Onko Hyundai Equus hyvä auto?

Onko Hyundai Equus hyvä auto?

Hyundai Equus on neliovinen suuri luksussedan, joka oli tuotannossa vuosina 1999-2016 ennen kuin sen valmistus lopetettiin. Tuona aikana Hyundai ei myynyt niitä kovinkaan paljon, koska ne olivat Hyundai-merkkisiksi erittäin kalliita, jotkut niistä maksoivat jopa yli 70 000 dollaria. Onko Hyundai Equus siis hyvä auto?

Hyundai Equus ei ole vain hyvä auto, vaan se on loistava auto monista syistä. Ensinnäkin siinä on upeat moottorit, jotka tarjoavat riittävästi tehoa, ovat tasaisia ja todella luotettavia. Equuksen muotoilu näyttää sekoitukselta monista muista vakiintuneista täysikokoisista sedaneista, mutta siinä on selkeä Hyundai-identiteetti, joka tekee autosta tyylikkään sisältä ja ulkoa.

Ajokokemus on silkkaa seesteisyyttä, sillä auto ratsastaa kuoppien yli uskomattoman hyvin. Se on myös hiljainen, hillitty ja täydellinen pitkien matkojen ajeluun. Equus on luotettavuudeltaan todella hyvä, paljon parempi kuin useimmat täysikokoisten luksussedanien segmentin autot.

Equus on onnistunut menettämään aika paljon arvoa tähän asti, mikä tarkoittaa, että näitä voi saada todella edullisesti. Tämä tekee niistä uskomattomia 2. käden luksuslimusiinoja, koska ne ovat harvinaisia ja koska ne ovat todella hyviä siinä, mitä ne tekevät. Käytännöllisyys on myös erinomaista, koska Equus on todella iso auto.

Hyundai Equus – Voimanlähde

Hyundai Equuksen moottorivalikoima alkaa JL 380:lla, jossa on 3,8 litran V6-moottori, jossa on 266 hv ja 260 b-ft vääntöä. Seuraavana vuorossa on JL 450, jossa on 4,5 litran V8-moottori ja 266 hv ja 260 lb-ft vääntöä. 3.4L V6 JS330 ja 3.8l v6 JS 380 saavat 247hv ja 227l-ft vääntöä. Valikoiman kärkimallit ovat vuoden 2016 mallit, joissa on 5,0 litran V8-moottori 430 hv ja 376 lb-ft vääntöä.

  Hyundai Elantra Luotettavuus

Kaikissa malleissa on 6-vaihteinen automaattivaihteisto, joka sopii auton luonteeseen todella hyvin. Nämä kaikki on yhdistetty pysyvään RWD-järjestelmään, mikä tarkoittaa, että Equus ottaa vanhan hyvän hyväksi todetun täysikokoisen sedanin reseptin, jossa on suuri V8, sulava automaatti ja RWD.

Tämä tarkoittaa sitä, että Equus ei ole maailman tehokkain auto, varsinkaan Hyundain standardeihin nähden, mutta juuri sen vuoksi saat täysikokoisen luksussedanin, jossa ylellisyys, mukavuus ja pehmeys ovat tehokkuuden yläpuolella.

Hyundai Equus – muotoilu ja alusta

Hyundai Equus ei ehkä näytä useimpien silmissä kovinkaan silmiinpistävältä, mutta Hyundai teki sen tarkoituksella, sillä Equuksen on tarkoitus olla alatyylinen luksusvaunu. Hyundai jopa poisti Equusin merkin, joten useimmat ihmiset eivät edes tiedä, että se on Hyundai. Sisätilat eivät ole sen aikakauden saksalaisten luksusautojen tasolla, mutta ne ovat silti hämmästyttävän ylelliset ja joskus jopa paremmin varustellut.

Ajokokemuksessa Equus ottaa suurimman harppauksen Hyundain sisaruksiinsa verrattuna. Auto liukuu kuoppien yli ja eristää sinut tiestä uskomattoman hyvin. Se on todella ylellinen ja mukava auto matkustaa, mutta se tarkoittaa myös sitä, että se ei pidä kaarteista, sillä se rullaa niihin melkoisesti.

Hyundai Equus – Luotettavuus ja yleisiä ongelmia

Hyundai Equus on uskomattoman luotettava auto siihen nähden, mitä se on. Täysikokoinen sedan on yleensä yksi vähiten luotettavista autotyypeistä, koska se on valtava, raskas ja täynnä kaikkea. Equus on kuitenkin luotettavuudeltaan paljon parempi kuin kaikki saksalaiset, amerikkalaiset ja brittiläiset kollegansa, ne eivät pääse lähellekään.

  Hyundai Ioniq 5 electric Luotettavuus

On kuitenkin joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Ensinnäkin auto kärsii tietyistä jousitusongelmista, joissa auto voi notkahtaa. Muita ongelmia ovat muun muassa soijasta valmistetut johdot, joita jyrsijät syövät, ongelmat auton sähköissä, kuten infotainment-järjestelmässä, ja auton jarruissa.

Hyundai Equus – Arvo ja käytännöllisyys

Kun uusin Equus-huippumalli tuli markkinoille, se maksoi yli 70 000 dollaria, mikä on naurettavaa Hyundai-merkin omaavasta autosta, mutta lähes kaikki sen ostaneet sanoivat, että auto on hintansa arvoinen. Nykyään, kun auton arvo on alentunut 15 0000-20 000 dollariin, se on uskomaton luksusautojen tarjous, koska myös käyttökustannukset ovat todella hyvät.

Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin muissa tämän segmentin autoissa, mikä tarkoittaa, että Equus on suuri auto, jossa on paljon istuintilaa ja valtava tavaratila. Näkyvyys on myös hyvä, mutta auto saattaa olla hieman liian iso niille, jotka tyypillisesti ajavat vilkkailla kaupunkikaduilla.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Equus?

Jos olet kiinnostunut ostamaan täysikokoisen luksussedanin kaikkine hienouksineen, ei ole mitään syytä, miksi sinun ei pitäisi harkita Equuksen ostamista. Kyllä, se on Hyundai, eikä Hyundai ole mikään huippuluokan luksusmerkki, mutta kun otetaan huomioon, kuinka paljon Equus maksaa ja kuinka hyvin se pärjää, se on tällä hetkellä valtavan hyvä tarjous.

  Hyundai Veloster Luotettavuus

Voit saada ylellisemmän kokemuksen saksalaisista täysikokoisista sedaneista tuolta aikakaudelta, mutta maksat niistä paljon enemmän rahaa ja käytät myös paljon enemmän rahaa korjauksiin ja huoltoon. Equus kestää niin kauan kuin haluat, jos pidät siitä kunnolla huolta.

Miksi Hyundai lopetti Equuksen tuotannon?

Syy siihen, miksi Hyundai lopetti Equuksen tuotannon, johtuu siitä, että täysikokoisten sedanien myynti on laskenut kautta linjan viimeisten kahden vuosikymmenen ajan. Equus on todella kallis auto kehitettäväksi, mutta näitä kuluja ei yksinkertaisesti voida kattaa vain muutamalla tuhannella vuosittain myydyllä mallilla.

Lisäksi Hyundain sisarbrändi Genesis on nyt vastuussa täysikokoisten luksusautojen valmistuksesta Hyundain sateenvarjon alla. Genesis G90 on siis Hyundai Equuksen henkinen seuraaja.

Onko Hyundai Equus luksusauto?

Kyllä, Hyundai Equus on läpikotaisin luksusauto koko sielullaan. Se on auto, joka on suunniteltu kilpailemaan maailman maineikkaimpien luksusautojen kanssa, sillä siinä on ominaisuuksia, joita ei näe edes S-luokissa tai edes joissakin Rolls Royce -malleissa ja Bentleyssa.

Equus on osoitus siitä, että taloudellinen Hyundai osaa tehdä todellisen luksusauton, joka tarjoaa äärimmäisen ylellisen kokemuksen mutta on myös luotettava.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z