Onko Hyundai i10 hyvä auto?

Onko Hyundai i10 hyvä auto?

Hyundai i10 on pieni kaupunkiluukun viistoperä, joka on suunniteltu perustason Hyundaiksi, jonka voi ostaa rahalla. i10 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, ja sitä valmistetaan edelleen jatkuvasti. Viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana i10:stä on syntynyt kolme eri sukupolvea, jotka kaikki ovat edelleen suosittuja. Onko Hyundai i10 siis hyvä auto?

Hyundai i10 on todellakin todella hyvä auto, koska rahalle saa todella paljon vastinetta. Viimeisin i10-sukupolvi on saatavana vain bensiinimoottorivaihtoehtoina, kun taas aiempia sukupolvia on saatavana myös dieselmoottoreilla. Muotoilu ei ole lainkaan mieleenpainuva, mutta se on yksiselitteisesti Hyundain viistoperä.

Sisätilojen osalta tilanne on enemmän tai vähemmän sama, sillä i10:ssä ei ole kovinkaan paljon mukavuuksia. Alustan ja jousituksen viritys on räätälöity mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen, mikä tarkoittaa, että i10 ei ole mikään suorituskykyinen auto, mutta se pärjää kyllä mutkissa.

Sekä luotettavuus että arvo ovat erinomaiset, sillä i10 onnistuu pysymään ongelmitta suurimman osan käyttöiästään ja koska se on todella edullinen sekä uutena että käytettynä. Käytännöllisyys on hieman hakusessa, sillä i10 on teknisesti ottaen pienikokoinen viistoperä, jota ei ole suunniteltu kuljettamaan takamatkustajia kovinkaan usein.

Hyundai i10 – Voimansiirtojärjestelmä

i10:n uusinta sukupolvea (2019 ja sitä vanhemmat) on saatavilla vain bensiinimoottoreilla. Alkutason i10 saa 1,0-litraisen 3-sylinterisen moottorin, jossa on 67 hv ja 70 l/min vääntömomentti, kun taas huippumalli saa 3-sylinterisen rivimoottorin, jossa on 100 hv ja 126 l/min vääntömomentti. Molemmat toimitetaan joko 5-vaihteisella manuaalivaihteistolla tai 6-vaihteisella automaattivaihteistolla.

  Hyundai Equus yleiset ongelmat

Myös i10:n edellinen sukupolvi (2013-2019) on saatavana diesel- ja bensiinimoottoreilla. Tehot vaihtelevat 66 ja 90 hevosvoiman välillä, ja kaikki olemassa olevat i10-versiot ovat yksinomaan FWD-versioita. Hyötysuhde on erinomainen, sillä ne tuottavat jopa 56MPG, mikä on enemmän kuin hyvä mille tahansa bensiinimoottorille.

Kaiken kaikkiaan monet saattavat väittää, että i10 ansaitsee kunnon N-Line-kohtelun ja tehokkaan moottorin. Kyseessä on kuitenkin kaupunkiauto, ja i10:stä saat kaiken, mitä tarvitset hyvältä kaupunkiautolta.

Hyundai i10 – muotoilu ja alusta

Muotoilullisesti i10 ei ole mitenkään erityinen, kuten Hyundain muotoilussa on yleensä ollut tapana aiempien sukupolvien aikana. Sisätilat ovat hyvin samanlaiset, sillä niissä ei ole mitään erityistä. Se voi olla hyvin varusteltu, jos valitset korkeamman hintaluokan mallin, mutta silloinkin siinä ei ole mitään erityistä.

Alusta ja jousituksen viritys ovat suhteellisen mukavat, mutta i10 tuntuu melko dynaamiselta. N-Line-mallissa on vielä jäykemmät jouset, jotka auttavat i10:tä pysymään paremmin kurveissa. Tämä ei kuitenkaan ole kovin jännittävää, koska moottori on yksinkertaisesti liian heikko.

Hyundai i10 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta i10 on todella hyvä, kuten useimmat nykyaikaiset luotettavuustaulukot ja -tutkimukset osoittavat. Tämä johtuu siitä, että i10:n on valmistanut Hyundai, merkki, joka on tunnettu siitä, että se yrittää parhaansa mukaan tehdä luotettavia autoja. Lisäksi i10 on todella yksinkertainen auto, joka on sekä kevyt että hillitön, mikä tarkoittaa, että paljon ei voi mennä pieleen.

  Onko Hyundai Accent hyvä auto?

Yleisimpiä i10:n ongelmia ovat muun muassa vaihteiston, sähköjen, jarrujen, ilmastointilaitteen ja jousituksen ongelmat. Kaiken kaikkiaan i10 palvelee sinua todennäköisesti pitkään, jos huolehdit siitä asianmukaisesti.

Hyundai i10 – Arvo ja käytännöllisyys

Hyundai i10 on halvin ja edullisin omistettava Hyundai, joita nykyään on olemassa. Tämä tarkoittaa sitä, että lähes jokaisella, jolla on työpaikka, on varaa ostaa se. Käytetyt mallit ovat vielä edullisempia, ja ne myyvät itse asiassa todella hyvin 2nd hand -markkinoilla. Hyödyllisyydeltään i10:ssä ei ole oikeastaan mitään moitittavaa, sillä se on todella halpa.

Käytännöllisyys sen sijaan on paljon monimutkaisempi asia. i10 on pieni auto, jota ei ole tarkoitettu kuljettamaan takamatkustajia kovinkaan usein. Myös tavaratila on todella rajallinen, mutta sinne mahtuu sinä ja yksi henkilö lisää viikonloppuretkelle. Hyvä uutinen on, että se on pieni ja sen voi helposti pysäköidä minne tahansa.

UKK-osio

Kuinka kauan Hyundai i10 kestää?

On äärimmäisen vaikeaa määrittää, kuinka kauan mikä tahansa auto kestää, koska siihen vaikuttavat monet muuttujat. Jos teet kaikki huollot aina tarvittaessa, voit odottaa i10:n kestävän vähintään 200 000 kilometriä. Hyvä uutinen on, että i10 ei ole lainkaan kallis huollettava ja että i10:n uudemmat sukupolvet ovat tässä suhteessa vielä parempia.

Vaikka on ollut joitakin malleja, jotka näyttävät kuolleen jo varhain, useimmat hengenvaaralliset i10-ongelmat johtuivat omistajista, jotka eivät pitäneet autostaan asianmukaista huolta. Kaiken kaikkiaan, jos teet huolellista työtä, i10-autosi kestää todennäköisesti pitkään.

  Hyundai Accent Luotettavuus

Onko Hyundai i10 hyvä maantieauto?

Voisi luulla, että niinkin pieni auto kuin i10 on painajainen ajettavaksi moottoritiellä, mutta olisit yllättynyt huomatessasi, että se on juuri päinvastainen. Etenkin uusin i10 on suunniteltu aerodynamiikkaa silmällä pitäen, jotta auto olisi vakaa ja hyväkäytöksinen suuremmissa nopeuksissa.

Siksi et tunne ajavasi moottoritiellä polkupyörällä, vaan autolla, joka on myös hiljainen ja hallittava.

Onko Hyundai i10:stä olemassa suorituskykyinen versio?

Hyundai i10:stä ei ole saatavana todellista suorituskykyistä versiota, mikä tarkoittaa, että todellista i10 N -versiota ei yksinkertaisesti ole olemassa eikä tule olemaankaan ottaen huomioon, että i10:n valmistus lopetetaan pian kokonaan. Lähimpänä ”suorituskykyistä” i10:tä on kuitenkin i10 T-GDI, joka saa 100 hv:n 3-sylinterisen moottorin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z