1 on jo hieman vanhahtava, eikä se pysty enää pärjäämään luokan muita vastaan. Volvo XC40 on kiistatta paras perheauto tästä joukosta, mutta se ei myy läheskään yhtä hyvin kuin Q3 tai GLA.
Kaiken kaikkiaan GLA on haluttu subcompact/crossover SUV, jota arvostavat yhtä lailla sekä miehet että naiset.

FAQ-osio

Tykkäävätkö naiset urheiluautoista?

Urheiluautoja arvostavat enimmäkseen ihmiset, jotka niitä ostavat, kun taas kaikki muut eivät ole niistä kovinkaan ihastuneita. Tämä johtuu siitä, että urheiluautot uhraavat sekä mukavuuden että käytännöllisyyden urheilullisen ajamisen vuoksi, ja siihen useimmat ihmiset kyllästyvät jonkin ajan kuluttua.

Urheiluauto on yleensä äänekäs, epämukava, kompakti ja kallis ylläpitää. Niitä on hieno katsella ja lähteä viikonloppuajelulle, mutta päivittäisajoneuvoina ne tarjoavat aivan liikaa kompromisseja. Siksi useimmat miehet ja naiset rakastavat urheiluautoja aluksi, mutta kyllästyvät niihin jonkin ajan kuluttua. Ne eivät yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyviä palvelemaan päivittäisiä tehtäviä useimmille ihmisille siellä.

  Mikä auto on parempi kuin Mercedes-Benz?

Pitävätkö naiset maastureista?

Nykyaikana kaikki rakastavat maastureita, koska ne ovat tällä hetkellä halutuin autosegmentti. Maasturit tarjoavat korotetun ajoasennon, karun ulkonäön ja herättävät luottamusta. Vanhemmat katumaasturit oli tarkoitettu vain maastoajoon, mutta Mercedes ML:n ilmestymisestä lähtien katumaastureista on tullut ylellisyyttä.

Jos haluat ostaa auton, josta kaikki pitävät, maasturi on oikea valinta. Sen lisäksi, että maastoautot ovat monien toivomia, ne ovat myös loistavia päivittäisajoneuvoja, sillä ne pystyvät toimimaan lähes kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

Miksi GLA:ta pidetään naisten autona?

Ihmiset ajattelevat, että GLA on naisten auto, koska GLA on kompakti, helposti lähestyttävä ja jotenkin naisille sopiva. Vastoin yleistä uskomusta naiset eivät pidä pienemmistä autoista niin paljon kuin useimmat miehet luulevat.

Totuus on, että suurin osa ihmisistä rakastaa suurempia autoja, niin miehet kuin naisetkin. GLA näyttää kyllä naiselliselta, mutta melkein jokainen Mercedes käyttää naisellista muotokieltä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z