Onko Hyundai i30 hyvä auto?

Onko Hyundai i30 hyvä auto?

Hyundai i30 on pieni perheperheen viistoperä, josta on saatavilla muutamia eri versioita. Voit valita perustason 2-ovisen viistoperän, 5-ovisen farmarin, 5-ovisen viistoperän tai 5-ovisen liftbackin. i30 on yksi Hyundain kaikkien aikojen suosituimmista viistoperäisistä autoista, mikä tarkoittaa, että se pysyi tuotannossa lähes 15 vuotta. Onko Hyundai i30 siis hyvä auto?

Hyundai i30 on ehdottomasti hyvä auto, sillä siinä yhdistyvät melko monet edut ja hyvin vähän haittoja. Ensinnäkin siinä on suhteellisen kehittyneet, tehokkaat ja tehokkaat moottorit. Se näyttää myös suhteellisen rauhalliselta, mikä tarkoittaa, että se ei aio ihmetyttää tai loukata ketään. Sisätiloissa on pitkälti sama juttu, sillä i30 pelaa kauttaaltaan varman päälle.

Luotettavuus erottaa i30:n monista muista tämän segmentin autoista, sillä i30 on todella luotettava auto. Aiomme mainita yleisimmät i30:n ongelmat tässä artikkelissa, joten pysy kuulolla ja ota selvää. Arvoltaan i30 on todella edullinen, sillä hyvin varusteltu malli ei maksa paljon enempää kuin i30:n lähtötason malli, varsinkaan käytettyjen autojen markkinoilla.

Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin muissa tämän segmentin autoissa, mutta jos haluat maksimaalisen käytännöllisyyden, kannattaa valita farmariversio. Näkyvyys on myös kunnossa, samoin kuin autoon nouseminen ja sieltä poistuminen. Lastenistuin on uskomattoman helppo asentaa i30:n takaosaan, ja autossa on myös kunnollinen määrä perheystävällisiä ominaisuuksia.

Hyundai i30 – Voimansiirtojärjestelmä

Moottoreiden osalta sinua todella hemmotellaan valinnanvaralla, sillä saat tehokkaat ja edulliset 1,0 litran 3-sylinteriset lähtötason moottorit, joissa on 120 hv ja 126 hv vääntöä, tai 1,4 litran rivinelosylinterisen 4-sylinterisen moottorin, jossa on 140 hv ja 178 hv vääntöä. Jos kuitenkin haluat tehokkaimman bensamoottorin, kannattaa valita i30 N, jossa on 2,0 litran 4-sylinterinen moottori, jossa on 250 hv ja 260 lb-ft, tai i30 N Performance, jossa on 275 hv/260 lb-ft vääntöä.

  Hyundai Equus Luotettavuus

i30 on saatavana myös dieselmoottoreilla alkaen 1,6 litran 4-sylinterisestä 110 hv:n 1.6 CRDi -moottorista tai tehokkaammasta 1,6 litran 4-sylinterisestä 136 hv:n moottorista. Aivan viimeisimmässä faceliftatussa i30:ssä on tarjolla vain kaasumoottorit, mikä tarkoittaa, että viimeisin diesel i30 on faceliftia edeltävää sukupolvea. Tehokkuuden suhteen voit odottaa saavasi jopa 45MPG bensiinimoottoreilla tai 63MPG dieselvaihtoehdoilla.

Kaikki i30-mallit ovat yksinomaan FWD-malleja. Voit valita automaattivaihteiston tai 6-vaihteisen manuaalivaihteiston välillä.

Hyundai i30 – muotoilu ja alusta

Hyundai on yksi niistä merkeistä, joilla on tapana pelata varman päälle muotoilun suhteen, mikä tarkoittaa, että i30 ei ole markkinoiden kaunein auto. Sisätilat ovat enemmän tai vähemmän samanlaiset, mutta ne voivat näyttää todella hienoilta, jos valitset hyvin varustellun mallin. Viimeisin faceliftattu i30 näyttää kuitenkin huomattavasti paremmalta kuin edeltäjänsä.

Alustan ja jousituksen viritys on räätälöity mukavuuden ja helppokäyttöisyyden suuntaan, mikä tarkoittaa, että vakio i30 ei yritä olla liian urheilullinen. Jos kuitenkin pidät dynaamisista autoista, joissa on jäykkä jousitus, kannattaa valita i30 N -malli.

Hyundai i30 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Yksi i30:n vahvuuksista on sen luotettavuus, sillä tästä autosta ei todellakaan ole liikaa raportteja. Toki i30 ei ole täydellinen, mutta se onnistuu pysymään suhteellisen ongelmattomana verrattuna moniin muihin tämän segmentin autoihin. Lisäksi i30 ei ole myöskään liian kallis korjattava auto, mikä tekee siitä todella hyvän auton, jonka kanssa on hyvä elää.

  Hyundai Elantra Sport Luotettavuus

Yleisimmät Hyundai i30:n ongelmat liittyvät auton sähköjärjestelmiin, verhoiluun ja varusteisiin, käsijarruun, tiettyihin aktiivisiin turvajärjestelmiin ja automaattivaihteistoon.

Hyundai i30 – Arvo ja käytännöllisyys

Halvin Yhdysvalloissa myytävä i30 merkittiin alle 15 000 dollarilla, mikä on erittäin hyvä luku, kun taas huipputason i30 N -suorituskykymallit maksavat vähintään noin 45 000 dollaria. Käytettyjä i30-malleja saa tietyissä tapauksissa alle 5 000 dollarilla, mikä on äärimmäisen alhainen hinta autosta, joka ei todellakaan ole mitenkään huono.

Käytännöllisyys on melko tavanomaista tässä segmentissä, lukuun ottamatta farmariversiota, joka tarjoaa kauttaaltaan paljon enemmän tilaa. Perhekäyttöön i30 sopii mainiosti, paitsi jos perheesi on täysikasvuinen tai se on liian suuri. Kaiken kaikkiaan i30 on sitä, mitä tämän segmentin autolta voi odottaa.

UKK-osio

Onko Hyundai i30:n valmistus lopetettu?

Vuodesta 2020 lähtien Hyundai ei enää tarjoa i30:tä Yhdysvalloissa lukuun ottamatta huipputason i30 N -suorituskykyvaihtoehtoa. Tämä johtuu siitä, että Hyundai päätti keskittyä crossover- ja SUV-segmentteihin, sillä ne ovat nykypäivän automarkkinoilla kysytyimpiä. Lisäksi Hyundai tarjoaa melko paljon samanhintaisia henkilöautoja, joissa on enemmän tilaa ja jotka ovat yleisesti ottaen houkuttelevampia.

Tästä huolimatta i30 on edelleen saatavilla useimmilla maailman markkinoilla, erityisesti Euroopassa, jossa viistoperät ovat edelleen uskomattoman suosittuja.

Onko Hyundai i30 N kuuma viistoperä?

Hyundai i30 N ja i30 N Performance ovat molemmat todellisia hot hatchback -autoja, koska ne tarjoavat paljon tehoa ja ovat uskomattoman nopeita. Voit odottaa i30 N:n saavuttavan nopeuden 100 km/h paikaltaan noin 5,5 sekunnissa, mikä on todella nopea aika tämän kokoiselle autolle.

  Hyundai Veloster Luotettavuus

Muita tämän segmentin autoja ovat muun muassa Ford Focus ST, Renault Megane RS, VW GTI ja Honda Civic Type R. Monet autojournalistit ovat kuitenkin sitä mieltä, että i30 N on näistä autoista kaikkein jännittävin.

Onko Hyundai i30 sen arvoinen?

Hyundai i30 on todella hyvä auto hintaansa nähden, sillä se maksaa paljon vähemmän kuin jotkin tämän segmentin premium-luokan viistoperät, mutta onnistuu silti olemaan paljon luotettavampi ja halvempi ajaa. Tämä tarkoittaa, että i30 tarjoaa suhteellisen ongelmattoman omistajuuden, mikä ei ole nykyään kovin yleistä.

Sanoisin, että i30 on ehdottomasti sen arvoinen, jos pidät tästä segmentistä ja erityisesti jos pidät Hyundaista merkkinä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z