Onko Hyundai Accent hyvä auto?

Onko Hyundai Accent hyvä auto?

Hyundai Accent esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 Hyundain pienikokoisena sedanina, jonka piti valloittaa maailma. Nyt, viidennessä iteraatiossaan, Accentia myydään kaikkialla maailmassa joko viistoperäisenä tai sedanina. Se on auto, joka lupaa tehdä monia asioita todella edulliseen hintaan. Onko Hyundai Accent siis hyvä auto?

Hyundai Accent on todellakin todella hyvä auto, koska se tarjoaa todella hienon kokemuksen lähes kaikilla osa-alueilla hintaan, jota ei voi helposti voittaa. Se saa kunnon moottorit, jotka eivät ole liian janoisia polttoaineen suhteen, kunnon vaihteiston ja kaikki muut auton olennaiset mekaniikat niin kuin niiden pitääkin olla.

Auto näyttää siistiltä sisältä ja ulkoa mielenkiintoisten muotoiluvalintojen ja hintaan nähden suhteellisen hyvien rakennusmateriaalien ansiosta. Varustelu on todella hyvä, sillä Accentiin saa runsaasti teknologia-, turvallisuus- ja mukavuusominaisuuksia. Luotettavuus on lähes erinomainen, sillä Accentissa on suhteellisen vähän ongelmia, joista useimmat eivät ole lainkaan vakavia.

Arvot ovat kautta linjan vahvat riippumatta siitä, ostatko käytetyn vai uuden auton. Käytännöllisyys on myös todella hyvä, sillä autossa on paljon tilaa sekä matkustajille että lastillesi. Kaiken kaikkiaan Accent on todella hyvä jokapäiväinen kuljettaja, kaiken kaikkiaan hyvä auto.

Hyundai Accent – Voimanlähde

Ainoa moottori, jonka Hyundai Accentiin saa, on 1,6 litran nelisylinterinen moottori, jossa on 120 hv ja 113 l/min vääntöä. Tämä moottori on yhdistetty CVT-automaattivaihteistoon ja pysyvään etuvetoon. EPA:n arvion mukaan Hyundai Accent voi saavuttaa jopa 33MPG:n kulutuksen kaupungissa ja 41MPG:n kulutuksen maantiellä, mikä on todella hyvä luku pienelle bensiinimoottorille.

  Hyundai Tiburon Luotettavuus

8,5 sekunnin aika 0-100 km/h ei ole mitään kehuttavaa, mutta se on enemmän kuin riittävä Accentin kaltaiselle autolle. Moottori kärsii tosin keskialueen tehon puutteesta, mikä voi joskus vaikuttaa auton ohituskykyyn. Joka tapauksessa olemme tottuneet näkemään tämäntyyppisiä moottoreita tämäntyyppisissä autoissa, joten tässä ei todellakaan ole mitään valittamista tai kehumista.

Hyvä asia on se, että koko voimanlähde on melko luotettava, halpa ylläpitää ja kestää huomattavan pitkään vain minimaalisella huoltotarpeella.

Hyundai Accent – muotoilu ja alusta

Ulkomuodon osalta Hyundai Accent ei ole auto, joka herättää liikaa huomiota yritysten parkkipaikoilla, mutta se ei myöskään loukkaa ketään. Se on kauniisti muotoiltu auto, jossa on hienovaraisia ja mielenkiintoisia muotoilun yksityiskohtia, jotka kuvaavat yhtenäistä kokemusta. Sisätilat ovat hyvin varustellut ja täysin kunnossa tämän segmentin autoksi.

Alustan ja jousituksen virityksen osalta Accent kallistuu mukavalle puolelle ilman mainittavaa suorituskyvyn korostamista. Se on auto, jota on helppo ajaa, joka kestää kuoppia todella hyvin ja joka on melko mukava sekä kaupungissa että maantiellä.

Hyundai Accent – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta voidaan helposti sanoa, että Accent on todella luotettava auto. Useimmissa tutkimuksissa ja taulukoissa Accent sijoittuu tämän segmentin autojen 10 prosentin joukkoon, mikä on paras tulos, jonka auto voi saada. Accent on niin luotettava siksi, että Hyundai keskittyy luotettavuuteen ja helppokäyttöisyyteen enemmän kuin useimmat autonvalmistajat.

  Hyundai Accent Luotettavuus

Yleisimmät ongelmat liittyvät erilaisiin varusteisiin, kuten ruostuneisiin ulkopeileihin tai kuluneisiin tiivisteisiin takaluukun ympärillä, jotka voivat päästää vettä sisään. Myös turvatyynyistä monet omistajat valittavat usein, kun taas vaihteisto, auton sähköt ja kiihtyvyysongelmat ovat myös yleisiä valituksia.

Hyundai Accent – Arvo ja käytännöllisyys

Mitä tulee arvoon, Hyundai Accent on todella hyvä, sillä se tarjoaa melko paljon vastinetta rahalle. Se sijoittuu säästösegmenttiin, mikä tarkoittaa, että se ei ole luksusauto. Siinä on kuitenkin runsaasti varusteita, joista suurin osa on jopa vakiona. Käytetyn Accentin saa todella edulliseen hintaan, minkä vuoksi tämä auto on todella suosittu toisen käden markkinoilla.

Käytännöllisyys on luokassaan ihan ok, sillä Accentissa on paljon istumatilaa. Tavaratila on keskinkertainen, tässä segmentissä on parempia ja huonompia autoja. Näkyvyys on myös kunnossa, ja autossa on vakiona joitakin perheystävällisiä ominaisuuksia.

FAQ-osio

Onko Hyundai Accent perheauto?

Hyundai Accent voi olla todella hyvä perheauto, mutta suuremmat perheet saattavat kamppailla tilasta. Olemme jo maininneet, että autoon saa tiettyjä perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten lukittavat takaikkunat, USB-portit, pistorasian ja helposti saavutettavat IsoFix-kiinnityspisteet.

Myös ovet avautuvat mukavasti ja leveästi, mikä tarkoittaa, että Accentiin on todella helppo nousta. Kaiken kukkuraksi on myös mainittava, että auto on suhteellisen mukava ja hiljainen, mutta ei kuitenkaan lähellekään tämän kokoisen luksusauton tasoa.

  Hyundai Azera Luotettavuus

Onko Hyundai Accent turvallinen?

Kuten tässä artikkelissa mainittiin, Hyundai on tuotemerkki, joka keskittyy paljon luotettavuuteen, mutta myös turvallisuus on heillä etusijalla. Tämän vuoksi Accent on viiden tähden auto törmäysturvallisuuden osalta, sillä se tarjoaa valtavan passiivisen matkustamon suojauksen ja runsaasti aktiivisia turvallisuusominaisuuksia.

Huono uutinen on se, että useimmat näistä ominaisuuksista ovat lisävarusteita, mutta näin on useimmissa autoissa.

Mitkä autot kilpailevat Hyundai Accentin kanssa?

Muutamia huomionarvoisia Hyundai Accentin kilpailijoita ovat Chevrolet Sonic Sedan, Nissan Versa, Toyota Yaris Sedan ja Kia Rio Sedan. Hyundai Accent on kaikista tässä luetelluista autoista edullisin, mikä osoittaa heti, että Accent voi lyödä yli oman painorajansa todella helposti. Kaiken kaikkiaan Accent on todella hyvä auto, jos pidät tämäntyyppisistä autoista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z