Onko Hyundai i40 hyvä auto?

Hyundai i40

Hyundai i40 on suuri perhesedan/perheauto, joka on suunniteltu ensisijaisesti Euroopan markkinoille. Se esiteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2011, ja se oli jatkuvassa tuotannossa vuoteen 2019 asti. i40 ei ole missään nimessä täydellinen, mutta se onnistuu tarjoamaan suhteellisen yhtenäisen kokemuksen useimmille ihmisille. Onko Hyundai i40 siis hyvä auto?

Hyundai i40 on varmasti hyvä auto, jos tämäntyyppiset autot ovat sitä, mitä haluat. Hyundai i40:ssä on tarjolla melko suuri määrä moottoreita, mikä tarkoittaa, että ei ole ongelma löytää sellaista, joka sopii tarpeisiisi. Muotoilu ei ole mitään erityisen erikoista, kuten Hyundain tämän aikakauden malleissa on tapana. Sisätilat näyttävät hyvältä, ja ne voivat olla todella hyvin varusteltuja, jos valitset hyvin eritellyn mallin.

Ajettaessa i40 tuntuu ehdottomasti suuremmalta kuin useimmat muut Hyundai-mallit, mikä tekee autosta hieman mukavamman tuntuisen. Kyseessä ei ole mikään urheilusedan, ja se on melko selvää heti, kun astut autoon. Luotettavuus ei ole yhtä hyvä kuin useimmissa Hyundai-malleissa, ja aiomme mainita yleisimmät Hyundai i40:n ongelmat.

Arvoltaan i40:n saa nyt todella edulliseen hintaan, mikä enemmän tai vähemmän oikeuttaa sen ostamiseen. Se ei ehkä ole edullisten perheautojen ehdoton ykkönen, mutta hintaansa nähden sitä on todella vaikea voittaa. Käytännöllisyys on myös todella hyvä, varsinkin farmariversiossa, jonka tavaratilaan mahtuu melkoinen määrä ihmisiä ja tavaraa.

Hyundai i40 – Voimansiirtojärjestelmä

Voimansiirtovaihtoehtojen osalta i40 on todella hyvä, sillä se tarjoaa runsaasti moottorivaihtoehtoja. Alkutason moottori on 1,6 litran nelisylinterinen bensiinimoottori, jossa on 135 hv. Voit valita myös tehokkaamman 2,0 litran 4-sylinterisen moottorin, joka tarjoaa 200 hv, tai hieman viritetyn 2,0 litran 4-sylinterisen moottorin, jossa on 177 hv. Nämä bensiinimoottorit ovat hyviä, mutta i40 on suunniteltu ensisijaisesti dieselmoottoreille.

  Onko Hyundai Palisade hyvä auto?

Dieselmoottoripaletti koostuu 1,7 litran 4-sylinterisistä moottoreista eri viritysvaiheissa. Voit saada 1.7L:n joko 116hv, 136hv tai 140hv teholla. Kaikki i40-mallit ovat etuvetoisia, ja voit valita tavallisen manuaalivaihteiston tai yhden kytkimen automaatin.

Hyötysuhteen kannalta i40:n enimmäistulos on noin 45-50MPG dieselmalleilla, kun taas bensiinimallien pitäisi päästä jopa 35MPG:hen.

Hyundai i40 – muotoilu ja alusta

Hyundai i40 näyttää melko vaatimattomalta, mikä tarkoittaa, että se ei tule voittamaan mitään palkintoja, koskaan. Hyundai teki ennen todella tylsän näköisiä autoja aina uusimpiin malleihin asti, jotka näyttävät monin tavoin paljon paremmilta. Sisätilojen osalta i40 on mukava, mutta mikään ei ihmetytä, varsinkaan jos olet tottunut premium-segmenttiin.

Alustan osalta i40 on kauttaaltaan mukavuus- ja helppokäyttöinen auto. Tämä tarkoittaa sitä, että mikään i40 ei yritä olla liian urheilullinen monestakin syystä. Se on todella mutkaton perheauto, joka tekee sen, mitä sen pitääkin.

Hyundai i40 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta i40 ei tarjoa yhtä lupaavia tuloksia kuin useimmat muut Hyundai-mallit. i30 ja jopa i20 ovat molemmat luotettavampia kuin i40, mikä on yllätys, koska i40 on i-malliston huippumalli.

Yleisimpiä Hyundai i40:n ongelmia ovat erilaiset DPF-suodattimeen liittyvät ongelmat, sähköihin liittyvät ongelmat, verhoiluun ja varusteisiin liittyvät ongelmat sekä ohjausjärjestelmään liittyvät ongelmat. Kaiken kaikkiaan i40 pystyy pitämään pintansa luotettavuuden suhteen, mutta se on huollettava usein ja kaikkien Hyundain huoltotiedotteiden mukaisesti.

  Onko Hyundai Nexo hyvä auto?

Hyundai i40 – Arvo ja käytännöllisyys

Arvoltaan i40 on menettänyt melkoisesti arvoaan, mikä tarkoittaa, että sen voi saada todella edulliseen hintaan. Hintaan nähden i40:tä on vaikea voittaa, mutta jos aiot ostaa sen, muista tehdä ostoa edeltävä tarkastus. Uusia i40-malleja ei ole saatavilla enää muutamaan vuoteen, joten käytetyt markkinat ovat ainoa vaihtoehtosi.

Käytännöllisyys on i40:ssä todella hyvä, sillä se on melko suuri. Myös tavaratila on suuri, varsinkin farmariversiossa, johon mahtuu neljä aikuista ongelmitta. Näkyvyys on hieman rajoitettu auton koon vuoksi, mutta se ei ole mitenkään poikkeuksellista auton kokoon nähden.

UKK-osio

Kuinka kauan Hyundai i40 kestää?

Minkä tahansa auton keston ennustaminen oikein on äärimmäisen vaikea tehtävä, sillä siihen vaikuttavat lopulta monet muuttujat. i40:n pitäisi kestää vähintään 200 000 kilometriä, jos pidät siitä asianmukaista huolta, mikä tarkoittaa sen säännöllistä huoltoa. Se ei ehkä ole yhtä luotettava kuin useimmat Hyundai-mallit, mutta se ei ole liian suuri ongelma verrattuna useimpiin autoihin.

Hyvä uutinen on se, että varaosia on suhteellisen helppo saada, sillä i40 käyttää enemmän tai vähemmän samaa alustaa kuin monet muut i-sarjan mallit.

Onko Hyundai i40 luksusauto?

Hyundai i40 on suuri perhesedan/perheauto, mikä tarkoittaa, että sillä on tiettyjä yhtäläisyyksiä eri luksusmerkkien suurten premium-autojen kanssa. Oli miten oli, ainoa yhtäläisyys näiden autojen ja i40:n välillä rajoittuu kokoon.

  Onko Hyundai Ioniq 6 hyvä auto?

i40 ei ole tarpeeksi mukava tai ylellinen kutsuakseen sitä luksusautoksi, ja se on selvää heti, kun astut i40:n sisälle. Tämä ei tarkoita, että i40 olisi epämukava, vaan pikemminkin sitä, että todelliset luksusautot ovat aivan eri tasolla.

Miksi Hyundai lopetti i40:n valmistuksen?

Hyundai i40:n valmistus lopetettiin, koska se ei koskaan menestynyt kunnolla. Suurin osa suurten sedanien ostajista Euroopassa joko valitsee luksusmerkkisiä autoja tai ei osta lainkaan suuria sedaneja. i40 ei koskaan tullut Yhdysvaltoihin, koska Sonata on Hyundain kaikkien aikojen suosituin sedan.

Uusi-Seelanti ja Australia saivat myös i40:n, mutta Hyundai päätti tarjota Sonataa i40:n sijasta noin vuotta ennen i40:n täydellistä poistamista markkinoilta. Kaiken kaikkiaan i40 ei koskaan ollut kovin suosittu, sillä myyntiluvut olivat parhaimmillaan kohtuullisia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z