Onko Hyundai Creta hyvä auto?

Hyundai Creta

Hyundai Creta (tunnetaan Kiinan markkinoilla myös nimellä Hyundai ix25) on pienikokoinen perhecrossover-maasturi, joka esiteltiin ensimmäisen kerran BRICS-markkinoilla vuonna 2014. Ensimmäinen malli oli tuotannossa vuoteen 2019 asti, jolloin se korvattiin nykyisellä mallilla. Kaiken kaikkiaan Creta onnistui olemaan Hyundain suuri menestys, sillä myyntiluvut todistavat sen isosti. Onko Hyundai Creta siis hyvä auto?

Hyundai Creta on todellakin todella hyvä auto siihen nähden, mitä se on, mutta se ei ole täydellinen. Tämänpäiväisen artikkelin tarkoituksena on kertoa sinulle, mitä sinun on tiedettävä Cretasta ja päättää, onko auto todellakin hyvä sinulle. Creta on saatavana muutamalla moottorilla, useimmat niistä toimivat bensiinimoottorilla ja lisäksi on yksi dieselmoottori.

Muotoilu on Hyundain nykyisen muotokielen mukainen, mikä tekee Cretasta modernin ja kaiken kaikkiaan melko houkuttelevan näköisen. Sisätilat kaipaisivat laadukkaampia materiaaleja, mutta kaiken kaikkiaan kyseessä on kelvollisen näköinen auto. Luotettavuus on kunnossa, jos nykyhetkestä on jotain pääteltävissä, kun taas pitkän aikavälin luotettavuus on vielä arvoitus.

Creta näyttää pärjäävän arvoltaan hyvin, sillä se ei ole uutena liian kallis, mutta se säilyttää arvonsa todella hyvin toisen käden markkinoilla. Käytännöllisyys on todella hyvä tämän segmentin autoksi, mikä johtuu lähinnä sen laatikkomaisesta muotokielestä.

Hyundai Creta – Voimansiirtojärjestelmä

Hyundai Creta on saatavana muutamalla eri moottorilla, joista useimmat ovat bensiinimoottoreita. Bensiinivalikoima alkaa pienemmällä 1,0 litran 3-sylinterisellä moottorilla, joka tarjoaa 120 hv ja on varustettu 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla. Seuraavana vuorossa on 1,4 litran nelisylinterinen turbomoottori, jossa on 140 hv ja joka on saatavana joko 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla tai 7-vaihteisella DCT-vaihteistolla.

  Hyundai Tucson vs. Mazda CX 5 - kumpi on parempi?

1,5 litran 4-sylinterinen turbomoottori tuottaa 115 hv, ja se on saatavana CVT-vaihteistolla tai 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla. 2,0 litran 4-sylinterinen on tehokkain huippumoottori, ja se tuottaa 170 hv, ja se on saatavana vain 6-vaihteisella automaattivaihteistolla. Kaikki Cretan mallit ovat FWD-malleja, mikä on monien mielestä sääli, sillä AWD:n puuttuminen on usein ratkaiseva tekijä monille SUV:n omistajille.

Kuten mainittu, voit valita myös yhden dieselmoottorin, 1,5 litran turboahdetun nelisylinterisen, jossa on 115 hv. Tämänkin saa joko 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla tai automaattivaihteistolla. Creta pystyy tuottamaan keskimäärin 26MPG:n ja 36MPG:n väliltä, mikä on kelpo tulos kompaktille SUV:lle.

Hyundai Creta – muotoilu ja ajaminen

Ulkonäöllisesti Creta näyttää samalta kuin kaikki muutkin Hyundai-mallit, mikä tarkoittaa, että se näyttää futuristiselta ja melko tyylikkäältä. Ajovalot ovat jaetut ja näyttävät todella samankaltaisilta kuin paljon suuremmassa Santa Fe -katumaasturissa. Sisätilat on sisustettu mukavasti, mutta laatu on hieman huonompi kuin Hyundain globaaleissa malleissa.

Ajokokemus on samaa luokkaa kuin kaikilla muilla tämän segmentin autoilla, mikä tarkoittaa, että Creta kulkee melko viileästi ilman erityisiä luonteenpiirteitä. Se on mukava ja helppokulkuinen perheen pienikokoinen katumaasturi, se ei ole suorituskykyinen auto eikä se yritä olla sitä millään tavalla.

Hyundai Creta – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Luotettavuuden osalta Creta onnistuu pysymään suurimmaksi osaksi suhteellisen virheettömänä. Useimmat omistajat ovat tyytyväisiä Cretan suorituskykyyn, minkä vuoksi sen epäluotettavuudesta ei ole kovinkaan paljon raportteja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Creta olisi virheetön, sillä yksikään auto ei ole virheetön.

  Samankaltaiset autot kuin Hyundai Sonata

Yleisimmät Cretan ongelmat liittyvät sytytyskelojen vikaantumiseen, turboahtimen vikaantumiseen, Infotainment-näytön ongelmiin ja mahdollisiin ongelmiin sisätilojen rakentamisen laadussa. Kaiken kaikkiaan Hyundai tekee todella luotettavia autoja, eikä Creta ole poikkeus.

Hyundai Creta – Arvo ja käytännöllisyys

Voit odottaa maksavasi 10,44 – 18,24 rupiaa Intiassa, jossa Creta menestyy parhaiten. Tällä hinnalla saat luotettavan, tilavan ja suhteellisen modernin katumaasturin, joka voi tyydyttää useimmat ihmiset, varsinkin jos he haluavat vain luotettavan koneen pisteestä A pisteeseen B kuljettamiseen.

Käytännöllisyyden osalta Creta on hyvä, sillä siihen mahtuu neljä aikuista ilman suurempia ongelmia. Tavaratila on myös kunnollinen, mutta se kaipaisi hieman enemmän jalkatilaa toisella istuinrivillä.

UKK-osio

Onko Hyundai Cretaan jonotuslistaa?

Kuten mainittiin, Hyundai Creta on todella suosittu auto monissa osissa Aasiaa, minkä vuoksi sen saaminen ei tule olemaan niin nopeaa kuin jotkut toivovat. Tämä tarkoittaa, että Cretan toimitusta on odotettava 5-6 kuukautta, mikä ei ole yllättävää, kun kyseessä on näin suosittu auto näin suurilla markkinoilla.

Käytetyn kautta kulkeminen on nopeampaa ja helpompaa, mutta jos haluat uuden Cretan heti, joudut todennäköisesti maksamaan hintoja, jotka eivät aina ole järkevällä puolella.

Onko Hyundai Creta hyvä pitkän matkan auto?

Hyundai Creta on hyvä pitkän matkan auto, sillä se tarjoaa suhteellisen tehokkaat ja tehokkaat moottorit, hiljaisen matkustamon ja riittävästi mukavuuksia viihdyttää sinua tuntikausia. Se ei ole missään nimessä luksusauto, mutta se tuntuu enemmän kuin tarpeeksi hyvältä pitkiin maantieajoihin.

  Onko Hyundai Getz hyvä auto?

Onko Hyundai Creta turvallinen auto?

Hyundai Creta on kaiken kaikkiaan turvallinen auto, mutta se ei ole yhtä turvallinen kuin monet muut Hyundai-maasturit. Sanotaan, että Hyundai Cretan lapsisuojaus ei ole yhtä hyvä kuin useimmissa muissa Hyundai-malleissa, mikä voi olla joillekin ratkaiseva tekijä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Hyundai Creta suoriutui huonosti, mutta se ei ole yhtä turvallinen kuin monet muut Hyundai-mallit ovat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z