Onko Hyundai Genesis hyvä auto?

Onko Hyundai Genesis hyvä auto?

Hyundai ei välttämättä ole merkki, joka tunnetaan huippuluokan neliovisten perhesedanien valmistajana, mutta Genesis oli yksi lupaavimmista sedaneista, joita Hyundai on koskaan valmistanut. Nykyään Hyundailla on oma sisäinen luksusbrändi nimeltä Genesis, mikä tarkoittaa, että se on perinyt nimensä Hyundai Genesis -sedanilta. Onko Hyundai Genesis siis hyvä auto?

Hyundai Genesis on todella hyvä auto, koska se tarjoaa edelleen todella monipuolisen kokemuksen. Siinä on hyvät moottorit, jotka kestävät aikaa, hyvät vaihteistot ja kaiken kaikkiaan miellyttävä ajokokemus. Genesis 1. sukupolvi ei välttämättä ollut mikään ulkonäkökeskeinen auto, mutta Genesis 2. sukupolvi on todella hyvännäköinen auto.

Luotettavuuden osalta Genesis kestää hyvin, kuten useimmat Hyundai-mallit yleensä. Näiden arvot ovat laskeneet melkoisesti, mikä tekee niistä täydellisiä niille, jotka haluavat edullisen 2. käden sedanin, joka pystyy kirjaimellisesti kaikkeen.

Käytännöllisyys on myös todella hyvä, koska autossa on suuri tavaratila ja neljä ovea. Näkyvyys on linjassa muiden sedanien kanssa, mikä tarkoittaa, että se on parhaimmillaan ihan ok. Kaiken kaikkiaan Genesis antoi potkua koko Genesis-brändille, ja Hyundai Genesiksen luonnollinen seuraaja on Genesis G80.

Hyundai Genesis – Voimanlähde

Moottori on auton sykkivä sydän, mikä tarkoittaa, että se on räätälöitävä autotyypin mukaan. Ensimmäisen sukupolven Hyundai Genesisissä oli myös Hyundain ensimmäinen oma V8-moottori, 4,7 litran V8, jossa oli 366 hv-390 hv mallista riippuen. Tämä V8 korvattiin myöhemmin päivitetyllä 5.0L V8:lla, jossa oli jopa 435hv huippumallissa.

  Hyundai Elantra GT Luotettavuus

Autoon on saatavana myös joukko V6-moottoreita alkaen 3,0 litran iskutilavuudesta aina 3,8 litran iskutilavuuteen asti. Nämä tarjoavat enimmillään jopa 338 hv, kun taas useimmat niistä tarjoavat alle 300 hv. Huippuversiot varustettiin tehtaalta AWD-järjestelmällä, kun taas useimmissa malleissa oli RWD-järjestelmä.

Kaikissa Hyundai Genesis -malleissa on 8-vaihteinen SHIFTRONIC-automaattivaihteisto, joka sopii auton luonteeseen todella hyvin. Se on vaihteisto, joka vaihtaa vaihteita pehmeästi ja vaivattomasti. Kaiken kaikkiaan auton voimansiirto on todella hyvin sovitettu auton henkeen, mikä on juuri sitä, mitä tarvitaan, jotta sedanista voi todella nauttia täysillä.

Hyundai Genesis – muotoilu ja alusta

Muotoilullisesti 1. sukupolven Hyundai Genesis ei ole aivan mieleenpainuva, kun taas 2. sukupolven Genesis on paljon parempi. Se näyttää todelliselta luksusautolta näyttävän säleikön ja runsaan kromin ansiosta. Myös tarjolla olevat vanteet sopivat autoon. Sisätilat ovat erittäin hyvin varustellut, mutta ne jäävät odotetusti jälkeen joistakin todellisista luksusluokan sedaneista, pääasiassa saksalaisista.

Ajokokemus on se, mikä tekee ajokokemuksesta mukavan. 1. sukupolven Hyundai Genesis ei todellakaan ole nykyaikaisten autojen tasolla, joten emme keskity siihen liikaa. Genesiksen 2. sukupolvi voi silti tarjota todella miellyttävän ajokokemuksen hienosti viritetyn jousitusjärjestelmän ja hiljaisen matkustamon ansiosta.

Hyundai Genesis – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta Hyundai on yksi niistä merkeistä, jotka tekevät sen todella hyvin kautta linjan, mutta jotkut mallit ovat varmasti parempia kuin toiset. Genesis sijoittuu jonnekin keskelle, sillä se on sekä luotettava että monimutkainen, mikä tarkoittaa, että monet asiat voivat mennä pieleen.

  Hyundai Veracruz Luotettavuus

Yleisimmät Hyundai Genesis -ongelmat liittyvät moottoreihin, sähköihin, joihinkin auton varusteiden osiin, maaliin ja ohjausjärjestelmään. Kaiken kaikkiaan, jos pidät sen hyvässä kunnossa etkä käytä sitä paljon väärin, se kestää pitkään.

Hyundai Genesis – Arvo ja käytännöllisyys

Hyundai Genesis on varmasti menettänyt arvonsa, mikä tarkoittaa, että sen saa nyt todella edulliseen hintaan. Arvon kannalta on järkevää valita käytetty 2. sukupolven Genesis, koska se tarjoaa edelleen miellyttävän ajokokemuksen, jopa vuonna 2022. Tällaiset autot saattavat vanheta nopeasti tekniikan osalta, mutta mukavuus, tyyli ja ylellisyys ovat ajattomia.

Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin useimmissa tämän segmentin autoissa, mikä tarkoittaa neljää tilavaa istuinta, suurta tavaratilaa ja paljon säilytystilaa sisätiloissa. Genesis on myös hyvä perheauto, sillä siinä on helposti saavutettavat lastenistuinten kiinnityspisteet ja jopa latausliitännät verkkopistorasian kautta.

UKK-osio

Miksi Hyundai perusti Genesis-merkin?

Jos olet vuosikymmeniä ollut säästötason automerkki ja haluat tulla luksusautomerkiksi, sinun on todistettava itsesi vuosikymmenien ajan ennen kuin sinua voidaan todella pitää luksusautomerkkinä. Jotkin merkit, kuten Audi, ovat tunnettuja luksusautojen valmistuksesta, mutta silti on ihmisiä, jotka pitävät Audia BMW:tä tai Mercedestä huonompana merkkinä, vaikka asia ei ole lainkaan näin.

Tästä huolimatta on paljon helpompaa perustaa luksusmerkki tyhjästä kuin riskeerata jo vakiintunut taloudellisen tason merkki yrittämällä tehdä siitä luksusmerkki. Hyundai tietää, että sillä on uskollinen asiakaskunta, joka ostaa sen autoja osittain siksi, että ne eivät ole kalliita, joten jos se alkaisi myydä kalliita luksusautoja, nämä ihmiset yksinkertaisesti juoksisivat kilpailijoiden luo.

  Onko Hyundai Azera hyvä auto?

Onko Hyundai Genesis luksusauto?

Hyundai Genesis on luksusauto monesta eri näkökulmasta, erityisesti moottoreiden, kyytien ja pelkän koon perusteella. Hyundai Genesis ei kuitenkaan maksa yhtä paljon kuin useimmat todelliset luksusautot, joten on järkevää päätellä, että Genesis ei ole yhtä läpikotaisin luksusauto, koska tuolla hintatasolla ei yksinkertaisesti saa niin paljon luksusta.

Tekeekö Hyundai lisää Genesis-malleja?

Hyundai luopui Genesis-mallinimestä, koska se perusti Genesiksen erillisenä yrityksenä, jolla on omat mallinsa, oma filosofiansa ja oma muotoilunsa. Hyundai tarjosi kuitenkin neliovista luksussedaania, mutta myös kaksiovista urheiluautokupettia nimeltä Genesis.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z