Onko Hyundai i20 hyvä auto?

Onko Hyundai i20 hyvä auto?

Hyundai i20 on pieni viistoperäauto, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja jota valmistetaan edelleen jatkuvasti. i20:stä on syntynyt kolme eri sukupolvea, joista viimeisin ilmestyi vuonna 2019. Se on Hyundain perheen toiseksi pienin viistoperä ja myös yksi menestyneimmistä. Onko Hyundai i20 siis hyvä auto?

Hyundai i20 on todellakin todella hyvä auto, sillä se tarjoaa paljon vastinetta rahoilleen. Siinä on myös kohtuullisen tehokkaat, mutta tehokkaat ja hienostuneet moottorit, jotka sopivat auton luonteeseen täydellisesti. i20:n ulkoinen muotoilu oli hieman tylsä kahdessa ensimmäisessä sukupolvessa, mutta 3. sukupolven i20 piristi sitä melkoisesti.

Kahden ensimmäisen sukupolven sisätilat olivat hieman epämääräiset, mutta 3. sukupolven i20 näyttää paljon paremmalta. Luotettavuus ei ole yhtä hyvä kuin ennen, mutta se on odotettavissa, sillä uusi i20 on paljon monimutkaisempi ja kaikin puolin parempi. Luettelemme tässä artikkelissa yleisimmät Hyundai i20:n ongelmat.

Uuden i20:n hinta-laatusuhteessa saat todella paljon vastinetta rahoillesi, kun taas kaksi edellistä sukupolvea ovat myös kohtuullisen edullisia 2. käden markkinoilla. Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin muissa tämän segmentin autoissa, mikä tarkoittaa, että i20 ei ole paras mahdollinen, kun on kyse useamman kuin kahden henkilön kuljettamisesta samanaikaisesti.

Hyundai i20 – Voimanlähde

Kolmannen sukupolven Hyundai i20:een on saatavana kaksi erilaista bensiinimoottoria, pienempi 1,0 litran 3-sylinterinen moottori, jossa on 100 hv ja 126 hv vääntöä, tai isompi, mutta vähemmän tehokas 1,2 litran 4-sylinterinen moottori, jossa on 84 hv ja 87 hv vääntöä. Tämä i20 ei tarjoa mallistossaan dieselmoottoreita, sillä Hyundai päätti luopua kaikista dieselmoottoreista muutama vuosi sitten.

  Hyundai Elantra GT Luotettavuus

i20:n 2. sukupolvi tarjoaa kolme erilaista bensiinimoottoria, joiden tehot vaihtelevat 84hv, 101hv ja 120hv välillä. i20:n 2. sukupolveen on saatavana myös kaksi erilaista 4-sylinteristä dieselmoottoria, joiden teho vaihtelee 75hv:n ja 90hv:n välillä. Kaikki i20-versiot ovat nelivetoisia, ja valittavana on 6-vaihteinen automaatti tai 5-vaihteinen manuaali.

Tehokkain ja jännittävin i20, jonka voit saada, on i20 N -suorituskykyversio, jossa on yli 200 hv. Uusimmat i20-mallit kulkevat jopa 45MPG, kun taas vanhemmat dieselmallit voivat kulkea jopa 65MPG.

Hyundai i20 – muotoilu ja alusta

Ulkosuunnittelun osalta uusi i20 todella nostaa panosta verrattuna kahteen vanhempaan sukupolveen, jotka eivät olleet kovinkaan erikoisia. Sisätilat ovat pitkälti sama juttu, sillä kaksi edellistä sukupolvea olivat tylsiä, ja kolmannen sukupolven i20 näyttää todella futuristiselta ja houkuttelevalta.

Ajokokemus keskittyy yksinomaan helppokäyttöisyyteen ja mukavuuteen, paitsi N-mallissa, jossa on jäykempi jousitus, jonka ansiosta auton käsittely on paljon parempi. Kaiken kaikkiaan i20:n ajaminen on täysin ennustettavaa, turvallista, järkevää ja helppoa.

Hyundai i20 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Uusin Hyundai i20 -malli vaikuttaa kaiken kaikkiaan suhteellisen luotettavalta autolta, mutta näyttää myös siltä, että 2. sukupolvi oli ryhmän luotettavin. Tämä johtuu luultavasti siitä, että 3. sukupolvi on vielä suhteellisen tuore, ja siitä tulee koko ajan luotettavampi, kun uusia malleja tulee markkinoille. On myös mainittava, että 3. sukupolven i20 on ylivoimaisesti monimutkaisin i20 tähän mennessä.

  Onko Hyundai Kona hyvä auto?

Yleisimmät Hyundai i20:n ongelmat liittyvät auton moottoriin, sähköjärjestelmiin, varusteisiin, ohjausjärjestelmään sekä huonoihin tiivisteisiin tuulilasin ja ovien ympärillä.

Hyundai i20 – arvoa ja käytännöllisyyttä

Hyundai i20 asuu vakaasti edullisten autojen markkinoilla, mikä tarkoittaa, että sen voi ostaa useimmat autoilijat. Hintaansa nähden saat todella paljon, jos pidät merkistä ja auton ulkonäöstä. Käytetyt mallit ovat myös todella suosittuja kaikkialla maailmassa, koska ne ovat luotettavia, tehokkaita ja halpoja käyttää.

Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin muissa tämän segmentin autoissa, mikä tarkoittaa sitä, että i20 ei oikeastaan ole auto, jota on suunniteltu kuljettamaan ihmisiä kovin usein. Se on kuitenkin auto, joka tarjoaa hyvän näkyvyyden kaikkialle ja jonka kanssa on yleisesti ottaen helppo elää.

UKK-osio

Myydäänkö Hyundai i20:tä Yhdysvalloissa?

Hyundai i20 ei ole vielä saatavilla Yhdysvalloissa, luultavasti siksi, että se muistuttaa liikaa Hyundai Accentia ja koska tämäntyyppiset autot eivät ole kovin suosittuja Yhdysvalloissa. Accent oli aiemmin saatavana myös viistoperänä, mikä tarkoittaa, että se muistutti liikaa i20:tä kokonaisuudessaan.

Yhdysvaltain markkinoilla ei yleensä pidetä pienistä autoista, koska useimmat yhdysvaltalaiset tiet ovat leveitä, ja useimmissa yhdysvaltalaisissa kaupungeissa ei todellakaan ole pulaa pysäköintitiloista. Jos tähän yhdistetään se, että Yhdysvalloissa on yleensä halvemmat bensan hinnat, on ymmärrettävää, miksi i20:n kaltaiset autot eivät ole siellä kovin suosittuja.

  Hyundai Accent yleiset ongelmat

Onko Hyundai i20 luksusauto?

Hyundai i20 ei oikeastaan ole luksusauto, vaikka i20:n uusimmalla sukupolvella onkin joitakin yhtäläisyyksiä paljon kalliimpien ja ylellisempien autojen kanssa. Hyundai teki todella töitä suunnittelutiimilleen, sillä Hyundai teki ennen kaikkein tylsimmän näköisiä autoja, mutta uusimmat Hyundai-mallit näyttävät upeilta.

Tämä on vaikuttanut siihen, että monet ihmiset uskovat i20:n kaltaisten autojen kuuluvan korkeampaan hintaluokkaan. Jos et ole täysin vakuuttunut, muista verrata Hyundai Santa Fe -katumaasturin nykyistä sukupolvea edelliseen.

Onko Hyundai i20 halpa ajaa?

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi Hyundai i20 on aina menestynyt melko hyvin, on sen halpuus ajaa. Ensinnäkin i20:n ostaminen ei maksa paljon rahaa, eikä sen vakuuttaminen maksa paljon rahaa. Moottorit ovat kaikki tehokkaita, mikä tarkoittaa, että polttoainekustannukset eivät ole lainkaan huonot.

Jos tähän yhdistetään se, että myös korjauskustannukset ovat alhaiset ja että korjauskustannukset eivät ole kovinkaan yleisiä, on melko selvää, että i20:n omistamiseen ei tarvita paljon rahaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z