Onko GLA45 todellinen AMG?

Edellinen GLA oli surkea, sekä tavallinen että AMG-versio. Tämä uusi on kuitenkin aivan eri juttu, sillä se ei ainoastaan pärjää Audi Q3:lle, BMW X1:lle ja Volvo XC40:lle, vaan se myös päihittää ne kaikki ylellisyydessä, haluttavuudessa ja mukavuudessa.

Tämä tarkoittaa sitä, että nyt AMG:llä on aluksi loistava auto, mikä tekee työstä paljon helpompaa. GLA on todellinen Mercedeksen arvoinen auto, ja AMG-versiot ovat sekä voimakkaita että jännittäviä. Huippumalli GLA 45 AMG on täynnä luonnetta, ja se on ihana kaupunkiin suuntautunut taskuraketti.

Sinänsä GLA 45 on todellakin aito AMG, koska se täyttää kaikki ne vaatimukset, jotka aidon AMG:n tulee täyttää. Myönnettäköön, että siinä ei ole tulisieluista V8-moottoria, mutta V8 on nyt poissa jopa tulevasta C63 AMG:stä. Kun lähtöhinta on 54 500 dollaria, odotukset ovat todellakin korkealla, mutta näyttää siltä, että GLA 45 täyttää ne.

Subcompact/crossover-maastureista on tullut viime aikoina erittäin suosittuja, mikä tarkoittaa, että GLA 45 AMG:n kaltaiset autot pystyvät houkuttelemaan uusia AMG-asiakkaita. Mercedes on tietoinen siitä, että GLA on suosittu auto, ja siksi Mercedes päätti antaa sille todellisen AMG-käsittelyn.

Mercedes GLA 45 AMG – Markkina-asemointi

Elämme eri aikakautta, joka on täynnä uusia EV-julkaisuja, jotka lupaavat ajaa 0-100 km/h alle 3 sekunnissa, vaikka ne painavat yli 2,5 tonnia. Nämä sähköautot pystyvät ohittamaan jopa huippuluokan V8-AMG-mallit suoralla radalla, mikä tarkoittaa, että GLA 45 AMG:llä ei ole mitään mahdollisuuksia tällaisia autoja vastaan.

  Onko EQA sama kuin GLA?

Se, mihin GLA 45 pystyy, on se, että ajokokemus tuntuu erikoiselta myös paikallaan ollessa. GLA 45:een saa malliston kärkeen kuuluvan AMG:n nahkaverhoillun ohjauspyörän, joka löytyy myös huippuluokan GT63 S AMG:stä. Istuimet ovat tukevat ja koko sisätila tuntuu erikoisemmalta, jännittävämmältä.

GLA 45:tä ei ole suunniteltu viettämään päiviään kilparadalla, eikä sitä ole suunniteltu drag stripille. GLA 45 on paljon jännittävämpi kuin BMW X1 M135i, eikä Volvo XC40 ole läheskään yhtä jännittävä. Audi RS Q3 voi pärjätä GLA:ta vastaan, mutta Q3 ei ole myynnissä Yhdysvalloissa.

GLA 45 AMG:llä on kuitenkin paikkansa markkinoilla, ja monet ihmiset haluavat omistaa GLA 45:n.

Mikä tekee aidosta AMG:stä todellisen AMG:n, ja onko GLA 45 todellinen AMG?

Jopa AMG:n on kohdattava todellisuus, että suuret moottorit, kovaääniset pakoputket ja janoiset moottorit ovat menneisyyttä. Aito AMG oli ennen takavetoinen, luonnollisesti imevä V8-moottori, joka pystyy pumppaamaan sinut käyntiin heti, kun käännät avaimen ja joka käytännössä korvaa aamukahvikupin.

Nykyään AMG:n on löydettävä muita keinoja, sen on sopeuduttava yhä tiukempiin päästö- ja äänimääräyksiin, jotka käytännössä tuhoavat sen, mitä todellinen AMG on/oli. Upouusi C63 AMG tarjoaa uudistetun version GLA 45 AMG:n moottorista, ja tuskin kukaan epäilisi C63:n ”AMG-ominaisuuksia”, ennen kuin nyt.

”Todellinen” AMG on poissa, he eivät aio tehdä enää koskaan yhtään uutta äänekästä, luontaissuihkukäyttöistä, takavetoista huligaania, ainakaan massoille. Sinänsä tämän päivän todellinen AMG on sellainen, joka vain saa sinut tuntemaan olosi erityiseksi ja pystyy tarjoamaan sinulle keskittyneemmän ajokokemuksen.

  Mercedes W123 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

GLA 45 on juuri sitä, erikoisempi versio tavallisesta GLA:sta. Aikana, jolloin AMG:n on keksittävä keino tehdä hiljaisista ja pienistä moottoreista erityisiä, GLA 45 AMG on toivon majakka, että tulevat AMG:t ovat edelleen jännittäviä ja hintapyynnön arvoisia, sillä GLA:n M139-moottori on varsin vaikuttava.

Mercedes GLA 45 AMG: Käsintehty AMG:n voimansiirtojärjestelmä

AMG yrittää parhaansa mukaan saada pienestä 2,0 litran 4-sylinterisestä moottorista irti niin paljon jännitystä kuin mahdollista, ja GLA 45:stä löytyvä M139-moottori on tästä hyvä esimerkki. Jossain vaiheessa tämä oli maailman tehokkain 4-sylinterinen moottori, ja tämä kertoo siitä, kuinka omistautunut AMG on saadessaan sinut tuntemaan olosi erityiseksi.

M139 ei ole vain tavallinen 2,0 litran Mercedes-moottori AMG:n valeasussa, vaan melko aito AMG-voimanlähde, joka rakastaa kierroksia 7 000 kierrosta minuutissa. Kun vaihdat GLA 45:n sport-tilaan, tunnet välittömästi, kuinka auto kyykistyy, pakoputki kovenee ja jousitus jämäköityy huomattavasti.

Korin kallistelu käytännössä katoaa, ja kahdeksanvaihteinen kaksoiskytkinautomaatti vaihtaa vaihteita hetkessä. M139-moottori on todellakin aito AMG-moottori, jos et usko sitä, kokeile itse.

FAQ-osio

Onko GLA 45 AMG sen arvoinen?

Riippuu siitä, keneltä kysyt, sillä jotkut sanovat, että 60 000 dollarin hintainen, kunnolla varusteltu 2,0-litrainen pienikokoinen entry-level-Mersu on vitsi. Kaikki riippuu siitä, mitä haluat autolta, ja jos pidät GLA-alustasta, tulet rakastamaan GLA 45 AMG:tä.

  Mitkä Mercedes-Benz-mallit ovat kovakattoisia avoautoja?

Lähtöhinta 54 500 dollaria on kuitenkin todella korkea. Vertailun vuoksi mainittakoon, että GLE 350 -keskikokoinen katumaasturi maksaa lähes saman verran. Jos pystyt arvostamaan sitä, mitä GLA 45 voi tarjota, niin kyllä, se on sen arvoinen.

Onko Audi RS Q3 parempi kuin GLA 45 AMG?

Audi RS Q3 ei ole saatavana Yhdysvalloissa, eikä se todennäköisesti ole sitä lähiaikoina, mikä tarkoittaa, että GLA 45 AMG on paras ja tehokkain tällä hetkellä myynnissä oleva pienikokoinen katumaasturi. Näiden kahden välillä sanoisin, että RS Q3 on parempi auto, koska se tarjoaa legendaarisen 5-sylinterisen moottorin.

Muutamat testit ovat kuitenkin osoittaneet, että GLA 45 on paljon dynaamisempi ja pystyy ohittamaan RS Q3:n mutkissa.

Onko GLA 45 AMG parempi kuin CLA 45 AMG?

CLA-alusta on aluksi paljon keskittyneempi kuin GLA-alusta, ja jos haluat jännittävämmän ja kyvykkäämmän auton, CLA on paljon parempi. Jos kuitenkin haluat yhdistää käytännöllisyyttä ja jännitystä, GLA on parempi valinta.

CLA tarjoaa melko paljon kompromisseja ollakseen niin dynaaminen kuin se on, kun taas GLA ei. Kaiken kaikkiaan CLA on parempi AMG, mutta GLA on parempi auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z