Onko Hyundai Ioniq 6 hyvä auto?

Onko Hyundai Ioniq 6 hyvä auto?

Hyundai on ollut viime aikoina hyvässä vauhdissa autojen suunnittelussa. Ioniq 5:tä pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaimman näköisenä sähköautona, ja upouusi Ioniq 6 on vielä paremman näköinen. Ioniq 6 tulee myyntiin toivottavasti vuoden 2022 loppuun mennessä, ja näyttää siltä, että se tulee myymään todella hyvin. Onko Hyundai Ioniq 6 siis hyvä auto?

Kyllä, Hyundai Ioniq 6 on aivan varmasti todella hyvä auto monesta eri syystä. Ensinnäkin siihen saa tarpeiden mukaan kaksi eri akkukokoa, jotka molemmat riittävät useimmille ihmisille. Ulkomuotoilu on todella siistiä viistosti muotoillun kattolinjan ja todella tyylikkään siluetin ansiosta. Sisätilat eivät ole yhtä jännittävät, mutta silti todella siistit.

Ajettavuudesta emme osaa vielä sanoa mitään, sillä Ioniq 6:lla ei ole ajanut kovin moni ihminen. Sen voimme sanoa, että se jakaa alustansa Ioniq 5:n kanssa, mutta Ioniq 6:n pitäisi olla hieman dynaamisempi ja mukavampi. Myös luotettavuus on vielä arvoitus, mutta Ioniq 6:n pitäisi olla melko samanlainen kuin Ioniq 5, joka on todellakin luotettava auto.

Hinnaltaan Ioniq 6 tulee todennäköisesti maksamaan 45 000-55 000 dollaria riippuen siitä, minkä varustetason valitset. Tähän hintaan ei todellakaan ole olemassa mitään jännittävämpää sähkökäyttöistä sedania. Käytännöllisyys on todella hyvä, mutta autoa jarruttaa hieman se, että se ei saa lainkaan tavaratilaa eteen.

  Hyundai Ioniq hybrid Luotettavuus

Hyundai Ioniq 6 – Voimanlähde

Kuten alussa mainittiin, Ioniq 6:een saa joko 53 kWh:n tai isomman 77 kWh:n akun. Molemmat tulevat saataville joko RWD- tai AWD-autoina. Teho nousee 325 hv:iin huippumallissa, joka pystyy myös kulkemaan täydellä latauksella maksimissaan noin 370 kilometriä. Kaikki Ioniq 6 -mallit tukevat myös 350 kW:n pikalatausta, joka voi ladata auton 80 prosenttiin vain noin 20 minuutissa.

Hidas lataus kestää todennäköisesti 6-9 tuntia akusta riippuen. Hyundai sanoo, että Ioniq 6 on yksi tehokkaimmista sähköautoista, sillä yhden kWh:n ennustettu kulutus on 4,4 kilometriä. Tämä on mahdollista todella alhaisen ilmanvastuskertoimen ansiosta, joka on osittain saavutettu sillä, että auton katto kallistuu alaspäin.

Voit odottaa saavuttavasi nopeuden 60 mailin tuntinopeuteen paikallaan pysähtymisestä hieman yli 5 sekunnissa, mikä on varmasti kohtuullinen vauhti, mutta ei lähelläkään Tesla Model 3 Performance -auton kaltaisia autoja. Kaiken kaikkiaan Ioniq 6:ssa on suurin piirtein sama voimansiirto kuin Ioniq 5:ssä.

Hyundai Ioniq 6 – muotoilu ja alusta

Muotoilun osalta Ioniq 6:ta ei yksinkertaisesti voi arvostella, koska se näyttää todella siistiltä. Jotkut jopa sanovat, että uusi Mercedes EQS näyttää vähemmän Mercedekseltä kuin Hyundai Ioniq 6. Ioniq 6:n sisätilat ovat myös todella hyvin varustellut, mutta niissä ei ole paljon eroja Ioniq 5:een lukuun ottamatta kiinteää keskikonsolia, kun se Ioniq 5:ssä on siirrettävä.

  Hyundai Elantra GT Luotettavuus

Ajokokemus on arvoitus, mutta joidenkin lähteiden mukaan Ioniq 6 tuntuu mukavammalta, hiljaisemmalta ja hieman ryhdikkäämmältä versiolta Ioniq 5:stä. Tämä on täysin järkevää, sillä näillä kahdella autolla on sama alusta, samat moottorit ja todella samanlainen jousitusjärjestelmä.

Hyundai Ioniq 6 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Jotta auton luotettavuutta voidaan arvioida kunnolla, on yksinkertaisesti kulunut muutama vuosi. Tämä tarkoittaa, että emme voi vielä sanoa mitään Ioniq 6:sta, koska se ei ole vielä edes tullut myyntiin. Sen sijaan voimme sanoa, että sen pitäisi olla todella samanlainen kuin Ioniq 5:n, joka on varmasti kaiken kaikkiaan luotettava auto.

Jotkut valittavat siitä, että Ioniq 6 tulee vain sedan-muodossa, siitä, että suorituskykymallista ei ole vielä mitään konkreettista, ja siitä, että siinä ei ole etutakaluukkua. Tuotanto viivästyy jatkuvasti, mikä on myös turhauttavaa niille, jotka haluavat Ioniq 6:n mahdollisimman pian.

Hyundai Ioniq 6 – Arvo ja käytännöllisyys

Ioniq 6 maksaa 45 000-55 000 dollaria riippuen valitsemastasi varustetasosta. Tässä hintaluokassa ei oikeastaan ole muita autoja, jotka voisivat todella kilpailla Ioniq 6:n kanssa. Käytännöllisyydeltään Ioniq 6 vaikuttaa todella hyvältä, mutta jotkut valittivat, että takaistuintila on hieman liian matalalla, luultavasti kompensoidakseen kaltevaa kattolinjaa, ja tietysti, ettei edessä ole tavaratilaa.

UKK-osio

Milloin Hyundai Ioniq 6 tulee markkinoille?

Hyundai Ioniq 6 tulee myyntiin toivottavasti vuoden 2022 loppuun mennessä. Sanomme toivottavasti, koska tuotanto on jo muutaman kerran viivästynyt tuntemattomista syistä. Hyundain mukaan kaikki on kunnossa auton kanssa, joten todennäköisesti kyse on tällä hetkellä häiriintyneistä toimitusketjuista, mikrosiruongelmista tai jostain miljoonasta muusta kansainvälisestä vastoinkäymisestä.

  Onko Hyundai Accent hyvä auto?

Onko Hyundai Ioniq 6 saatavilla hybridinä?

Ei, Hyundai Ioniq 6 on saatavilla myös vain sähköautona, mikä on hieman hämmentävää, sillä Hyundai tarjoaa Ioniq 5:tä sekä sähkö- että hybridiautona. Hyundai sanoi myös, että he eivät suunnittele tarjoavansa Ioniq 6:sta hybridinä lähiaikoina. Todennäköisesti Hyundai aikoo varata Ioniq-malliston tulevaisuudessa pelkästään sähköautoille.

Onko Hyundai Ioniq 6 luksusauto?

Nykyaikaiset autot ovat niin kehittyneitä, että niillä on tapana kuroa kuiluja umpeen melko usein. Näin ollen tämän segmentin autoa voidaan nykyään pitää jossain määrin luksusautona jo pelkästään sen tarjoaman tekniikan ja edistysaskeleiden vuoksi. Luksusauto on kuitenkin enemmän, eikä Ioniq 6 yksinkertaisesti ole sitä. Kyllä, auto näyttää upealta ja tarjoaa paljon vastinetta rahalle, mutta luksusautot ovat jotain aivan muuta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z