Onko Hyundai Azera hyvä auto?

Onko Hyundai Azera hyvä auto?

Hyundai Azera on yksi mielenkiintoisimmista autoista, joita Hyundai tarjoaa nykyään, sillä Azera yrittää olla ylellinen, mutta ilman luksusauton hintaa. Se on keskikokoinen perhesedan, joka tarjoaa hyvän moottorin ja hyvän kokonaisvaltaisen omistuskokemuksen. Onko Hyundai Azera siis hyvä auto?

Voimme helposti sanoa, että Hyundai Azera on hyvä auto, koska siinä yhdistyvät eri näkökohdat, jotka tekevät hyvästä autosta yhden. Ensinnäkin tarjolla oleva moottori on tehokas, tasainen ja hienostunut, paljon enemmän kuin useimmat Hyundain moottorit. Auto näyttää myös sisältä ja ulkoa tyylikkäältä herättämättä liikaa huomiota tai loukkaamatta ketään.

Ajokokemus on selvästi viritetty mukavuutta ajatellen, sillä auto kulkee kuoppien yli arvokkaasti. Luotettavuus on myös todella hyvä, sillä auto onnistuu pysymään vapaana useimmista ongelmista. On toki joitakin puhumisen arvoisia ongelmia, mutta kaiken kaikkiaan Azera on yhtä hyvä kuin mikä tahansa muu ylemmän segmentin Hyundai.

Arvo on todella hyvä, koska Azera löytyy nyt todella edulliseen hintaan. Yhdysvalloissa näitä ei enää voi ostaa, koska niiden myynti lopetettiin vuonna 2017. Käytännöllisyys on todella hyvä, koska Azerassa on neljä ovea, paljon tilaa sisällä ja todella suuri tavaratila.

Hyundai Azera – Voimanlähde

Hyundai Azeran voimanlähteenä on 3,3 litran V6-moottori, joka tuottaa 293 hv ja 255 lb-ft vääntöä. Kyseessä on kaksoisnokkamoottori, joka pyrkii olemaan sekä tasainen että herkkä, jotta saat tehoa aina, kun sitä tarvitset. Vaihteistona on 6-vaihteinen automaattivaihteisto, joka on yhdistetty pysyvään etuvetojärjestelmään.

  Hyundai Tucson luotettavuus

Tämä moottori on todellakin tasainen ja tehokas, mutta se ei ole kaikkein taloudellisin. Vuoden 2017 Hyundailta odottaisi parempia MPG-tuloksia, sillä Azera tuottaa noin 20MPG kaupungissa ja noin 28MPG maantiellä. Hyundai olisi kuitenkin voinut antaa Azeraan pienemmän 4-sylinterisen moottorin, joka ei ole yhtä polttoainetta janoava, mutta silloin auto ei tuntuisi samalta kuin nyt.

Kaiken kaikkiaan Azeran moottori, vaihteisto ja muu voimansiirto ovat kaikki todella hyviä ja sopivat tämän kokoiseen autoon. Voimme varmasti sanoa, että useimmat luksusauton ostajat arvostavat suurempaa moottoria, mutta ne, jotka haluavat enemmän tehokkuutta, eivät.

Hyundai Azera – muotoilu ja alusta

Hyundai Azera lopetti myynnin Yhdysvalloissa mallivuodeksi 2018, mikä tarkoittaa, että vuoden 2017 malli on viimeinen, jonka voi ostaa Yhdysvalloissa. Tuon aikakauden Azera ei näytä mitenkään erikoiselta, se on vain Hyundai, jossa on neljä ovea. Azera on kuitenkin saatavilla muilla markkinoilla maailmanlaajuisesti, ja se näyttää sisältä ja ulkoa todella hyvältä.

Ajokokemus on räätälöity mukavuuden ja helppokäyttöisyyden suuntaan, mikä tarkoittaa, että auto kulkee kuoppien yli todella hyvin. Azera ei ole urheiluauto, eikä se yritä omaksua kaksitahoista mukavuutta ja urheilullisuutta, vaan se on vain mukava neliovinen perheauto.

Hyundai Azera – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Hyundai on merkki, joka tunnetaan luotettavien autojen valmistajana, mikä tarkoittaa, että kaikki sen tuotteet ovat yleensä luotettavia. Azera on korkeamman hintaluokan malli, ainakin Hyundain osalta, mikä väistämättä tarkoittaa, että se on monimutkaisempi. Näin ollen se ei ole yhtä luotettava kuin useimmat Hyundai-mallit, mutta se ei myöskään ole kovin erilainen.

  Hyundai Elantra Sport Luotettavuus

Yleisimmät Azeran ongelmat liittyvät ABS-järjestelmään, joka voi syttyä tuleen, soijalla tehtyihin johtoihin, joita jyrsijät yleensä syövät, infotainment-järjestelmään, turvatyynyihin sekä erilaisiin varusteisiin ja sisustuksen koristeisiin.

Hyundai Azera – Arvo ja käytännöllisyys

Näiden arvot ovat nyt todella hyvät, sillä Azera lopetettiin Yhdysvalloissa mallivuoden 2017 jälkeen. Tämä tarkoittaa, että uusimmat Yhdysvalloissa saatavilla olevat Azera-mallit ovat nyt viisi vuotta vanhoja. Näin ollen arvonalennuskäyrä todennäköisesti pehmenee nyt hieman, mikä tarkoittaa, että Azera on todella hyvä käytetyn auton tarjous.

Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin muissa tämän segmentin autoissa, mikä tarkoittaa mukavia istumapaikkoja neljälle tai jopa viidelle henkilölle. Tavaratila on suhteellisen suuri ja tilava, joten sinne mahtuu lähes kaikki. Näkyvyys on myös todella hyvä, ja autossa on melko paljon perheystävällisiä ominaisuuksia.

UKK-osio

Miksi Hyundai lopetti Azeran myynnin Yhdysvalloissa?

Hyundai päätti lopettaa Azeran myynnin Yhdysvalloissa muutamasta syystä. Ensinnäkin katumaasturit ja crossoverit ovat ottamassa johtoaseman Yhdysvalloissa, mitä tulee myyntiin. Tämä tarkoittaa, että kaikki autonvalmistajat, Hyundai mukaan lukien, haluavat keskittyä maastureihin ja crossovereihin enemmän kuin keskikokoisiin sedaneihin.

Azeran myynti laski vuosi vuodelta, ja se, että Hyundai tarjoaa myös Sonataa ja Genesis G80:tä, merkitsi sitä, että mallistossa on yksinkertaisesti liikaa päällekkäisyyttä. Näin ollen Hyundai päättää, että Azeraa ei enää tarvita.

  Hyundai Sonata Luotettavuus

Mitä eroa on Hyundai Sonatalla ja Hyundai Azeralla?

Hyundai Sonata on näistä kahdesta pienempi auto, mikä tarkoittaa, että se kuuluu myös alempaan hintaluokkaan. Sonatasta Azeraan siirtyminen vuonna 2017 vaati 10 000 dollarin korotuksen, mikä tarkoittaa, että nämä autot ovat varsin erilaisia. Azera on suurempi, paremmin varusteltu ja siinä on paljon hienostuneempi ja tehokkaampi 6-sylinterinen moottori.

Azera on keskikokoinen sedan, mikä tarkoittaa, että se on pidempi ja leveämpi kuin Sonata, joka kuuluu kompaktista keskikokoluokkaan.

Onko Hyundai Azera vielä saatavilla?

Kuten edellä mainittiin, Azera ei ole enää saatavilla Yhdysvalloissa. Azeraa myydään kuitenkin edelleen monilla muilla markkinoilla, erityisesti Lähi-idässä, Kiinassa ja Etelä-Koreassa. Hyundai tarjoaa nyt aivan uutta Azera-mallia, joka näyttää ja tuntuu todella hyvältä autolta. On syytä mainita, että Azera tunnetaan joillakin markkinoilla myös nimellä Grandeur.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z