Onko Hyundai Elantra hyvä auto?

Onko Hyundai Elantra hyvä auto?

Hyundai Elantra on yksi Hyundain pitkäikäisimmistä sedaneista, mikä tarkoittaa, että se on myös yksi suosituimmista Hyundai-merkillä varustetuista sedaneista. Elantra esiteltiin ensimmäisen kerran 1990-luvun alussa, ja se on nyt seitsemännessä sukupolvessa. Uusin Elantra esiteltiin vajaat kaksi vuotta sitten, ja se osoitti, että Hyundai ei pelleile muotoilun suhteen. Onko Hyundai Elantra siis hyvä auto?

Kyllä, Hyundai Elantra on itse asiassa todella hyvä auto, koska siinä yhdistyvät monet edut yhteen pakettiin. Ensinnäkin autoon saa hienostuneet, tehokkaat ja melko hienostuneet moottorit, jotka eivät ole liian tehokkaita, mutta riittäviä. Muotoilussa on tapahtunut suuria parannuksia uusimmassa Elantrassa, joka näyttää siltä kuin se olisi suunniteltu vuodelle 2050.

Myös luotettavuus on melko hyvä, kuten useimmissa Hyundai-malleissa. Yleisimmät ongelmat liittyvät auton moottoriin, ohjausjärjestelmään, turvatyynyihin, jarruihin ja erilaisiin auton elektroniikkaan. Myös näiden arvot ovat todella hyvät, varsinkin käytetyt viimeisen sukupolven mallit myyvät kuin hullut.

Käytännöllisyys on samalla tasolla kuin useimmissa muissa tämän segmentin autoissa, mikä tarkoittaa, että Elantra tarjoaa paljon istumapaikkoja ja paljon tavaratilaa. Näkyvyys on todella hyvä, ja auto on varustettu melko monilla perheystävällisillä ominaisuuksilla.

Hyundai Elantra – Voimanlähde

Uusi Hyundai Elantra on saatavana kolmella eri moottorilla, jotka kaikki ovat joko bensiini- tai hybridimoottoreita. Alkutason Hyundai Elantra saa 1,6-litraisen rivinelosylinterisen nelisylinterisen moottorin, jossa on 204 hevosvoimaa ja 194 hevosvoiman vääntömomentti. Se toimitetaan joko 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla tai 7-vaihteisella automaattivaihteistolla markkinoista ja lisävarustelistasta riippuen.

  Hyundai Equus Luotettavuus

Vähiten tehokas bensiinimoottori on 2,0 litran 4-sylinterinen turbomoottori, jossa on 150hv ja 132lb-ft vääntöä. Se saa tehtaalta 7-vaihteisen CVT-automaatin. Luultavasti mielenkiintoisin moottorivaihtoehto on Elantra Hybrid, jossa käytetään erilaista 1,6 litran 4-sylinteristä moottoria ja yhdistetään se sähkömoottorin kanssa, jolloin yhdistetty teho on noin 180-190 hv.

Kaikissa Elantra-malleissa on pysyvä etuveto. Tehokkain moottori on hybridimoottori, jonka suurin yhdistetty MPG on 54MPG. 2,0 litran mallin kulutus on jopa 37MPG, kun taas 1,6 litran 4-sylinterisen kulutus on jopa 30MPG.

Hyundai Elantra – muotoilu ja alusta

Aivan uusin 2020/21 Elantra-malli näyttää paljon paremmalta kuin kaikki sitä edeltäneet mallit. Voimakkaan uudelleensuunnittelun ansiosta uusi Elantra näyttää todella futuristiselta, mikä tarkoittaa, että se tulee herättämään huomiota. Uuden Elantran sisätilat ovat myös todella mielenkiintoiset, hyvin varustetut ja siisteillä muotoilun yksityiskohdilla ja sisustuspaneeleilla varustetut.

Elantran jousitus- ja alustan viritys on keskittynyt yksinomaan miellyttävän ajomukavuuden takaamiseen. Tämä tarkoittaa, että auto selviää tien epätasaisuuksista todella hyvin. Se ei ole urheiluauto, eikä se yritä olla sellainen, vaikka jotkut saattavat ajatella niin, kun he ottavat huomioon, että siinä on myös yli 200 hv:n moottori.

Hyundai Elantra – luotettavuus ja yleiset ongelmat

Luotettavuuden kannalta Elantra on todella hyvä auto. Toki se kärsii tietyistä ongelmista, mutta se on odotettavissa lähes kaikkien autojen kohdalla. Hyvä uutinen on se, että useimmat Elantran ongelmat johtuvat siitä, että et ole tarpeeksi huolellinen ajoissa tehtävissä huoltotoimenpiteissä. Jos huollat sitä riittävän hyvin, on mahdollista, että sinua ei yllätetä.

  Hyundai Ioniq hybrid Luotettavuus

Yleisimmät ongelmat liittyvät moottoriin ja moottorin jäähdytysjärjestelmään. Auto kärsii myös turvatyynyihin liittyvistä ongelmista, viallisesta ohjaustehostinavustinjärjestelmästä, jarruihin liittyvistä ongelmista sekä erilaisista sähköisistä ongelmista infotainment-järjestelmän ja auton sisäisen puhelinyhteyden kanssa.

Hyundai Elantra – Arvo ja käytännöllisyys

Arvoltaan Elantrasta on vaikea valittaa, sillä auto asuu edullisessa hintaluokassa. Nämä ovat suosittuja kaikkialla Yhdysvalloissa, koska ne ovat edullisia, mutta mielenkiintoisia ja hyvin varusteltuja. Tämä tarkoittaa myös sitä, että käytetyt Hyundai Elantra -esimerkit myyvät myös todella hyvin. Kaiken kaikkiaan Elantran hinta-laatusuhde on erinomainen.

Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin useimmissa muissa tämän segmentin autoissa, mikä tarkoittaa sitä, että Elantra tarjoaa huomattavan paljon istuintilaa ja myös melko reilun tavaratilan. Oli miten tahansa, Elantra on todella hyvä auto, jossa on paljon hyviä puolia. Siksi se on yksi Hyundain kaikkien aikojen menestyneimmistä sedaneista.

FAQ-osio

Kuinka kauan Hyundai Elantra kestää?

On todella vaikeaa ennustaa, kuinka kauan mikä tahansa auto kestää, sillä liian monet muuttujat voivat heiluttaa todellisuutta suuntaan tai toiseen. Varmaa on, että Elantra kestää helposti muutaman satatuhatta kilometriä, jos pidät siitä hyvää huolta. Lisäksi auton ylläpito ei ole kovin kallista, mikä helpottaa sen käyttöä pitkään.

Toisaalta, jos et ole huolellinen ajotapasi suhteen etkä huolla autoa ajoissa, et saa Elantrasta yhtä paljon hyötyä. Kaiken kaikkiaan kyse on siitä, miten hyvin pidät siitä huolta.

  Hyundai Accent yleiset ongelmat

Onko Hyundai Elantra luksusauto?

Vaikka Elantra saa tehtaalta paljon varusteita ja koska se näyttää todella siistiltä, se ei yksinkertaisesti ole luksusauto. Luksusautoissa kiinnitetään enemmän huomiota yksityiskohtiin, ja yleinen rakentamisen laatu ja lopullinen viimeistely ovat paljon kehittyneempiä kuin Hyundai-merkillä varustetuissa autoissa.

Jos olet kiinnostunut Hyundain ylellisyydestä, sinun pitäisi kiinnittää huomiosi Genesis-merkkiin, joka valmistaa Hyundain siunauksella tappavan näköisiä luksusautoja.

Onko Hyundai Elantra turvallinen auto?

Varmasti on. Syy siihen, miksi Elantra voitti Pohjois-Amerikan vuoden auto -palkinnon, on se, että se on monipuolinen auto, joka ei tee kompromisseja. Se saa viiden tähden turvallisuusluokituksen, se näyttää siistiltä, se ajaa hyvin, se on luotettava, se on hyvin hinnoiteltu… Katsotpa asiaa miten tahansa, ei voi sivuuttaa sitä tosiasiaa, että Elantra on kaiken kaikkiaan todella hyvä auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z